ΜΠΑΣΕΤ ΧΑΟΥΝΤ – Basset Hound – VETS

ΜΠΑΣΕΤ ΧΑΟΥΝΤ -VETS

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΕΙΜΕΝΟΥ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΣ

ΜΠΑΣΕΤ ΧΑΟΥΝΤ ΕΜΦΑΝΙΣΗ: Ο πράος και με τεμπέλικη διάθεση χαρακτήρας του καθώς και το θλιμμένο του πρόσωπο τον κατέταξαν ως μια από τις πιο δημοφιλής φυλές σκύλων. Το τρίχωμα είναι κοντό και πυκνό. Το χρώμα είναι κυρίως μαύρο, καφέ, κίτρινο και άσπρο με πολλούς όμως συνδυασμούς. Το ύψος του κυμαίνεται από 35 έως 38 εκατοστά και το βάρος του από 23 έως 30 kg. Μέσος όρος ζωής τα 10-12 χρόνια.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ: Είναι ένα πολύ ικανό λαγωνικό που παρά το θλιμμένο του πρόσωπο είναι πολύ κοινωνικό και ζωηρό. Φιλικό με τα άλλα σκυλιά το μπασέτ χάουντ κάνει εύκολα και γρήγορα φίλους. Αγαπά την οικογένεια και διασκεδάζει παίζοντας με τα παιδιά. Είναι πεισματάρης και απολαμβάνει τόσο πολύ την βόλτα και την άσκηση που μπορεί να απορροφηθεί από την αγάπη του για περιπέτεια και παρασυρμένος από την δυνατή του όσφρηση  τελικά να χαθεί.

ΦΡΟΝΤΙΔΑ: Απολυτή ανάγκη για καθημερινή και ήπια άσκηση ικανοποιείται ακόμα και από μια απλή βόλτα. Του αρέσει να μένει στο σπίτι και να μοιράζεται  το χρόνο του με την οικογένεια γίνεται όμως ακόμα πιο χαρούμενο όταν έχει τη δυνατότητα της εύκολης πρόσβασης σε εξωτερικό χώρο. Το τρίχωμα του δε χρειάζεται παραπάνω από 1 φορά την εβδομάδα χτένισμα όμως το πρόσωπό του και κυρίως  γύρω από το στόμα και τις ρυτίδες πρέπει να καθαρίζεται τακτικά και πολύ καλά κυρίως από τα σάλια του.

ΙΣΤΟΡΙΑ: Η ιστορία του ξεκινά από τα τέλη του 16ου αιώνα στη Γαλλία. Το όνομα του βγαίνει από την γαλλική λέξη “bas” που σημαίνει χαμηλός. Χρησιμοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία κυρίως λόγο της πολύ δυνατής τους όσφρησης στο κυνήγι  κουνελιών και λαγών. Στις μέρες μας λόγω της χρησιμοποίησης τους σε έργα αλλά και κυρίως σε διαφημίσεις έχουν αυξήσει πολύ την δημοτικότητα τους.


Deprecated: Directive 'allow_url_include' is deprecated in Unknown on line 0