Κτηνιατρικό κέντρο βελονισμού: Μικρή εγκυκλοπαίδια του βελονισμού στα ζώα – vets.com.gr

βελονισμος σε ζωα, εμφυτευματα χρυσου σε ζωα, θεραπείες βελονισμου

Κτηνιατρικό κέντρο βελονισμού: Μικρή εγκυκλοπαίδια του βελονισμού στα ζώα

Όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζετε σχετικά με τον βελονισμό στα ζώα
Τι είναι βελονισμός; Κάνουμε βελονισμό στα ζώα;

Εφαρμογές του βελονισμού στα ζώα και ποιές οι θεραπευτικές αποδόσεις
Παθολογικές καταστάσεις που ανταποκρίνονται θετικά στην εφαρμογή βελονισμού στα ζώα.
Ποιές προφυλάξεις πρέπει να παίρνονται κατά την εφαρμογή του βελονισμού στα ζώα
Αντιμετώπιση της δυσπλασίας ισχίων σε σκύλο με βελονισμό- με χρήση εμφυτευμάτων χρυσού

Επιμέλεια κειμένου Παναγιώτης Παπαϊωάννου κτηνίατρος – βελονιστής

Ο βελονισμός είναι μια θεραπευτική μέθοδος, μη φαρμακευτική που αναπτύχθηκε περίπου πριν 5.000 χρόνια από τους Κινέζους.Βασίζεται στην χρήση και την εισαγωγή μεταλλικών  μικροσκοπικών βελονών σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος. Η μέθοδος του βελονισμού στηρίζεται στο γεγονός της πρόκλησης φυσιολογικών μεταβολών, στον έλεγχο, στην καταστολή του πόνου και στη διέγερση οργάνων ή τμημάτων του σώματος.

Τα σημεία του βελονισμού δεν είναι τυχαία, αλλά βρίσκονται κατά μήκος οδών, που ονομάζονται “μεσημβρινοί”, οι οποίοι συνδέουν ολόκληρο το σώμα και είναι οι οδοί μέσω των οποίων κυκλοφορεί το “Qi”, ή  η ζωηκή ενεργειακή δύναμη. Οι μεσημβρινοί διατρέχουν ολόκληρο το σώμα. Σύμφωνα με την κινεζική θεραπευτική του βελονισμού, υπάρχουν 12 κύριοι μεσημβρινοί και 365 σημεία βελονισμού στο σώμα.

Στην ιατρική της Ανατολής, η θεωρία  διαταραχής ή ασθένειας συμβαίνει όταν η “Qi” είναι εκτός ισορροπίας. Ο βελονισμός είναι μια θεραπευτική επιλογή που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αποκατάσταση της ισορροπίας του σώματος και να δημιουργήσει αρμονία του Qi.

Ο βελονισμός αποτελεί τμήμα μιας αρχαίας κινέζικης μεθόδου για τη διάγνωση και τη θεραπεία είναι γνωστή ως παραδοσιακή κινεζική ιατρική (TCM). (Εκτός από το βελονισμό, TCM περιλαμβάνει τη χρήση των βοτάνων, ιατρικό μασάζ, θεραπεία των τροφίμων, καθώς και άλλες θεραπείες για την αποκατάσταση της ισορροπίας του “Qi”.)

βελονισμος σε ζωα, εμφυτευματα χρυσου σε ζωα, θεραπείες βελονισμου ζωων

Ο βελονισμός για τα σκυλιά και τα «σημεία βελονισμού», τα οποία χρησιμοποιούν οι κτηνίατροι βελονιστές προσαρμόστηκαν στα ζώα από τις θέσεις των ανθρώπινων σημείων βελονισμού.

