ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΣ – ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΣ. ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ vets.com.gr

 

ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΣ - ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΣ. ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ

ΚΤΗΝΙΑΤΡΕΙΟ- ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΕΙΟ

 
 ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΣ – ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΣ. ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ
ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΕΙΟ ΜΙΚΡΩΝ ΖΩΩΝ.

Η εκπαίδευση της κτηνιάτρου Κατερίνας Παπαϊωάννου στην οφθαλμολογία των μικρών ζώων, καθώς και ο σύγχρονος εξοπλισμός του ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΚΟΥ τμήματος στο νοσοκομείου μας, εγγυώνται τη σωστή αντιμετώπιση των οφθαλμικών περιστατικών. Επίσκεψη του κατοικίδιου ζώου σας στον κτηνίατρο – οφθαλμίατρο καταδεικνύει την ανησυχία σας για την ευημερία του και την επιθυμία σας να του προσφέρετε καλύτερη φροντίδα. Για μια επίσκεψη στο οφθαλμολογικό τμήμα του «ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ» ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ, επικοινωνήσετε μαζί μας για να σας καθορίσουμε ώρα και ημέρα συνάντησης με την κτηνίατρο Κατερίνα Παπαϊωάννου.
Η Κατερίνα Παπαϊωάννου κτηνίατρος – οφθαλμίατρος ζώων παρουσιάζει την διαδρομή της στην οφθαλμολογία μικρών ζώων

Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1981 από μητέρα βιολόγο – βιοχημικό και πατέρα κτηνίατρο.
Αποφοίτησα από την κτηνιατρική σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 2006. Η κτηνιατρική για μένα είναι το καλύτερο μου χόμπυ και για τον λόγο αυτό, η ενασχόληση μου με το επάγγελμα δεν με κάλυπτε σχεδόν ποτέ. Συνεχώς αναζητούσα κάτι περισσότερο, κάτι διαφορετικό, μέχρι που άρχισε να μπαίνει στη ζωή μου η οφθαλμιατρική. Η οφθαλμιατρική με είχε εντυπωσιάσει από την εποχή που είχα μάθει για την εκφύλιση της ωχράς κηλίδας, από την οποία έπασχε η γιαγιά μου. Η αναζήτηση οφθαλμιατρικής ειδικότητας με οδήγησε στο εξωτερικό, μιας και η δυνατότητα για κάτι τέτοιο είναι δύσκολο στην Ελλάδα.
Αρχικά βρέθηκα στην Σλοβακία, στο πανεπιστήμιο του Κόσιτσε για ένα χρόνο. Ακολούθησαν τα πανεπιστήμια του Λουξεμβούργου και της Γαλλίας (Τουλούζη). Στη συνέχεια, ειδικά μαθήματα σχετικά με καταρράκτη, επιπλοκές, αμφιβληστροειδή, αμφιβληστροειδογράφημα, υπέρηχο κ.α. στη Γαλλία (Montpellier), στη Γερμανία (Βερολίνο) και στη Πορτογαλία (Λισσαβόνα).
Τέλος την καλύτερη εμπειρία μου την απέκτησα στην Αυστραλία, όπου παρακολούθησα ειδικό πρόγραμμα παθολογίας και χειρουργικής οφθαλμιατρικής μικρών ζωων.
Οι συχνότερες παθήσεις που παρουσιάζουν τα κατοικίδια και είναι παρόμοιες με αυτές των ανθρώπων είναι: Ανατομικά προβλήματα των βλεφάρων όπου απαιτείται βλεφαροπλαστική και στη περίπτωση της κτηνιατρικής υπάρχει κληρονομική προδιάθεση ράτσας (Σαρπέι, τσόου-τσόου, ροντβάιλερ κ.α.).
Τραύματα από ξένα σώματα ( έλκη, αιμορραγίες και αποκόλληση αμφιβληστροειδούς).
Έλκη κερατοειδούς από εντρόπιο, τριχίαση, διστιχίαση, ερπητοιός, ξηροφθαλμία, νέκρωση κερατοείδους (συνήθως σε γάτες περσίας) και φυσικά έλκη μέχρι και διάτριση κερατοειδούς από νύχια γάτας.
Προβολή αδένων και πρόπτωση χόνδρου του τρίτου βλεφάρου, καθώς και ατροφία των αδένων αυτού.
Καταρράκτης, γλαύκωμα, αποκόλληση αμφιβληστροειδούς, ενδοφθάλμιες αιμορραγίες και παθήσεις οπτικού νεύρου.
Σήμερα εργάζομαι στο Παπαϊωάννου Κτηνιατρικό Κέντρο όπου είμαι υπεύθυνη της ομάδος του οφθαλμιατρικού τμήματος.
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνείστε με τα τηλέφωνα του κτηνιατρικού μας κέντρου.


Deprecated: Directive 'allow_url_include' is deprecated in Unknown on line 0