Εναλλακτική Κτηνιατρική: Ομοιοπαθητική σε ζώα και άνθρώπους – vets.com.gr

Εναλλακτική Κτηνιατρική: Ομοιοπαθητική σε ζώα και άνθρώπους

Εναλλακτική Κτηνιατρική: Ομοιοπαθητική σε ζώα και άνθρώπους

Εναλλακτική Κτηνιατρική: Ομοιοπαθητική σε ζώα και άνθρώπους.
Τι είναι η ομοιοπαθητική;

Τι είναι τα ομοιοπαθητικά σκευάσματα (φάρμακα);
Γίνεται συνδιασμός ομοιοπαθητικής και κλασσικής ιατρικής;
Πως λειτουργεί η ομοιοπαθητική; Λειτουργεί στα ζώα;
Ποιά τα πλεονεκτήματα της ομοιοπαθητικής;

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ :ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΣ

Πολλοί άνθρωποι αναρρωτιούνται τι ακριβώς είναι η ομοιοπαθητική και πώς ορίζεται ο ομοιοπαθητικός κτηνίατρος. Τι είναι η Ομοιοπαθητική πραγματικά και τι είναι τα ομοιοπαθητικά φάρμακα; Συνδυάζεται η ομοιοπαθητική με την αγιουρβέρδα και την βελονισμό; Πως λειτουργεί η ομοιοπαθητική;
Η ομοιοπαθητική ή ομοιοθεραπευτική, είναι ένα επιστημονικό θεραπευτικό σύστημα, το οποίο βασίζεται σε συγκεκριμένους νόμους και αρχές. Υπάρχει συχνά άγνοια για το τι είναι ομοιοπαθητική, και στον πολύ κόσμο, αλλά και στους επιστημονικός κύκλους, με αποτέλεσμα άλλοι να τη θεωρούν μαγεία ή απόκρυφη επιστήμη και άλλοι κομπογιανιτισμό.
Ο συνδυασμός της ομοιοπαθητικής και της συμβατής ιατρικής μπορεί να γίνει, αλλά να γνωρίζουμε ότι η δράση των ομοιοπαθητικών φαρμάκων είναι μειωμένη.
Ο βασικός νόμος της ομοιοπαθητικής, στον οποίο άλλωστε οφείλει και το όνομά της, είναι ο νόμος των ομοίων. Από πολύ παλιά πρώτος ο Ιπποκράτης είχε ισχυριστεί ότι “τα όμοια ομοίων εισίν ιάματα”, στη συνέΧεια η ομοιοπαθητική, πάντα από τις λέξεις όμοιον και πάθος, εμφανίζεται σαν μια μέθοδος εναλλακτικής ιατρικής, που επινοήθηκε το 1796 από τον Samuel Hahnemann, με βάση το αξίωμα πως «τα όμοια θεραπεύονται με τα όμοια» (similia similibus curantur), σύμφωνα με το οποίο η θεραπεία μιας ασθένειας μπορεί να επιτευχθεί με χρήση φαρμακευτικών ουσιών, που είναι ικανές να προκαλέσουν τα συμπτώματα αυτής της ασθένειας, όταν χορηγηθούν σε έναν υγιή οργανισμό. Η εκλογή του φαρμάκου από τον ομοιοπαθητικό γιατρό βασίζεται περισσότερο στην εξατομικευμένη αντίδραση του κάθε οργανισμού (άνθρωπος ή ζώο) ενάντια στην ασθένεια, παρά στην έκφραση χαρακτηριστικών σημείων και συμπτωμάτων της ίδιας της ασθένειας. Η ομοιοπαθητική ιατρική έτσι, αφορά σε όλον τον πάσχοντα οργανισμό και δεν αρκείται στο να αντιμετωπίσει τον ασθενή σαν φορέα μιας ασθένειας. Θεραπεύει τον ασθενή και όχι την ασθένεια.
Τα ομοιοπαθητικά φάρμακα παρασκευάζονται από φυσικές ουσίες, όπως φυτά, ορυκτά και κάποια ζωικές ουσίες και έχουν δράση πιο βαθιά από ό, τι έχουν τα βότανα ή συμβατά φάρμακα. Τα συμβατά φάρμακα είναι ένα συνονθύλευμα διαφόρων χημικών ουσίων που απαντούνται στη φύση, αλλά μπορεί και όχι. Το ομοιοπαθητικό φάρμακο δεν είναι απλή ζάχαρη, όπως ισχυρίζονται μερικοί και η ομοιοπαθητική δεν είναι μέθοδος αυθυποβολής γιατί μπορεί και εφαρμόζεται σε βρέφη και σε ζώα και στην πραγματικότητα είναι μια τόσο ήπια μέθοδος, ώστε να μπορεί να χορηγηθεί με ασφάλεια και σε βρέφη και μικρά παιδιά, χωρίς παρενέργειες. Το ομοιοπαθητικό φάρμακο δεν έχει χημική δράση, αλλά ηλεκτρομαγνητική. Η ομοιοπαθητική δέχεται ότι ο άνθρωπος δεν έχει μόνο ύλη αλλά και ενέργεια.