Εφαρμόζοντας τον βελονισμό στα ζώα ποιές οι θεραπευτικές αποδόσεις
ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΥ ΣΤΑ ΖΩΑ

Αρκετούς  αιώνες, η θεραπευτική του βελονισμού έχει ασκηθεί και σε ζώα. Η καταγωγή του βελονισμού χρονολογείται από την αρχαία Κίνα. Οι Κινέζοι εφάρμοζαν τακτικά βελονισμό σε άλογα και σταδιακά εφαρμόστηκε και σε άλλα εκτρεφόμενα ζώα και τέλος εφαρμόστηκε στα σκυλιά, στις γάτες και στα πουλιά. Αυτή η μορφή θεραπείας είναι βασισμένη στη βιο-ενέργεια ή  ενέργεια Qi. Ο βελονισμός χρησιμεύει για να ξεμπλοκάρει την Qi ενέργεια και με τον τρόπο αυτό ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, το οποίο βοηθά στην αυτοθεραπεία. Ο βελονισμός προκαλεί το σώμα να απελευθερώσει ενδορφίνες και ορμόνες, ενώ ταυτόχρονα να μειωθεί κάθε φλεγμονή, τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά.

 Οι Κινέζοι ανακάλυψαν ότι τα ζώα έχουν παρόμοιους μεσημβρινούς και  αντανακλαστικά σημεία με τον άνθρωπο. Αυτοί οι μεσημβρινοί είναι οι τομείς στους οποίους ρέει η ενέργεια Qi. Τα σημεία βελονισμού, τα οποία βρίσκονται στους μεσημβρινούς, είναι περιοχές του δέρματος στο οποίο μπορεί να επηρεαστεί η ροή της ενέργειας Qi. Όταν ένα ζώο είναι άρρωστο, υπάρχει μια ανισορροπία ή η παρεμβολή στη φυσιολογική ροή της ενέργειας Qi. Ο βελονιστής χειρίζεται την ενέργεια Qi του ζώου, επηρεάζοντας συγκεκριμένα σημεία βελονισμού, με αποτέλεσμα να επιφέρει ανακούφιση. Στην Αυστρία και στη Γερμανία έχει αρχίσει  εδώ και χρόνια η εφαρμογή του βελονισμού σε βοοειδή και σε άλογα, ενώ άρχισε να αναγνωρίζονται στη  δύση ως νόμιμη θεραπευτική πράξη.

Για τον κτηνίατρό σας που εφαρμόζει τη θεραπευτική του βελονισμού για το κατοικίδιο ζώο σας, είναι σημαντικό να είναι εκπαιδευμένος ώστε να έχει μια πλήρη γνώση των μεσημβρινών του σώματος και της σχέσης αυτών των μεσημβρινών με την αντίστοιχη κατάσταση του ζώου ή την ασθένεια του.

βελονισμος σε ζωα, εμφυτευματα χρυσου σε ζωα, θεραπείες βελονισμου ζωων

Βασική λίστα των παθολογικών καταστάσεων που ανταποκρίνονται θετικά στην εφαρμογή βελονισμού στα ζώα.

Μυοσκελετικές διαταραχές :Αυτές οι διαταραχές είναι  που  αντιμετωπίζονται πιο συχνά με τον βελονισμό στη δυτική ιατρική. Αρκετοί είναι οι κτηνίατροι- βελονιστές που όμως  περιορίζονται στη θεραπεία των αρθριτικών παθήσεων ή μυϊκών τραυματισμών, αγνοώντας τις πολλές άλλες παθήσεις και ασθένειες που μπορούν να επωφεληθούν από τον βελονισμό. Πρέπει να αναφέρουμε ότι ο βελονισμός έχει εφαρμοσθεί με χρήση εμφυτευμάτων  από ράμματα ή χρυσό.  Η εφαρμογή των εμφυτευμάτων χρυσού έχει αποδειχθεί εξαιρετική σε θεραπείες μυοσκελετικών διαταραχών.

Αναπαραγωγή Θηλυκού: Όλα τα αναπαραγωγικά των θηλυκών ζώων ανταποκρίνονται στη θεραπεία του βελονισμού, συμπεριλαμβανομένων του άνοιστρου, της μητρίτιδας, της δυστοκίας, της αγαλαξίας, της  μαστίτιδας κ.α.

Αναπαραγωγή και Αρσενικού : Ανικανότητα, ορχίτιδα, επιδιδυμίτιδα και λίμπιντο μπορεί να αντιμετωπιστεί επιτυχώς με την εφαρμογή βελονισμού.

