Στείρωση κουνελιού – vets.com.gr

Στείρωση κουνελιού

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ: ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΣ – ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ*

Είστε κάτοχος ενός  κουνελιού και σκέπτεστε να πάρετε, μία από τις πιο σημαντικές αποφάσεις για την υγεία του. Είναι καλό ή κακό μια απόφαση στείρωσης ή ευνουχισμού για το κουνέλι σας; (Στείρωση-αφαίρεση των ωοθηκών και της μήτρας. Ευνουχισμός – αφαίρεση των όρχεων).
-Η στείρωση ενός θηλυκού κατοικίδιου κουνελιού σας έχει σαν αποτέλεσμα το να ζήσει το κουνέλι σας μια υγιέστερη ζωή και φυσικά για περισσότερο χρόνο. Επίσης η στείρωση βοηθά στην πρόληψη των λοιμώξεων της μήτρας και του καρκίνου του μαστού.
-Ο ευνουχισμός παρέχει σημαντικά οφέλη για την υγεία αρσενικών κουνελιών. Εκτός από την πρόληψη μιας ανεπιθύμητης γέννας, αποτρέπει επίσης τον καρκίνο των όρχεων και του προστάτη.
– Το στειρωμένο θηλυκό κουνέλι σας δεν θα έχει οργασμό.
-Το ευνουχισμένο κουνέλι σας θα είναι πιο ήρεμο. Τα ευνουχισμένα αρσενικά κουνέλια σας θα έχουν πολύ καλύτερη και ήρεμη συμπεριφορά και θα εστιάσουν την προσοχή τους στην ανθρώπινη οικογένεια τους. Από την άλλη πλευρά, δεν θα έχουν τόσο έντονη την οσμή ούρων σε όλο το σπίτι. Τέλος κάποια προβλήματα επιθετικότητας θα αποφευχθούν με τον έγκαιρο ευνουχισμό.

* Ο κτηνίατρος Γιώργος Παπαϊωάννου ειδικεύεται στα κουνέλια και σε όλα τα εξωτικά ζώα


Deprecated: Directive 'allow_url_include' is deprecated in Unknown on line 0