ΑΓΓΛΙΚΟ ΜΠΟΥΛΝΤΟΓΚ – Bulldog – VETS

ΑΓΓΛΙΚΟ ΜΠΟΥΛΝΤΟΓΚ – VETS

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΕΙΜΕΝΟΥ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΣ

ΑΓΓΛΙΚΟ ΜΠΟΥΛΝΤΟΓΚ ΕΜΦΑΝΗΣΗ: Το αγγλικό μπουλντόγκ θεωρείται το εθνικό σκυλί των άγγλων. Πρόκειται για μια από τις πλέον αναγνωρίσιμες φυλές με πολλούς φανατικούς θαυμαστές-ιδιοκτήτες σε όλο το κόσμο. Το ύψος του φτάνει περίπου τα 35 εκατοστά και το βάρος του δεν πρέπει να ξεπερνά τα 25 kg. Το τρίχωμα είναι κοντό και μαλακό σε διάφορους συνδυασμούς κυρίως του άσπρου, καφεκίτρινου και κόκκινου με συχνά μαύρη η λεύκη μουσούδα. Μέσος ορος ζωής τα 9 – 11 χρόνια.

ΧΑΡΑΚΤΗΡIΣΤΙΚΑ: Εξαιρετικού χαρακτήρα σκυλί το αγγλικό μπουλντόγκ είναι ένας στοργικός σύντροφος, πρόσχαρος και πολύ φιλικός. Παιχνιδιάρης και ευγενικός με τα παιδιά αγαπά την οικογένεια αλλά παραμένει πάντα επιφυλακτικός με τους ξένους. Όντως ένας ατρόμητος αλλά και έξυπνος χαρακτήρας μπορεί να γίνει ιδανικός φύλακας.

ΦΡΟΝΤΙΔΑ: Του αρέσουν οι καθημερινές βόλτες αλλά σίγουρα όχι η έντονη άσκηση. Δε αντέχει τις μεγάλες διαδρομές και σίγουρα δε μπορεί τις υψηλές θερμοκρασίες. Το τρίχωμα του χρειάζεται χτένισμα περίπου μια με δυο φορές την εβδομάδα. Πολύ σημαντικό είναι να καθαρίζονται καθημερινά οι πτυχές του δέρματος  στο πρόσωπο και γύρω από την ουρά.

ΙΣΤΟΡΙΑ: Στοιχεία για τη ράτσα έχουμε από τον 13ο αιώνα όπου και χρησιμοποιούνταν στην Αγγλία για το βάρβαρο και σκληρό ¨σπορ¨ των σκυλοταυρομαχιών. Σκύλος ατρόμητος και με μεγάλη αντοχή στο πόνο λόγο της ικανότητας του στο ¨σπορ¨ αυτό έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής. Όταν απαγορεύτηκαν οι σκυλοταυρομαχίες  η φυλή κινδύνεψε να εξαφανιστεί.    


Deprecated: Directive 'allow_url_include' is deprecated in Unknown on line 0