Ορμονικά:  Σχεδόν όλα τα ορμονικά συστήματα μπορούν να επηρεαστούν, συμπεριλαμβανομένων όλων των λειτουργιών υπόφυσης, θυρεοειδούς και παραθυρεοειδούς καθώς  και των επινεφριδίων. Είναι επίσης δυνατόν να ομαλοποιήσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

Νευρολογικά – ψυχολογικά: Άγχος , επιληψία και διαταραχές της συμπεριφοράς έχουν όλοι ανταποκρίθηκαν καλά στις θεραπείες βελονισμού.

Δερματολογικά: Το δέρμα μπορεί να μας πει εάν το κατοικίδιο ζώο μας διατρέφεται σωστά, πόσο καλά λειτουργεί ο μεταβολισμός του,  και πόσο καλή  είναι η κατάσταση λειτουργίας του αναπνευστικού, πεπτικού και ουροποιητικού συστήματος. Εάν ένας κτηνίατρος βελονιστής μπορεί να κρατήσει αυτά τα όργανα και τα συστήματα σε καλή κατάσταση, αυτό που θα πρέπει να αντικατοπτρίζεται στο δέρμα.

Απόδοση της θεραπευτικής του Βελονισμού:

Ο βελονισμός χρησιμοποιείται και για να επηρεάσει εμμέσως την απόδοση ενός σκύλου ή κυρίως ενός αλόγου. Βεβαίως είναι καλύτερο να μην εφαρμόζεται ο βελονισμός  από 48 έως 60 ώρες πριν από κάθε αγώνα, λόγω  κατασταλτικών αποτελεσμάτων. Ενώ μετά από 48 ώρες εμφανίζεται  σταδιακά αύξηση στο σθένος, στη ζωτικότητα , και μια γενική αίσθηση της ευζωίας.

Μερικοί κτηνίατροι ασκούν σήμερα τον  βελονισμό με Ήλιο-Neon λέιζερ αντί για βελόνες. Με τη μέθοδο αυτή αποφεύγεται η μικρή ενόχληση στο ζώο που μπορεί να προκληθεί από την εισαγωγή των βελονών.

Ο ηλεκτρο-βελονισμός χρησιμοποιείται για να βοηθήσει σε ορισμένες ειδικές διαδικασίες. Επίσης  χρησιμοποιείται ως εναλλακτική λύση, όταν οι βελόνες ή το λέιζερ δεν φαίνεται να λειτουργεί με τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

Μια άλλη παραλλαγή του βελονισμού είναι η έγχυση ενός υγρού μέσα στα κύρια σημεία του βελονισμού. Μερικοί κτηνίατροι έχουν βρει ότι με τη μέθοδο αυτή το αποτέλεσμα διαρκεί περισσότερο από ότι η εισαγωγή των βελονών. Τα υγρά που χρησιμοποιούνται στην τεχνική αυτή είναι συνήθως ομοιοπαθητικά. Αυτή η μέθοδος παίρνει λιγότερο χρόνο για να εκτελεστεί, από ότι  ο βελονισμός. Επίσης αντί υγρών μπορεί να εφαρμοσθεί ο βελονισμός με εμφυτεύματα ραμμάτων ή χρυσού. Η εφαρμογή των εμφυτευμάτων χρυσού έχει αποδειχθεί εξαιρετική σε θεραπείες μυοσκελετικών διαταραχών κυρίως των σκύλων.

Προφυλάξεις που πρέπει να παίρνονται κατά την εφαρμογή του βελονισμού στα ζώα

Ένα από τα πιο γνωστά προβλήματα που έχουν όλοι οι άνθρωποι σχετικά με το βελονισμό είναι ο πόνος ή καλύτερα ο φόβος του πόνου . Ωστόσο, οι βελόνες που χρησιμοποιούνται για το βελονισμό είναι πολύ διαφορετικές από τις κανονικές βελόνες που χρησιμοποιούνται για ενέσεις. Οι βελόνες του βελονισμού έχουν μια στρογγυλή λεπτότατη άκρη έτσι ώστε να εισδύουν διαχωρίζοντας το δέρμα αντί να το τρυπούν. Οι περισσότεροι άνθρωποι βιώνουν μια απλή αίσθηση τσιμπήματος μόνο. Τι γίνεται όμως με τις γάτες και τα σκυλιά κατά την εφαρμογή των βελονών; Και τα δύο μπορεί να είναι λίγο ανήσυχα στην αρχή, αλλά πολύ γρήγορα  χαλαρώνουν, σταδιακά γίνονται ήρεμα και πιθανόν κάποια να κοιμηθούν. Τα περισσότερα ζώα προσαρμόζονται εύκολα στις θεραπείες του βελονισμού.

