ΜΠΟΥΛ ΤΕΡΙΕΡ -Bull Terrier – VETS

ΜΠΟΥΛ ΤΕΡΙΕΡ -VETS

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΕΙΜΕΝΟΥ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΣ

ΜΠΟΥΛ ΤΕΡΙΕΡ ΕΜΦΑΝΙΣΗ: Αν και αρχικά η κατά πολλούς άγρια εικόνα του μπορεί να φοβίσει, η αλήθεια είναι ότι ο Μπόυλ τεριέρ είναι ένας  ευγενικός και καλοκάγαθος σκύλος που αγαπά την οικογένεια. Πολύ μυώδες και δυνατό σκυλί το μπουλ τεριέρ είναι συνήθως άσπρο, καφεκίτρινο η μαύρο με ραβδώσεις. Το τρίχωμα είναι κοντό και σκληρό. Το ύψος δεν ξεπερνά τα 45 εκατοστά και το βάρος τα 25-34 kg. Μέσος όρος ζωής τα 11-14 χρόνια.

ΧΑΡΑΚΤΗΡIΣTIKA: Πρόκειται για ένα καλό σκυλί με ιδιαίτερο χαρακτήρα. Παιχνιδιάρης , πολύ άτακτος αλλά και πεισματάρης είναι επιφυλακτικός με τους ξένους  και συχνά πολύ επιθετικός με άλλους σκύλους. Με σωστή εκπαίδευση αλλά και τον κατάλληλο χρόνο με την οικογένεια γίνεται ένας πολύ αφοσιωμένος φύλακας.  

ΦΡΟΝΤΙΔΑ: Χρειάζεται καθημερινή είτε χαλαρή είτε έντονη άσκηση. Αν και εύκολα μένει έξω ο συνδυασμός της διαμονής στο σπίτι και της εύκολης πρόσβασης σε εξωτερικό χώρο είναι η πιο καλή λύση για τη συγκεκριμένη ράτσα. Το τρίχωμα χρειάζεται  χτένισμα μια φορά την εβδομάδα.

ΙΣΤΟΡΙΑ: Τον 18ο αιώνα έγιναν προσπάθειες για να δημιουργηθεί ο ιδανικός σκύλος για μάχη. Εν τέλει από το μπουλντόγκ και το αγγλικό τεριέρ, δημιουργήθηκε ένα ευκίνητο, ταχύτατο και πολύ δυνατό σκυλί. Εκπρόσωπος της φυλής το 1865 έκανε ένα μοναδικό ρεκόρ ταχύτητας και αποτελεσματικότητας σκοτώνοντας 500 αρουραίους σε 36 λεπτά.


Deprecated: Directive 'allow_url_include' is deprecated in Unknown on line 0