Η νόσος δημιουργείται πρώτα σε ενεργειακό επίπεδο ως διαταραχή της ροής αυτής της ενέργειας και στη συνέχεια εκδηλώνεται η νόσος στο υλικό πεδίο. Το ομοιοπαθητικό φάρμακο είναι το έναυσμα για να αρχίσουν να δουλεύουν οι εσωτερικές θεραπευτικές δυνάμεις, που έχουν σκοπό τους να επαναφέρουν στο φυσιολογικό τη ροή αυτής της ενέργειας. Έτσι η
ομοιοπαθητική διεγείρει άμεσα το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού σε βασικό επίπεδο, από ότι μπορεί να επιτύχει η ιατρική επιστήμη. Η ομοιοπαθητική δρα με φυσικά φάρμακα και χρησιμοποιεί δραστικές ουσίες σε απειροελάχιστες δόσεις, που διεγείρουν το ανοσοποιητικό σύστημα, και  επιτρέπουν την αυτοθεραπεία.
Μαζί με βελονισμό, την αγουρβερδική, την χειροπρακτική, η ομοιοπαθητική διεγείρει άριστα τον οργανισμό. Τόσο τα β
ότανα, όσο και τα φάρμακα μπορούν να επηρεάσουν σε μοριακό επίπεδο στην καλύτερη περίπτωση, όμως η  ομοιοπαθητική ιατρική πηγαίνει ακριβώς στη ρίζα του προβλήματος.
Τα ζώα και ειδικότερα, τα κατοικίδια, ανταποκρίνονται συνήθως πολύ καλά και γρήγορα στην ομοιοπαθητική θεραπεία και για τον λόγο αυτόν εφαρμόζεται η ομοιοπαθητική και στα ζώα. Θα πρέπει να θυμίσουμε ότι τα ομοιοπαθητικά φάρμακα από τις πρώτες ημέρες της εφαρμογής της ομοιοπαθητικής είχαν αρχίσει να χορηγούνται στα ζώα με πολύ καλά αποτελέσματα.
Η ομοιοπαθητική είναι μια ιατρική πραγματικότητα που έχει αντέξει στη δοκιμασία του χρόνου περισσότερο από 200 χρόνια.
Αν μετά από τόσα χρόνια, πολλοί ακόμα δεν γνωρίζουν τι είναι η ομοιοπαθητική και πώς αυτή λειτουργεί, η απάντηση είναι μία και σαφής “ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ”!
Όταν η ομοιοπαθητική ασκείται σωστά και υπό σωστές κατευθυντήριες γραμμές, τότε όντως θαυμαστά πράγματα μπορούν να συμβούν.
Τέλος η ομοιοπαθητική διεγείρει το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού και, στη συνέχεια, είτε άνθρωπος, είτε ζώα υπό ομοιοπαθητική επιρροή, μπορεί να θεραπευθεί.
Τα πλεονεκτήματα της ομοιοπαθητικής είναι:
1.-
Η θεραπεία στοχεύει στη μόνιμη ίαση και όχι στην ανακούφιση των συμπτωμάτων.
2.-Η Ομοιοπαθητική Ιατρική εξ΄ορισμού δρα θεραπευτικά σε όλα τα επίπεδα του οργανισμού.
3.-Η θεραπεία της Ομοιοπαθητικής είναι εξατομικευμένη.
4.-Η θεραπεία της Ομοιοπαθητικής είναι ακίνδυνη, χωρίς παρενέργειες ή αλληλεπιδράσεις με άλλα φάρμακα.

ΚΑΙ μην ξεχνάμε, κανείς δεν μπορεί να διαφωνήσει, ότι ο τελικός γιατρός είναι το ίδιο το ανοσοποιητικό σύστημα του ατόμου.

 


Deprecated: Directive 'allow_url_include' is deprecated in Unknown on line 0