βελονισμος σε ζωα, εμφυτευματα χρυσου σε ζωα, θεραπείες βελονισμου ζωων

 Προφυλάξεις που πρέπει να παίρνονται κατά την εφαρμογή αγωγής βελονισμού.

Ο βελονισμός είναι μια πολύ ασφαλής μορφή θεραπείας, εάν εφαρμόζεται σωστά και κυρίως από εκπαιδευμένο κτηνιατρικό βελονιστή.

• Επειδή ο βελονισμός ανακουφίζει από τον πόνο και μπορεί να αλλάξει τα συμπτώματα, η διάγνωση πρέπει να γίνεται εκ των προτέρων από τον κτηνίατρο, αλλιώς ο βελονισμός μπορεί να καλύψει ένα σοβαρό πρόβλημα και να μας οδηγήσει σε λάθος διάγνωση..

• Ο βελονιστής για ζώα πρέπει να είναι κτηνίατρος. Η θεραπεία των ζώων είναι πολύ διαφορετική από τη θεραπεία των ανθρώπων

• Ο βελονισμός είναι γνωστό ότι μειώνει τον πόνο, και το σκυλί σας σχεδόν αμέσως θα αισθανθεί καλύτερα.  Είναι πολύ σημαντικό να ακολουθείτε τις συμβουλές του κτηνιάτρου σας για ανάπαυση και περιορισμού  των δραστηριοτήτων. • Το κατοικίδιο ζώο σας θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με άδειο στομάχι ή ελαφρύ γεύμα μόνο.

• Ο βελονισμός θα πρέπει να αποφεύγεται αν το ζώο είναι έγκυο.

• Απαγορεύεται το μπάνιο στη γάτα ή στο σκύλο σας, αμέσως πριν ή μετά τη θεραπεία του βελονισμού.

• Είναι καλύτερο να μην γίνεται βελονισμός σε ένα ζώο που είναι εξαιρετικά ανήσυχο, επιθετικό ή φοβισμένο. Ο κτηνίατρος βελονιστής σας μπορεί να καταφύγει στη χρήση ελαφριάς καταστολής σε τέτοιες περιπτώσεις.

• Ο κτηνίατρος  βελονιστής θα πρέπει να ενημερωθεί άν το κατοικίδιο ζώο σας παίρνει κάποια θεραπευτική φαρμακευτική αγωγή. (ατροπίνη,  κορτικοστεροειδή, ορμόνες), καθώς όλα αυτά μπορούν να επηρεάσουν το αποτέλεσμα της θεραπείας του βελονισμού.

• Ο κτηνίατρος βελονιστής σας μπορεί να μην ξεκινήσει θεραπεία του σκύλου σας αν υπάρχει μια έντονη λοίμωξη του δέρματος ή όγκοι του δέρματος,  όπου οι βελόνες μπορούν να επιφέρουν μόλυνση ή την αναπτύξουν την ήδη υπάρχουσα..

• Εάν ο βελονισμός με τη χρήση βελονών δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί για διάφορους λόγους, ο βελονισμός με λέιζερ είναι μια εναλλακτική λύση με το ίδιο καλά αποτελέσματα.

Πότε εφαρμόζεται ο βελονιαμός στα ζώα

Αρχικά πρέπει να σημειώσουμε ότι ο βελονισμός δεν είναι η κατάλληλη θεραπευτική αντιμετώπιση για σοβαρές, οξείες ασθένειες ή καταστάσεις έκτακτης ανάγκης των ζώων(π.χ. κατάγματα, ιογενείς ή βακτηριακές λοιμώξεις). Ωστόσο, είναι μια πολύ καλή εναλλακτική ή συμπληρωματική θεραπεία για χρόνιες ασθένειες.

