Κίνδυνοι του καλοκαιριού για τα ζώα Νο 4 – vets.com.grgr

Κίνδυνοι του καλοκαιριού για τα ζώα Νο 4
Μην κουράζετε το ζώο σας το καλοκαίρι
Καλοκαίρι και άγανα
Ταξίδι και ασφάλεια του ζώου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ: ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΣ- ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ ΖΩΩΝ

Αχ αυτό το καλοκαίρι, το αποθημένο μιας ολόκληρης χρονιάς επιτέλους έφτασε και φεύγουμε όπως – όπως για μια ακτή, για ήλιο, για ψαροταβέρνες, για παραθαλάσσιες βόλτες, για,για,… Φεύγουμε αλλά έχουμε και ζώα και πρέπει να προσέχουμε τις κακοτοπιές του καλοκαιριού.

Κίνδυνοι το καλοκαιρί για τα κατοικία ζώα. Κίνδυνοι για σκύλο, γάτα κτλ

Μην κουράζετε το ζώο σας

Όπως όλοι εμείς οι άνθρωποι το καλοκαίρι δυσανασχετούμε με την ζέστη και αρχίζουμε να μειώνουμε την ένταση των δραστηριοτήτων μας, φοράμε λιγώτερα ρούχα στην καθημερινότητα μας, αποδεύγουμε να γυμναζόμαστε τις ώρες με μαγάλες θερμοκρασίες, Το ίδιο ακριβώς πρέπει να γίνει και με το σκύλο μας!
Σκεφτείτε τη γούνα του και γιατί όχι αποφασίστε να τον κουρέψετε. Μπορεί να μην δείχνει το ζώο σας ότι ενοχλείται όμως σίγουρα η ζέστη τον ενοχλεί, ειδικά στα παιχνίδια ή όταν σας κάνει παρέα στις βόλτες, ή στο καθημερινό σας τρέξιμο.  Φροντίστε λοιπόν, να κουρέψετε το σκύλο σας και εάν σας συνοδεύει στις δραστηριότητές σας, τότε να προτιμάτε τις ώρες χωρίς ήλιο, αργά το απόγευμα ή νωρίς το πρωί.  Τέλος μην εκθέτετε στον ήλιο ζώα ηλικιωμένα ή ζώα άρρωστα με αναπνευστικά, καρδιακά ή δερματικά προβλήματα.

Άγανο ο κίνδυνος του καλοκαιριού

Το άγανο είναι ένας επικίνδυνος και ύπουλος εχρός για τα ζώα σας. Μην αφήνετε το σκύλο σας να τρέχει και να παίζει σε οικόπεδα και σε χωράφια που είναι γεμάτα ξερά χώρτα. Υπάρχουν άγανα.! Τα άγανα μπορούν να προκαλέσουν πολλά προβλήματα. Μπορεί να μπουν στα μάτια, στα αφτιά, στη μύτη  και στις πατούσες του.  Τα άγανα προκαλούν πολύ πόνο, μόλυνση και στην περίπτωση της μύτης είναι επικίνδυνα ακόμα και για την ζωή τους.
Σε όλες τις περιπτώσεις που μπαίνει κάποιο άγανο στο ζώο σας χρειάζεστε οπωσδήποτε κτηνίατρο

Που κοιμάται ο σκύλος σας

Να μια καλή ερώτηση Αλήθεια πού κοιμάται ο σκύλος σας; Αν το ζώο σας ζει στον κήπο θα πρέπει οπωσδήποτε ο χώρος του ύπνου του να βρίσκεται σε σκιερό μέρος. Δεν αρκεί να υπάρχει το σκυλόσπιτο, αλλά πρέπει το σκυλόσπιτο  να βρίσκεται κάτω από δέντρα, σε υπόστεγο ή σε χώρο με επαρκή σκιά. Τέλος  θα πρέπει να έχετε προβλέψει και να ελέγχετε συχνά την παρουσία φρέσκου και άφθονου νερού, που απαραιτήτως θα βρίσκεται πάντα σε σκιά. ΠΡΟΣΟΧΗ.! Απαγορεύεται να αφήνετε το ζώο σας στο μπαλκόνι.

Air condition

Προσοχή στη χρήση και λειτουργία του air condition για την υγεία του ζώου σας. Μην χτυπά πάνω στο ζώο ο κρύος αέρας. Επίσης μην χτυπά πάνω στο ζώο σας ο αέρας του ανεμιστήρα.
Σημαντικό είναι η αποφυγή των τοξικών, αντιψυκτικών υγρών που τρέχουν από τα air condition και συχνά πίνουν ή γλύφουν τα ζώα. Κινδυνεύει η ζωή τους όπως με κάθε τοξικό που θα καταναλώσουν.  Αν υποψιαστείτε πιθανή κατάποση αντιψυκτικών υγρών μεταφέρετε άμεσα το ζώο σε κτηνίατρο.

Ταξίδι

Με αυτοκίνητο: Μην ταξιδεύετε με ανοιχτά τα παράθυρα καθώς υπάρχει κίνδυνος το ζώο μπορεί να πηδήξει έξω. Μην αφήνετε το ζώο ελεύθερο πρέπει πάντα να είναι δεμένο με ειδική ζώνη ή να είναι σε κλουβί και πάντα στον πίσω χώρο του οχήματος.  Κατά την διάρκεια του ταξιδιού πρέπει να κάνετε συχνές στάσεις, να κατεβάζετε το ζώο για τις ανάγκες του ΚΑΙ πάντα με το λουρί του.

Με αεροπλάνο: Σε ένα τέτοιο ταξίδι φροντίστε ώστε το κλουβί που θα βάλετε το ζώο σας να είναι άνετο, να κλείνει ασφαλώς και να έχει όλα τα στοιχεία σας. Κατόπιν κτηνιατρικής συμβουλής καλό είναι να χορηγήσετε στο ζώο σας κάποιο ηρεμιστικό χάπι.

Με πλοίο: Απαραίτητο είναι να μην αφήνετε καθόλου το ζώο σας ελεύθερο στο κατάστρωμα.  Φροντίστε να του έχετε χορηγήσει κάποιο ελαφρύ ηρεμιστικό χάπι, να έχετε μαζί σας το σακουλάκι για τις ακαθαρσίες και φυσικά να του δίνετε φρέσκο νερό.
S.O.S. Με ό,τι μέσον και να ταξιδεψετε θυμηθείτε να πάρετε μαζί σας το βιβλιάριο των εμβολιασμών.

 

Διαβάστε επίσης:

 

 

 

Μπορείτε να αναδημοσιεύσετε το άρθρο υπό την προϋπόθεση ότι αναφέρετε την πηγή με ενεργό link. Οι πληροφορίες που παρέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα.

Για οτιδήποτε περισσότερο, απευθυνθείτε στον/στην κτηνίατρο της εμπιστοσύνης σας.


Deprecated: Directive 'allow_url_include' is deprecated in Unknown on line 0