Πως να αποφύγετε το δάγκωμα σκύλου – vets.com.gr

Πως να αποφύγετε το δάγκωμα σκύλου

Πως να αποφύγετε το δάγκωμα σκύλου

Πως να αποφύγετε το δάγκωμα σκύλου
Συμβουλές για να αποφύγετε δάγκωμα από σκύλο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ: ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ  ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΣ – ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΣ

Αγαπάμε τα ζώα και μας αρέσει να χαϊδεύουμε τα σκυλιά, αλλά και τα περισσότερα σκυλιά αγαπούν και επιδιώκουν τα χάδια μας. Όμως πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, διότι υπάρχουν κάποιες φορές που δεν πρέπει να πλησιάσουμε για να χαϊδέψουμε ένα σκύλο. Εδώ σας παραθέτουμε μια λίστα με το πότε θα πρέπει να αποφεύγετε το χάιδεμα ενός σκύλου, είτε αυτός ο σκύλος είναι δικός σας ή ανήκει σε κάποιον άλλον.

Δεν χαϊδεύουμε ποτέ έναν σκύλο που δεν συνοδεύεται από τον ιδιοκτήτη του.
Αποφεύγουμε να πλησιάσουμε, να χαϊδέψουμε ή να παίξουμε με έναν άγνωστο σκύλο και κυρίως έναν αδέσποτο σκήλο.
Δνε πλησιάζουμε, ούτε επιχειρούμε να χαϊδέψουμε έναν σκύλο, που είναι με τον ιδιοκτήτη του, και ο ιδιοκτήτης δεν δίνει την άδεια ή μας αποτρέπει να πλησιάσουμε το κατοικίδιο ζώο. Επίσης θα πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπ’ όψιν μας, όταν μας προειδοποιούν για τον απρόβλεπτο χαρακτήρα ή για την επιθετικότητα του ζώου.
Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται αν ένας σκύλος είναι μέσα σε αυλή και μας χωρίζει η ύπαρξη  φράχτη. Προσοχή δεν βάζουμε τα χέρια μας μέσα από τον φράχτη, ούτε προσπαθώ να τον πλησιάσω.
Δεν ενοχλούμε έναν σκύλο την ώρα  που κοιμάται ή την ώρα που τρώει.
Δεν ενοχλούμε ένα σκυλί που είναι άρρωστο, δεν αισθάνεται καλά ή είναι τραυματισμένο.
Ποτέ μα ποτέ δεν ενοχλούμε ούτε πλησιάζουμε μια σκύλο μάνα την ώρα που αναπαύεται με τα κουτάβια της,. Συνήθως η σκύλα μάνα είναι πολύ προστατευτική των κουταβιών της και δείχνει ιδιαίτερη ανησυχία με την παρουσία αγνώστων ατόμων.
Σεβόμαστε έναν σκύλο που παίζει και ειδικά όταν παίζει με το αγαπημένο του παιχνίδι ή κόκκαλο.
Προσοχή αν ο σκύλος γρυλίζει ή δείχνει τα δόντια του. Επίσης αν φοβάται ή κρύβεται.
Τέλος αν ο σκύλος είναι ένας σκύλος υπηρεσίας, σκύλος σε αποστολή, τότε να θυμάστε, ότι τα σκυλιά υπηρεσίας ή ζώα εργασίας γενικώς, δεν πρέπει να τους αποσπάμε την προσοχή, ενώ κάνουν τη δουλειά τους.


Deprecated: Directive 'allow_url_include' is deprecated in Unknown on line 0