Ο βελονισμός για ζωα και ειδικά για σκύλους μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπευτική αντιμετώπιση μιας μεγάλης ποικιλίας ασθενειών, για την ανακούφιση του πόνου (π.χ. οστεοαρθρίτιδα, τραυματισμοί, κλπ.), για νευρολογικές καταστάσεις, όπως η επιληψία. Ωστόσο, υπάρχουν και άλλες παθολογικές καταστάσεις  που μπορούν  να επωφεληθούν από το βελονισμό όπως: Μυοσκελετικά προβλήματα σκύλων: Οστεοαρθρίτιδα, δυσπλασία ισχίων, χρόνια εκφυλιστική νόσος των αρθρώσεων, των μεσοσπονδύλιων δίσκων, τενοντίτιδα, διαστρέμματα και μυϊκοί σπασμοί.
Νευρολογικά προβλήματα σκύλων: Επιληψία, εγκεφαλικά, κώφωση, κώμα, παράλυση από δισκοπάθεια.
Ουροποιητικό προβλήματα σκύλων : Ακράτεια ούρων, κυστίτιδα, κατακράτηση ούρων.
Προβλήματα γαστρεντερικού σκύλων: Κολίτιδα, χρόνια διάρροια ή  ιδιοπαθή έμετο, γαστρεντερίτιδα, πρόπτωση ορθού.
Αναπνευστικά προβλήματα σκύλων: Ρινίτιδα, άσθμα, χρόνιο βήχα, πνευμονία.
Δερματολογικά προβλήματα σκύλων: Συστηματικές φλεγμονώδεις καταστάσεις, χρόνια φλεγμονή του δέρματος, αλλεργίες.

Εκτός από όλες τις ανωτέρω καταστάσεις πολλοί κτηνίατροι ενσωματώνουν τον βελονισμό ως τμήμα του θεραπευτικού πρωτοκόλλου του καρκίνου, είτε για να μειώσει τις παρενέργειες της χημειοθεραπείας, είτε για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, είτε για τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής, είτε τέλοςγια να την αναστολή της ανάπτυξης του καρκινικού όγκου.

βελονισμος σε ζωα, εμφυτευματα χρυσου σε ζωα, θεραπείες βελονισμου ζωων

Αντιμετώπιση δυσπλασίας ισχίων σε σκύλο με βελονισμό- Εμφυτεύματα χρυσού
Τι είναι η δυσπλασία των ισχίων σε σκυλιά και ποιός ο ρόλος του καθαρού χρυσού 24Κ
Χρυσός και δυσπλασία των ισχίων σε σκυλιά Βελονισμός με εμφυτεύματα χρυσού

