ΜΑΛΑΜΟΥΤ ΑΛΑΣΚΑΣ – Alaskan Malamute – VETS

ΜΑΛΑΜΟΥΤ  ΑΛΑΣΚΑΣ  –  VETS

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΕΙΜΕΝΟΥ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΣ

ΜΑΛΑΜΟΥΤ  ΑΛΑΣΚΑΣ. ΕΜΦΑΝΙΣΗ: Το Μάλαμουτ της Αλάσκας είναι ένα δυνατό, ανεξάρτητο και πεισματάρικο σκυλί που αγαπά την άσκηση και το παιχνίδι.  Έχει μονωτικό διπλό τρίχωμα, στα χρώματα του λύκου η γενικά όποιας άλλης απόχρωσης του άσπρου και του μαύρου, πολύ πυκνό που διατηρεί τη θερμότητα και το κάνει να αντέχει στο κρύο. Το βάρος του είναι από 35 έως   40kg και το ύψος του φτάνει τα 65εκ. Μέσος όρος ζωής είναι τα 10-12 χρόνια.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ:  To Μάλαμουτ  διαθέτει ένα ισχυρό και  ανθεκτικό σώμα με πολύ αντοχή και απίστευτη δύναμη. Είναι μια από τις παλαιότερες φυλές σκυλιών των οποίων η αρχική εμφάνιση δεν έχει μεταβληθεί σημαντικά μέσα στα χρόνια. Αν και λόγο του μεγάλου τους μεγέθους εύκολα μπορούν να τρομάξουν κάθε επισκέπτη η αλήθεια είναι ότι είναι τόσο φιλικά με όλους που κάθε άλλο παρά καλός φύλακας μπορεί να χαρακτηριστεί. Δεν συνιστάται για νέους ιδιοκτήτες που δεν έχουν εμπειρία.

ΦΡΟΝΤΙΔΑ: Χρειάζομαι αρκετό χώρο έτσι ώστε να διοχετεύουν την ενέργεια τους. Η άσκηση του πρέπει να είναι καθημερινή, τρελαίνονται για έντονες παιχνιδιάρικες βόλτες αλλά και για ήρεμους περιπάτους.  Δώστε τους αρκετό από το χρόνο σας γιατί αλλιώς μπορεί να βαρεθούν και να γίνουν ανήσυχα. Το πυκνό τους τρίχωμα χρειάζεται βούρτσισμα  μια με δυο φορές την εβδομάδα.

ΙΣΤΟΡΙΑ: Ένα από τα παλαιότερα σκυλιά ελκήθρων στην Αρκτική. Χρησιμοποιήθηκαν για την μεταφορά προμηθειών σε στρατόπεδα αλλά και σε παγωμένες και απομακρυσμένες περιοχές. Απαραίτητοι σύντροφοι των κατοίκων της Αλάσκας τα σκυλιά αυτά είχαν τον απόλυτο σεβασμό των ιδιοκτητών τους. Ήταν πολύ ικανοί κυνηγοί μεγάλων θηραμάτων όπως οι φώκιες αλλά και οι πολικές αρκούδες.


Deprecated: Directive 'allow_url_include' is deprecated in Unknown on line 0