ΓΑΛΛΙΚΟ ΜΠΟΥΛΝΤΟΓΚ – French Bulldog – VETS

ΓΑΛΛΙΚΟ ΜΠΟΥΛΝΤΟΓΚ – VETS

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΕΙΜΕΝΟΥ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΣ

ΓΑΛΛΙΚΟ ΜΠΟΥΛΝΤΟΓΚ ΕΜΦΑΝΙΣΗ: Σε πιο μικρό μέγεθος από τον άγγλο συγγενή του, το γαλλικό μπουλντόγκ είναι μια από τις πιο δημοφιλής ράτσες στη Γαλλία και την Αμερική. Το ύψος του φτάνει μέχρι και τα 30 εκατοστά και το βάρος του τα 8-14kg περίπου. Toτρίχωμα του είναι κοντό, χοντρό και μαλακό σε συνδυασμούς καφεκίτρινου, άσπρου, μαύρου, κοκκινωπού η και γκρίζου, συχνά ο χρωματισμός εμφανίζει και ραβδώσεις.  Μέσος όρος ζωής  τα 10-12 χρόνια.

ΧΑΡΑΚΤΗΡIΣΤΙΚΑ: Μερικές φορές υπερβολικά παιγνιδιάρικο αλλά και πολύ ευγενικό και συναισθηματικό με την οικογένεια το γαλλικό μπουλντόγκ έχει ένα μοναδικά καλό χαρακτήρα. Πάντα  πρόθυμο για χάδια και παιχνίδια είναι αρκετά πεισματάρικο και γεμάτο ενέργεια. Είναι αρκετά κοινωνικό και φιλικό τόσο με τους ξένους όσο και με άλλα σκυλιά.

ΦΡΟΝΤΙΔΑ: Αν και πιο ζωηρό από το αγγλικό μπουλντόγκ και με μεγαλύτερη αντοχή στη βόλτα και στο παιχνίδι, καλό είναι να μην υποβάλλεται σε έντονη άσκηση. Είναι ευαίσθητο σε υψηλές θερμοκρασίες . Το τρίχωμα του χρειάζεται χτένισμα κυρίως για την απομάκρυνση νεκρών τριχών περίπου μια με δυο φορές την εβδομάδα. Πολύ σημαντικό είναι να καθαρίζονται οι πτυχές του δέρματος κυρίως στο πρόσωπο.

 ΙΣΤΟΡΙΑ: Αποτέλεσαν το καλύτερο σύντροφο των οδηγών άμαξας στο Παρίσι του 19ου αιώνα ενώ επίσης πολύ σύντομα και λόγο του μεγέθους και του χαρακτήρα τους έγιναν ¨αξεσουάρ¨ μόδας της τότε κοινωνίας. Χρησιμοποιήθηκαν επίσης και για το κυνήγι τρωκτικών.


Deprecated: Directive 'allow_url_include' is deprecated in Unknown on line 0