Η δυσπλασία του ισχίου στο σκύλο είναι μία παθολογική κατάσταση που αφορά τη μία ή και τις δύο αρθρώσεις του ισχίου, σε σχέσει με τον στηρικτικό και κινητικό ρόλος της. Η άρθρωση αυτή συνδέει το οπίσθιο άκρο με τον κορμό του ζώου. Οι αρθρικές επιφάνειες που την αποτελούν είναι αυτή του μηριαίου οστού και της κοτύλης. Η κοτύλη δεν είναι άλλο παρά ένα κυκλικό βαθούλωμα, που περιβάλλει την κεφαλή του μηριαίου, ώστε να επιτρέπει την κίνηση της, αλλά παράλληλα να την συγκρατεί. Οι επιφάνειες αυτές, όπως και όλες οι αρθρικές επιφάνειες επικαλύπτονται από έναν προστατευτικό μαλακό ιστό, τον αρθρικό χόνδρο. Η άρθρωση αυτή προκειμένου να είναι πλήρως λειτουργική χρειάζεται να είναι σωστά ανεπτυγμένη. Σε ορισμένες περιπτώσεις όμως αυτό δεν συμβαίνει. Η άρθρωση τότε έχει μη κανονικό σχήμα κάτι που οδηγεί στην εκφύλισή της. Το φαινόμενο αυτό ονομάζεται δυσπλασία του ισχίου. Προκαλείται από μια χαλαρότητα των μυών, του συνδετικού ιστού αλλά και συνδέσμων που στηρίζουν την άρθρωση. Η χαλαρότητα επιτρέπει την μη στενή επαφή των οστών, με αποτέλεσμα την αλλαγή του μεγέθους και του σχήματος των αρθρικών επιφανειών. Τα περισσότερα δυσπλαστικά σκυλιά γεννιούνται με φυσιολογικές αρθρώσεις, λόγω όμως του γενετικού τους προφίλ, αλλά και άλλων παραγόντων αποκτούν την παραπάνω χαλαρή σύνδεση των στοιχείων της άρθρωσης, με αποτέλεσμα αυτή τελικά να αλλοιώνεται.
Η δυσπλασία του ισχίου μπορεί να αντιμετωπιστεί τόσο χειρουργικά όσο και συντηρητικά, με τη χορήγηση δηλαδή φαρμακευτικών ουσιών. Ένας νέος τρόπος αντιμετώπισης της δυσπλασίας των ισχύων, που προτείνουμε εμείς στο Παπαϊωάννου κτηνιατρικό κέντρο, είναι η χρήση εμφυτευμάτων χρυσού.
Ο κτηνίατρος Παναγιώτης Παπαϊωάννου σας περιμένει να σας μυήσει στη θεραπευτική του βελονισμού και γιατί όχι να δοκιμάσετε μαζί του την αντιμετώπιση της δυσπλασίας των ισχίων στα ζώα με τον βελονισμό, με τα εμφυτεύματα χρυσού, από ΚΑΘΑΡΟ ΧΡΥΣΟ 24 Κ. Είναι μία μέθοδος χωρίς κίνδυνο και χωρίς καμία παρενέργεια και κυρίως με πολύ καλά αποτελέσματα.
Ευγενή μέταλλα, όπως ο χρυσός, έχουν χρησιμοποιηθεί από τους αρχαίους χρόνους ως θεραπείες για ένα ευρύ φάσμα ασθενειών, γνωστές ως χρυσοθεραπείες. Η χρήση των εμφυτευμάτων χρυσού προήλθε από το βελονισμό. Τοποθετούμε χρυσό σε ειδικά σημεία βελονισμού.
Σας έχουμε αναφέρει τις δραστηριότητες του «Παπαϊωάννου» κτηνιατρικό κέντρο σχετικά με τις εφαρμογές του βελονισμού.

βελονισμος σε ζωα, εμφυτευματα χρυσου σε ζωα, θεραπείες βελονισμου ζωων

ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΟΜΩΣ Ο ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΣ ΜΕ ΤΑ ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΑ ΧΡΥΣΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΔΥΣΠΛΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΙΣΧΥΩΝ.!!! Τα περισσότερα σκυλιά μεγάλου σωματικού βάρους, παρουσιάζουν προβλήματα δυσπλασίας των ισχίων. Το μέγεθος του σκύλου και η ηλικία δεν έχουν καμιά σημασία για την επιτυχία των εμφυτευμάτων χρυσού. Κατά την εμφύτευση του χρυσού σε περιστατικά δυσπλασίας των ισχίων και τα δύο ισχία πρέπει να αντιμετωπίζονται στην ίδια συνεδρία.
Μόλις στο ζώο εμφυτευτεί ο χρυσός, υπάρχει μια σταδιακή αύξηση στην άνεση της κίνησης του ζώου, συνήθως διαπιστώνεται για πρώτη φορά μια αισθητή μείωση της χωλότητας μετά από τις πρώτες τρεις εβδομάδες. Η όρεξη και η συμπεριφορά των ασθενών φαίνεται επίσης να βελτιώνεται. Περαιτέρω βελτίωση της χωλότητας και εν γένει των κινήσεων του ζώου, συνήθως παρατηρείται μετά από μια περίοδο πέντε μηνών, αν και σε ορισμένα σκυλιά τα καλύτερα αποτελέσματα φαίνονται μετά από το χρονικό διάστημα δύο ετών, όπου δεν είναι μόνο πιο άνετες οι αρθρώσεις, αλλά συνολικά μεγαλύτερη σταθερότητα.
Ωστόσο, είναι επίσης ευεργετική η χρήση εμφυτευμάτων χρυσού σε αρθριτικά, εκφυλιστική νόσο των αρθρώσεων (αρθρίτιδα) που μπορούν να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά. Η χρόνια δυσκολία του διασκελισμού που προκύπτουν από την οστεώδη αρθρίτιδα ασφαλώς δεν μπορεί να αλλάξει, αλλά συνήθως τα συμπτώματα των αρθριτικών πόνων μειώνονται αισθητά.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΥ ΣΕ ΖΩΑ

