ΜΠΟΡΝΤΕΡ ΤΕΡΙΕΡ – Border Terrier – VETS

ΜΠΟΡΝΤΕΡ ΤΕΡΙΕΡ – VETS

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΕΙΜΕΝΟΥ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΣ

ΜΠΟΡΝΤΕΡ ΤΕΡΙΕΡ ΕΜΦΑΝΙΣΗ: Με καταγωγή από την κρύα και σκληρή περιοχή των συνόρων Αγγλίας και ο Σκωτίας, το Μπόρντερ τεριέρ είναι ένα ευαίσθητο και στοργικό σκυλί που μεταμορφώνεται εύκολα σε ένα πολύ επιθετικό και ικανό σκύλο κυνηγιού. Το τρίχωμα του πυκνό, τραχύ και σκληρό το προστατεύει από τις χαμηλές θερμοκρασίες και την υγρασία. Είναι συνήθως κοκκινωπό η καφεκίτρινο με λίγο άσπρο συνήθως στο στήθος. Το ύψος του δε ξεπερνά τα 28 εκατοστά και το βάρος του τα 9 kg. Μέσος όρος ζωής τα 12 με 15 χρόνια.

ΧΑΡΑΚΤΗΡIΣΤΙΚΑ: Έξυπνο και πεισματάρικο, στοργικό και πολύ πιστό είναι πολύ καλή επιλογή για κατοικίδιο. Φιλικό με αλλά σκυλιά αλλά και γάτες μπορεί να γίνει πολύ επιθετικό με τα μικρά ζώα κυρίως τρωκτικά και κουνέλια. Του αρέσει η σπιτική ζωή και λατρεύει την ανθρώπινη επαφή. Παρά πολύ ικανό στο κυνήγι έχει πολύ μεγάλη αντοχή αλλά και δύναμη.

ΦΡΟΝΤΙΔΑ: Γεμάτο ενέργεια αλλά και πολύ συναισθηματικό έχει ανάγκη από καθημερινή ψυχική και σωματική άσκηση. Λόγω και μόνο του συναισθηματισμού του αλλά και του στενού δεσίματος του με την οικογένεια είναι πλέον πιο πολύ σκύλος σαλονιού και όχι πια σκύλος άυλης. Το σκληρό του τρίχωμα χρειάζεται περιποίηση περίπου  μια φορά την εβδομάδα.

ΙΣΤΟΡΙΑ: Λόγω του μικρού του μεγέθους, του  πεισματάρικου χαρακτήρα του, αλλά και των σχετικά ψηλών για τις αναλογίες του ποδιών μπορούσε να κυνήγα ζώα επιβλαβή για τους αγρότες. Για πολλά χρόνια χρησιμοποιήθηκε για το κυνήγι της αλεπούς με πολύ μεγάλη επιτυχία. Στις μέρες μας λόγο του καλού και βολικού του χαρακτήρα έχει αποκτήσει πολλούς θαυμαστές.

 


Deprecated: Directive 'allow_url_include' is deprecated in Unknown on line 0