Τι μπορώ να κάνω στο σπίτι για την στοματική υγεία του ζώου μου; – vets.com.gr

Στοματική υγεία του ζώου Γιώργος Παπαϊωάννου Κτηνίατρος - Οδοντίατρος

Στοματική υγεία του ζώου Γιώργος Παπαϊωάννου Κτηνίατρος – Οδοντίατρος

Τι μπορώ να κάνω στο σπίτι για την στοματική υγεία του κατοικίδιου ζώου μου;
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ: ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ  ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΣ – ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ*

Η πρόληψη για τις πιο κοινές ασθένειες του στόματος στα ζώα συντροφιάς είναι ΚΥΡΙΩΣ η συχνή απομάκρυνση της οδοντικής πλάκας και της πέτρας που σχηματίζεται πάνω στα δόντια. Αυτό συμβαίνει διότι παραμελούμε τηνφροντίδα της υγιεινής της στοματικής κοιλότητας των ζώων και δεν διατηρούνται καθαρά τα δόντια. Το βούρτσισμα τακτικά στα δόντια του ζώου σας είναι το μόνο αποτελεσματικό, που μπορείτε να κάνετε για να κρατήσετε τα δόντια τους υγιή μεταξύ των οδοντιατρικών καθαρισμών που θα σας κάνει ο κτηνίατρος – οδοντίατρος. Αυτός ο τακτικός από μέρους σας καθαρισμός των δοντιών του ζώου σας, μπορεί να μειώσει τη συχνότητα ή ακόμη και να εξαλείψει την ανάγκη για τον οδοντικό καθαρισμό από τον κτηνίατρό σας. Το τακτικό καθημερινό βούρτσισμα των δοντιών του ζώου σας είναι το καλύτερο, αλλά δυστυχώς αυτό δεν είναι πάντα εφικτό. Εάν δυσκολεύεστε στον καθημερινό καθαρισμό, τότε το βούρτσισμα κάποιες φορές την εβδομάδα μπορεί να είναι αποτελεσματικό. Τα περισσότερα σκυλιά εάν μάθουν από μικρή ηλικία αποδέχονται εύκολα το βούρτσισμα, αυτό όμως είναι λίγο πιο δύσκολο για τις γάτες, οι οποίες συχνά γίνονται επιθετικές.

Υπάρχουν πολλά προϊόντα για ζώα συντροφιάς στην αγορά, που ισχυρίζονται πως βελτιώνουν την υγεία των δοντιών των ζώων. Δυστυχώς δεν είναι όλα αυτά τα προϊόντα ασφαλή, ούτε αποτελεσματικά και πολλές φορές γίνονται και επικίνδυνα για το ζωάκι σας. Μιλήστε με τον κτηνίατρό σας σχετικά με τυχόν οδοντιατρικά προϊόντα, λιχουδιές, ή οδοντιατρικές ειδικές δίαιτες,  ή ζητήστε από τον κτηνίατρό σας να σας προτείνει τα σωστά προϊόντα. Η σωστή στοματική υγιεινή του ζώου, που ξεκινά έγκαιρα από μέρους σας και συνεχίζεται με τακτικό πρόγραμμα είναι απαραίτητη, όχι μόνο γιατί θα απαλλάξει το κατοικιδιο ζώο σας από τη συνήθη δυσοσμία του στόματος, που βασανίζει τους περισσότερους ιδιοκτήτες ζώων, αλλά θα σας απαλλάξει και από τις περιοδοντικές παθήσεις. Με την φροντίδα της στοματκής κοιλότητας θα εξασφαλίσετε στο ζώο σας μακροπρόθεσμα περισσότερα χρόνια και καλή ποιότητα ζωής.

 Για κάθε πρόβλημα που αφορά την στοματική κοιλότητα του ζώου σας, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον κτηνίατρο – οδοντίατρο Γιώργο Παπαϊωάννου.
Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΟΥ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ «ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ» ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

Deprecated: Directive 'allow_url_include' is deprecated in Unknown on line 0