ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΣ ΚΟΚΕΡ ΣΠΑΝΙΕΛ – American Cocker Spaniel – VETS

ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΣ ΚΟΚΕΡ ΣΠΑΝΙΕΛ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΕΙΜΕΝΟΥ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΣ

ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΣ ΚΟΚΕΡ ΣΠΑΝΙΕΛ ΕΜΦΑΝΙΣΗ: Λίγο πιο μικροκαμωμένος από τον άγγλο συγγενή του, το αμερικανικό κόκερ σπάνιελ είναι ένα πολύ χαριτωμένο και συναισθηματικό πλάσμα. Το τρίχωμα είναι μεταξένιο και απαλό, πυκνό και αρκετά μακρύ. Το χρώμα είναι μαύρο, καφέ, κόκκινο, καστανό, σε διάφορες αποχρώσεις, δίχρωμο η τρίχρωμο. Το ύψος φτάνει τα 40 εκατοστά και το βάρος τα 13 με 15kg. Μέσος όρος ζωής 12 – 15 χρόνια.

ΧΑΡΑΚΤΗΡIΣΤΙΚΑ: Έξυπνος, ευαίσθητος και πολύ ζωηρός ο σκύλος αυτός είναι ιδανικός για οικογένεια. Αγαπά τα παιδιά και ενθουσιάζεται για παιχνίδια και βόλτες. Πολύ καλός σύντροφος αλλά και πολύ καλός κυνηγός απολαμβάνει την ανθρώπινη συντρόφια. Προτιμά να ζει μέσα στο σπίτι.

ΦΡΟΝΤΙΔΑ: Του αρέσουν πολύ οι βόλτες και το παιχνίδι, μπορεί λοιπόν να γίνει λίγο απαιτητικός για να καταφέρει αυτές τις απολαύεις. Συναισθηματικός σκύλος στενοχωριέται χωρίς την ανθρώπινη επαφή. Το τρίχωμα θέλει πολύ φροντίδα και καλό είναι να χτενίζεται δυο με τρεις φορές την εβδομάδα. Μεγάλη προσοχή στην καθαριότητα αυτιών και ματιών.

ΙΣΤΟΡΙΑ: Προέρχεται από το αγγλικό κόκερ σπανιελ που μεταφέρθηκε στην Αμερική στα τέλη  του 1800. Μετά το Β΄ παγκόσμιο πόλεμο οι δυο ράτσες επισήμως διαχωρίστηκαν. Η δημοτικότητα της φυλής αυξήθηκε κατακόρυφα μετά το 1955 όταν και προβλήθηκε το γνωστό έργο του Ντίσνεϋ ¨η Λαίδη και ο Αλήτης ¨. Ο ευαίσθητος και γλυκός χαρακτήρας της Λαίδης είναι πραγματικά η καλύτερη περιγραφή της καλοσυνάτης αυτής ράτσας.


Deprecated: Directive 'allow_url_include' is deprecated in Unknown on line 0