ΚΟΥΝΕΛΙ ΚΑΝΕΛΛΑ – CINNAMON RABBIT – VETS

ΚΟΥΝΕΛΙ ΚΑΝΕΛΛΑ – CINNAMON  – VETS

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΕΙΜΕΝΟΥ: Η ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ “ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ” ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

Το κουνέλι Κανέλλα – Cinnamon είναι μια ράτσα οικόσιτων κουνελιών , που δημιουργήθηκε στη Μοντάνα. Το τρίχωμα έχει χρώμα κοκκινωπό, που είναι το χαρακτηριστικό της φυλής, και δίνει  στο κουνέλι αυτό το τίτλο “κανέλλα”. Η ράτσα του κουνελιού Κανέλλα δημιουργήθηκε στη Μοντάνα στη δεκαετία του 1960. Η καταγωγή του περιλαμβάνει στοιχεία του κουνελιού της  Νέας Ζηλανδίας, του κουνελιού Τσιντσιλά και του κουνελιού της Καλιφόρνιας.  Παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Κάλγκαρι του Καναδά το 1969, ενώ έγινε δεκτό σαν ράτσα  από την Rabbit Breeders Association το 1972.

Συμπαθής χαρακτήρας κουνελιού αυτή η ράτσα και το  καθιστά ιδανικό για κατοικίδιο. Το κουνέλι Κανέλλα τείνει να ζυγίζει μεταξύ 3,9 και 5 κιλών. Το κουνέλι αυτό είναι πολύ εντυπωσιακό, με το κανελί  χρωματισμό και ένα ομοιόμορφο γκρίζο σε όλη την πλάτη. Το κουνέλι έχει διακριτές κηλίδες στο χρώμα της σκουριάς στο εσωτερικό των πίσω ποδιών του, και αυτές οι κηλίδες που εμφανίζονται συχνά στα πόδια, οι ίδιες εμφανίζονται  και στο πρόσωπο του. Τα πόδια τείνουν να είναι γενικά πιο σκούρα από το υπόλοιπο σώμα. Το κουνέλι  κανέλλα (Cinnamon) είναι μεσαίου μήκους και έχει ένα στρογγυλό σώμα. Οι γοφοί του κουνελιού είναι βαθύτεροι και ευρύτεροι από τους ώμους του. Το κεφάλι του είναι ανάλογο με το σώμα του, και τα αυτιά του είναι όρθια.

 Το κουνέλι κανέλλα (Cinnamon) είναι πολύ προσαρμοσμένο για  χρήση σαν ένα κατοικίδιο ζώο.  Είναι μια ανθεκτική ράτσα κουνελιού που τείνει να ζήσει μεταξύ 5 και 8 ετών. Είναι χαλαρό ζώο, αρκετά ήρεμο, καλοπροαίρετο, και αρέσκεται να απολαμβάνει την προσοχή και τα χάδια του ιδιοκτήτη του. Το τρίχωμα του είναι κοντό και εύκολο στο να το φροντίζεις. Το κουνέλι  Κανέλλα, όπως και κάθε ράτσα κουνελιού, χρειάζεται μια καλά ισορροπημένη διατροφή, άφθονο χώρο για την άσκηση του, διάφορα παιχνίδια για να μασά, και τον απεριόριστο  χρόνου ενασχόλησης από τον ιδιοκτήτη του.  

Τα κουνέλια συνήθως εκτρέφονται για έναν από τους κατωτέρω τέσσερεις λόγους: το κρέας , το τρίχωμα , για show , ή για  κατοικίδιο. Το κουνέλι Κανέλλα είναι από τα λίγα κουνέλια που πληροί όλους αυτούς τους λόγους εκτροφής.

 


Deprecated: Directive 'allow_url_include' is deprecated in Unknown on line 0