ΚΟΥΝΕΛΙ ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑΣ – CALIFORNIAN RABBIT- VETS

Κουνελι Californian – Καλιφόρνιας – VETS

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΕΙΜΕΝΟΥ: Η ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ “ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ” ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

Californian  – Καλιφόρνιας.  Η ράτσα Καλιφόρνια αφορά ένα κουνέλι που αναπτύχθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1920 από τον George West στη Νότια Καλιφόρνια, απ΄ όπου πήρε και το όνομα της. Διασταυρώθηκε με τη ράτσα των  Ιμαλαΐων  και τη ράτσα του πρότυπου κουνελιού τσιντσιλά και στη συνέχεια με τους λευκούς απογόνους  της Νέας Ζηλανδίας. Ο σκοπός αυτής της ράτσας ήταν να δημιουργηθεί μια καλή ράτσα κρέατος που να έχει επίσης μια καλή ποιότητα δέρματος. Η φυλή δεν ήταν δημοφιλής τουλάχιστον για τα 15 χρόνια μετά την δημιουργία της.

Σήμερα, το κουνέλι Καλιφόρνιας  είναι τη δεύτερη πιο δημοφιλής κρεοπαραγωγική ράτσα κουνελιού στον κόσμο, μετά το κουνέλι της Νέας Ζηλανδίας. Η ποιότητα του τριχώματος του επιτρέπει σε αυτό το κουνέλι να έχει χαρακτηριστεί ως μια από τις πιο εντυπωσιακές  ράτσες.  Το κουνέλι της  Καλιφόρνιας έχει μεγάλα αυτιά και είναι μεγάλο σε μέγεθος, αφού το βάρος του ανέρχεται από 3,5 έως 4,75 κιλά. Ο αρχικός χρωματισμός αυτής της ράτσας ήταν πολύ παρόμοιος με το κουνέλι Ιμαλαΐων, με λευκό σώμα και μαύρο στα πόδια, τη μύτη, στα αυτιά και στην ουρά. Έχει ροζ ή κόκκινα μάτια, λόγω έλλειψης μελανίνης.  Τα κύρια προβλήματα σχετικά με την υγεία του περιλαμβάνουν ωτικά  ακάρεα ,  παστερέλλα , αναπνευστική νόσο , οδοντικά προβλήματα, παθήσεις ουροδόχου κύστης. Η μέση διάρκεια ζωής ενός αναπαραγωγικού κουνελιού  Καλιφόρνιας είναι 5 έως 10 χρόνια.

Βασικό χαρακτηριστικό της ράτσας Καλιφόρνια είναι η πυκνή γούνα με διάσπαρτες παχιές μακριές τρίχες. Η γούνα είναι τόσο πυκνή που αν την ανασηκώσουμε με το χέρι προς οιαδήποτε κατεύθυνση, επιστρέφει αμέσως στη θέση της. Αυτή η ράτσα κουνελιών εκτρέφεται για τη γούνα και το κρέας τους.


Deprecated: Directive 'allow_url_include' is deprecated in Unknown on line 0