Πάσχα και ο γολγοθάς για τα σκυλιά – vets.com.gr

Πάσχα και ο γολγοθάς των σκύλων

Πασχα και ο γολγοθάς των φοβικών σκύλων

ΠΑΣΧΑ ΤΟ ΙΕΡΟΝ, ΠΑΣΧΑ ΑΓΙΟΝ, ΠΑΣΧΑ ΤΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΝ
ΠΑΣΧΑ ΚΑΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ

Οι άγιες ημέρες του Πάσχα, αλλά και οι μέρες για να ξεφύγουμε λίγο από την καθημερινότητα μας, είναι μπροστά μας και ας ευχηθούμε να περάσουμε όλοι καλά και να επιστρέψουμε όλοι μας πίσω υγιείς.

Τις μέρες αυτές του ξεφαντώματος, της ανεμελιάς και του φαγητού, ας είμαστε ΛΙΓΟ προσεκτικοί με τους κατοικίδιους συντρόφους μας.
Πριν ξεκινήσουμε ένας έλεγχος για εμβόλια, αμπούλες, περιλαίμια, απωθητικά – εξωπαρασιτοκτόνα σπρέι, ίσως μας απαλλάξει από πιθανόν άσχημες συνέπειες του μέλλοντος, σε σχέση με τα παράσιτα, που αυτή την εποχή κάνουν την πρώτη τους επίθεση. Αυτή η εποχή είναι η κατ’ εξοχήν εποχή για αλλεργίες. Πάρτε μαζί σας ένα αντιαλλεργικό, ίσως να σας φανεί χρήσιμο.

Μεγάλη προσοχή στη διατροφή των ζώων μας αυτές τις ημέρες. Όχι αρνιά, όχι τσουρέκια, όχι κουλούρια, όχι γλυκά, όχι σικολατένια αυγά ή κουνέλια ή οτιδήποτε άλλο σοκολατένια σκευάσματα. Η σοκολάτα, όπως έχουμε πει είναι δηλητήριο για τα ζώα. Η ξεροψημένη πέτσα του αρνιού είναι θάνατος για το ζώο σας, καθώς και οι ψημένες πατάτες  μέσα στο λίπος του αρνιού. Τα δε κόκαλα αποτελούν την πρώτη και κύρια αιτία θανάτου των σκύλων τις ημέρες του Πάσχα. Το κόκαλο για τα ζώα δεν είναι παιχνίδι, είναι θάνατος.

ΠΡΟΣΟΧΗ στα βεγγαλικά!!! Πολλά ζώα είναι κροτοφοβικά με απρόβλεπτες αντιδράσεις. Το Πάσχα είναι μια επικίνδυνη περίοδος για τους σκύλους. Πολλά ζώα χάνονται, πολλά τραυματίζονται, κάποια πνίγονται στην απέλπιδα προσπάθειά τους να γλιτώσουν από το φόβο που τους προκαλούν τα βεγγαλικά και τα βαρελότα. Οι σκύλοι το Πάσχα έχουν το δικό τους Γολγοθά που έχει άμεση σχέση με τα βεγγαλικά και την κροτοφοβία. Το Πάσχα δεν είναι η εποχή να εκπαιδεύετε το ζώο σας κατά της κροτοφοβία, αλλά εποχή να το προστατεύσετε. Μην τα αφήνετε μόνα τους, μην τα αφήνετε ελεύθερα.

ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ ΤΟΥ “ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ” ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ.
ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ


Deprecated: Directive 'allow_url_include' is deprecated in Unknown on line 0