Γιατί δαγκώνουν τα σκυλιά; – vets.com.gr

Γιατι δαγκώνουν τα σκυλια;

Γιατι δαγκώνουν τα σκυλια;

Γιατί δαγκώνουν τα σκυλιά;

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ:  ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΣ


Κάθε σκύλος ανεξαρτήτως μεγέθους (μεγάλος ή μικρός), ανεξαρτήτως φύλου (αρσενικό ή θηλυκό), ανεξαρτήτως ηλικίας (νέο ή ηλικιωμένο), κάθε σκυλός λοιπόν μπορεί να δαγκώσει. Ακόμη και το πιο ήρεμο, το πιο γλυκό κατοικίδιο ζώο μπορεί να δαγκώσει εάν το προκαλέσουμε.
Τα σκυλιά δεν δαγκώνουν για πλάκα, χωρίς λόγο, δαγκώνουν συνήθως σαν αντίδραση σε κάτι που τα προκαλεί, σε κάτι που τα ενοχλεί. Ένα ήρεμο από τη φύση της ράτσας του σκυλί, που ποτέ δεν θα δαγκώσει, αυτό το ίδιο σκυλί εάν βρεθεί σε μια αγχωτική, φοβική κατάσταση, κατάσταση πανικού, τότε και αυτό το σκυλί μπορεί να δαγκώσει.

Τα σκυλιά μπορεί να δαγκώσουν επειδή είναι φοβισμένα ή έχουν τρομάξει. Μπορούν να δαγκώσουν επειδή αισθάνονται ότι απειλούνται. Μπορούν να δαγκώσουν για να προστατεύσουν κάτι που είναι πολύτιμο για αυτούς, όπως τα κουτάβια τους, τον ιδιοκτήτη τους, την τροφή τους ή ένα παιχνίδι. Τα σκυλιά μπορεί να δαγκώσουν επειδή δεν αισθάνονται καλά. Θα μπορούσαν επίσης να δαγκώσουν επειδή είναι άρρωστα, ή πονούν λόγω τραυματισμού ή ασθένειας και τέλος μπορεί να δαγκώσουν επειδή απλά θέλουν την ησυχία τους.
Τα σκυλιά, επίσης, θα μπορούσαν να δαγκώσουν και κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Ακόμα και ένα μικρό δάγκωμα κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, που μπορεί να είναι διασκεδαστικό για το σκυλί, μπορεί να είναι επικίνδυνο για τους ανθρώπους. Συμβουλή μας είναι να αποφεύγονται σκληρά παιχνίδια με τα σκυλιά σας. Κατά την διάρκεια έντονων δραστηριοτήτων μπορεί να κάνει το σκυλί σας υπερβολικά ενθουσιασμένο, με αποτέλεσμα  να οδηγηθεί σε ένα δάγκωμα.

Η κοινωνικοποίηση των σκύλων είναι ένας καλός τρόπος για να βοηθήσει το σκυλί σας στην πρόληψη του δαγκώματος. Η κοινωνικοποίηση του κατοικίδιου ζώου σας το βοηθά στο να αισθάνεται άνετα σε διαφορετικές καταστάσεις επαφής με ανθρώπους και με άλλα σκυλιά. Είναι επίσης σημαντικό να χρησιμοποιήτε πάντα το λουρί περιπάτου σε δημόσιους χώρους για να είστε σίγουροι για τον έλεγχο του.
Εκπαιδεύοντας τον εαυτό σας, εκπαιδεύοντας τα παιδιά σας, εκπαιδεύοντας και το σκύλο σας να είστε σίγουροι ότι θα μειώσετε ή ακόμα και θα μηδενίσετε τον κίνδυνο του να δαγκώσει το σκυλί σας.

 


Deprecated: Directive 'allow_url_include' is deprecated in Unknown on line 0