Η εφαρμογή του βελονισμού για τα σκυλιά είναι μια θεραπευτική εφαρμογή πολύ ασφαλής. Αυτό συνεπέγεται ότι  ο κτηνίατρος βελονιστής έχει επίσημα πιστοποίηση γνώσης και κατάρτισης. Με απλά λόγια έχει άδεια εφαρμογής βελονισμού.

ηλεκτροβελονισμος σε ζωα,  θεραπείες ηλεκτροβελονισμου ζωων

Η αποτελεσματικότητα του βελονισμού σε ζώα εξαρτάται από μερικούς παράγοντες, όπως:

1.-Την εμπειρία και την τεχνική του βελονισμού του.

2.-Η κατάσταση του σκύλου, π.χ. πόσο καιρό ο σκύλος είναι άρρωστος, και πόσο σοβαρό είναι το πρόβλημα της υγείας που αντιμετωπίζει.

3.-Ο αριθμός των εφαρμογών βελονισμού, η χρονική διάρκεια και τέλος η συχνότητα των θεραπειών.

Περιστασιακά μια θετική απόκριση μπορεί να παρατηρηθεί αμέσως μετά από μία μόνο αγωγή, αλλά το συνηθέστερο είναι  ότι χρειάζονται τουλάχιστον 6 έως 10 θεραπείες το λιγότερο. Μερικές φορές μπορεί να χρειαστούν έως και περισσότερες απο 10 θεραπείες πριν φανουν ουσιαστικά αποτελέσματα.

Σύμφωνα με μελέτες (ομάδα ολιστικών κτηνιάτρων που χρησιμοποιεί στην πράξη τον βελονισμό), περίπου το 25% των ασθενών έχουν μια πολύ θετική ανταπόκριση στη θεραπευτική αγωγή βελονισμού. Ένα άλλο 50% των ασθενών εμφανίζουν μερική βελτίωση, αλλά μερικά από τα συμπτώματα παραμένουν. Ενώ τέλος το 25% δεν έχει καμία ανταπόκριση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, φαίνεται λοιπόν, ότι ο βελονισμός λειτουργεί αρκετά καλά σε ένα αρκετά υψηλό ποσοστό των ασθενών ζώων. Για τον λόγο αυτόν λοιπόν αξίζει να δώσουμε  σ’ αυτή τη θεραπευτική  μορφή μια δοκιμή.

Τέλος σημαντική και αναγκαία είναι η αναφορά στα βότανα και την Αγιουρβεδική ιατρική σε συνδιασμό με την εφαρμογή του βελονισμού στα ζώα

