ΓΑΤΑ ΒΙΡΜΑΝΙΑΣ – BIRMAN CAT – VETS

ΓΑΤΑ ΒΙΡΜΑΝΙΑΣ –  BIRMAN CAT – VETS

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΕΙΜΕΝΟΥ: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΣ

Γάτα βιρμανίας –  Birman cat:   Η γάτα της βιρμανίας ονομάζεται επίσης και «Ιερή Γάτα της Βιρμανίας». Η Birman cat έχει μεσαίο και μακρύ τρίχωμα, ανοιχτόχρωμο με πιο σκούρα σημεία και με δύο καταγάλανα μάτια. Πώς η γάτα της Βιρμανίας  έφτασε στη σημερινή της μορφή είναι σχετικά άγνωστο. Οι θεωρίες περιλαμβάνουν πολλαπλές διασταυρώσεις της γάτας του  Σιάμ με γάτες Αγκύρας ή Περσικές.

 Η φυλή της Birman cat αναγνωρίστηκε για πρώτη φορά στη Γαλλία το 1925, στη συνέχεια το 1966 στην Αγγλία και το 1979 στις Ηνωμένες Πολιτείες.  Η γάτα της Βιρμανίας επικοινωνεί μαζί σας με μια τρυφερή φωνή  για να σας υπενθυμίσει ότι είναι η ώρα του φαγητού ή ώρα για αγκαλίτσα και χάδια στον καναπέ. Είναι μια υπάκουη, ήσυχη γάτα που αγαπά τους ανθρώπους και τους ακολουθεί από δωμάτιο σε δωμάτιο, θέλοντας να συμμετέχει σε όποια δουλειά  κι αν κάνετε.

Η γάτα της  βιρμανίας είναι μια μεσαίου μεγέθους γάτα όπου τα αρσενικά κυμαίνονται από 8 έως 12 κιλά, τα θηλυκά είναι λίγο μικρότερα.  Έχει μεσαίου μήκους τρίχωμα  που λόγω υφής και συνοχής απαιτεί πολύ λίγη περιποίηση. Η γάτα αυτή ανοιχτόχρωμη αλλά έχει πιο σκούρο χρώμα στ πρόσωπο, τα αυτιά, τα πόδια και την ουρά και πάντα με άσπρα πόδια

Γάτα υπάκουη  χωρίς να σημαίνει ότι είναι χαζή. Είναι μια γάτα έξυπνη και περίεργη, που λατρεύει να  εξερευνεί το περιβάλλον  και για τον λόγο αυτό συχνά παγιδεύεται και χάνεται. Η γάτα της Βιρμανίας είναι φιλική, ήρεμη και για αυτό είναι η ιδανική  επιλογή για οικογένειες με παιδιά.


Deprecated: Directive 'allow_url_include' is deprecated in Unknown on line 0