ΑΙΡΝΤΕΙΛ ΤΕΡΙΕΡ – Airedale Terrier – VETS

ΑΙΡΝΤΕΙΛ ΤΕΡΙΕΡ – VETS

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΕΙΜΕΝΟΥ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΣ

ΑΙΡΝΤΕΙΛ ΤΕΡΙΕΡ ΕΜΦΑΝΙΣΗ: Πολύ ενεργητικός αλλά και δεινός κολυμβητής ο αιρντέιλ εκπαιδεύτηκε για να κυνηγάει βίδρες και ασβούς. Το όνομα του οφείλεται στην ομώνυμη κοιλάδα του Γιόρκσαϊρ. Είναι ο πιο μεγάλος από όλα τα τεριέρ με το ύψος του να φτάνει τα 60 εκατοστά. Το βάρος του είναι από 22 – 27 kg.Το τρίχωμα  του είναι μαύρο με καφέ, σκληρό και τραχύ.

ΧΑΡΑΚΤΗΡIΣΤΙΚΑ: Σκύλος με απίστευτη ενέργεια και μοναδικό πείσμα έχει συνεχώς διάθεση για βόλτες και παιχνίδι. Με τη σωστή εκπαίδευση μπορεί να γίνει πολύ υπάκουος και αξιόπιστος. Η σχέση του με τα άλλα σκυλιά είναι πολύ καλή αν και σε περίπτωση νέας άφιξης στην οικογένεια άλλου ζώου μπορεί να γίνει και λίγο ζηλιάρης. Είναι πολύ ευφυής και γίνεται καλός προστάτης και φύλακας.

ΦΡΟΝΤΙΔΑ: Για να γίνει πράξη η σωστή ανατροφή και συμβίωση με ένα τέτοιο σκύλο είναι απαραίτητη η σωστή εκπαίδευση και η έντονη άσκηση. Ενθουσιάζεται με το παιχνίδι, ενώ δε χάνει ευκαιρία για βόλτα, εξερεύνηση και κυνήγι. Το τρίχωμα  χρειάζεται χτένισμα μια με δυο φορές την εβδομάδα.

ΙΣΤΟΡΙΑ: Δημιουργήθηκε τον 19ο αιώνα και χρησιμοποιήθηκε  για το κυνήγι κυρίως βίδρας και ασβού αλλά και λύκου, ελαφιού, αρκούδας και αγριογούρουνου. Στον Α’ παγκόσμιο πόλεμο πήρε μέρος στη πρώτη γραμμή υπηρετώντας σαν σωστός στρατιώτης το βρετανικό στρατό. Ο πιο γνωστός εκπρόσωπος της ράτσας είναι ο σκύλος  “ΤΖΑΚ” ο οποίος για τις υπηρεσίες του και τον ηρωισμό κατά την διάρκεια του πολέμου κέρδισε το Σταυρό της Βικτορίας.


Deprecated: Directive 'allow_url_include' is deprecated in Unknown on line 0