ηλεκτροβελονισμος σε ζωα,  θεραπείες ηλεκτροβελονισμου ζωων

ΒΟΤΑΝΑ – ΑΓΙΟΥΡΒΕΔΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ: Πολύτιμα όπλα για την ενίσχυση της υγείας (ανθρώπων και ζώων) θεωρούνται από αρχαιοτάτων χρόνων πολλά από τα βότανα που, χωρίς να χρειάζονται ιδιαίτερη περιποίηση, φυτρώνουν και αναπτύσσονται στη φύση. Με το πέρασμα των χρόνων η επιστημονική εξέλιξη επιβεβαίωσε την αξία και την σημασία των βοτάνων. Μια αξία που η εμπειρία είχε δείξει και είχε αποδείξει. Υπάρχουν ασθένειες που είναι αντιμετωπίσιμες με τα μέσα που δίνει μόνο η φύση. Η Αγιουρβεδική ιατρική στηρίσεται πάνω στη δύναμη των βοτάνων. Ούτως ή άλλως  τα φυτικά σκευάσματα αποτελούν ακόμη και σήμερα αποτελούν τη βάση για το 85%των φαρμάκων παγκοσμίως.Η χρήση των βοτάνων στη θεραπευτική έχει χρησιμοποιηθεί εδώ και αιώνες από τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο αφενός για τη θεραπεία των ασθενειών και αφετέρου για την προαγωγή της υγείας, τόσο των ανθρώπων όσο και των ζώων. Τόσο η δυτική ιατρική, όσο και η ανατολική ιατρική έχουν αφιερώσει σημαντικό χρόνο, στην έρευνα και την ανάπτυξη της ενέργειας τις θεωρίες και τις εφαρμογές στον τομέα της βοτανικής ιατρικής και των βοτάνων γενικότερα. Τα βότανα είναι γενικά εύκολο να τα διαχειριστείς  και οικονομικά αποδοτικά, όταν συνταγογραφούνται και χρησιμοποιούνται σωστά. Η χρήση των βοτάνων έχει το μεγάλο πλεονέκτημα ότι είναι σχετικά χωρίς παρενέργειες σε σύγκριση με χημεία των κλασσικών φαρμάκων.

Η αγιουβερδική ιατρική είναι ένα ολοκληρωμένο σύστημα της ιατρικής με ρίζες από την Ινδία, η οποία έχει εφαρμοσθεί για χιλιάδες χρόνια, δίνοντας μεγάλη σημασία στα βότανα. Όπως συμβαίνει με την Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική, έτσι και με την Αγιουβερδική ιατρική εφαρμόζεται η διαφορετική αλλά και μοναδική θεωρία διάγνωσης και θεραπείας. Η αγιουρβαδική ιατρική επιτυγχανει την θεραπεία ασθενειών και προάγει την υγεία και την ευεξία. Πολλά από τα βότανα που χρησιμοποιούνται στην Αγιουρβεδική ιατρική, βρίσκονται συνήθως στην Ινδία και είναι σχετικώς μοναδικά, ενώ υπάρχουν και πιο κοινά βότανα όπως η πιπερόριζα που χρησιμοποιούνται επίσης σε άλλα φυτικά συστήματα. Τα βότανα μπορούν να ενσωματωθούν σε γεύματα, σε υγρή μορφή ή λαμβάνονται (το πιο σύνηθες) σε μορφή χαπιού.

 Τα Φυτικά φάρμακα έχουν χρησιμοποιηθεί για αιώνες στη θεραπεία σχεδόν κάθε είδος ασθένειας. Αν και δεν περιορίζεται σε συγκεκρημένες παθολογικές καταστάσεις, τα βότανα έχουν καλύτερα θεραπευτικά αποτελέσματα σε συνδιασμό με Βελονισμό. Συνθήκες που σχετίζονται με το ανοσοποιητικό σύστημα, γυναικολογικές παθήσεις, πεπτικά προβλήματα, αλλεργίες και αναπνευστικά προβλήματα είναι μεταξύ των θεμάτων που συνήθως έχουν καλή αντιμετώπιση με τα φυτικά φάρμακα.
Τα Φυτικά φάρμακα έχουν χρησιμοποιηθεί και σε πολλά μέρη της Ελλάδας και αποτελούν αξιόλογο μέρος της λαογραφικής παράδοσης του τόπου μας. Αν και η χρήση τους έχει αμφισβητηθεί από τους οπαδούς της κλασικής ιατρικής, τα περισσότερα φυτικά φάρμακα δεν παύουν να έχουν στέρεη επιστημονική τεκμηρίωση.

βελονισμος σε ζωα, εμφυτευματα χρυσου σε ζωα, θεραπείες βελονισμου ζωων

Μπορείτε να αναδημοσιεύσετε το άρθρο υπό την προϋπόθεση ότι αναφέρετε την πηγή με ενεργό link. Οι πληροφορίες που παρέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα.


Deprecated: Directive 'allow_url_include' is deprecated in Unknown on line 0