Η ΓΑΤΑ ΤΗΣ ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗΣ – SINGAPURA CAT – VETS

Η ΓΑΤΑ ΤΗΣ ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗΣ –  SINGAPURA CAT  – VETS

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΕΙΜΕΝΟΥ: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΣ

Η γάτα της Σιγκαπούρης –  Singapura Cat: Αυτή η γάτα είναι  γνωστή και ως «γάτα Velcro” λόγω της  επιθυμίας της να είναι πάντα παρέα με ανθρώπους τους. Η γάτα της Σιγκαπούρης αγαπάει όλους που βρίσκονται γύρω της και κυρίως όσους ασχολούνται και παίζουν μαζί της.  Επίσης, της αρέσει πάρα πολύ να παίζει με τα πόδια των ιδιοκτητών της  για να τους ξυπνάει το πρωί. Σύμφωνα με πληροφορίες η  γάτα της Σιγκαπούρης –  Singapura  Cat θεωρείται μια φυσική φυλή γάτας. Έχει ένα μέτριο κοντόχοντρο και μυώδες σώμα, φαίνεται βαρύτερη από ότι είναι στην πραγματικότητα και είναι μία από τις μικρότερες γάτες του κόσμου, με μια πολύ μικρή και λεπτή στρώση τριχώματος και ένα χαρακτηριστικό τιγρέ “M” στο μέτωπο . Έχει μικρό, στρογγυλό σχήμα προσώπου και μύτη μυτερή. Ένα πλήρως ανεπτυγμένο θηλυκό ζυγίζει συνήθως 5-6 κιλά, ενώ το αρσενικό ζυγίζει  περί τα 6-8 κιλά. Τα μεγάλα αυτιά, που είναι ελαφρώς μυτερά, μαζί με τα μεγάλα αμυγδαλωτά μάτια είναι τα χαρακτηριστικά αυτής της φυλής. Η ουρά είναι λεπτή, ελαφρώς μικρότερη από το μήκος του σώματος και έχει ένα αμβλύ άκρο.

Η φυλή αναγνωρίζεται στα μητρώα γάτων με ένα μόνο χρώμα, που περιγράφεται ως «σκούρο καφέ». Πρόκειται για μια δραστήρια γάτα, περίεργη και παιχνιδιάρικη. Είναι στοργική και επιδιώκει την ανθρώπινη παρέα .

Η γάτα της Σιγκαπούρης είναι η μασκότ του τουρισμού στην Σιγκαπούρη και γλυπτά αυτής της φυλής μπορούν να βρεθούν κατά μήκος του ποταμού της Σιγκαπούρης. Σήμερα, αυτή η σπάνια φυλή κατατάσσεται 32η σε δημοτικότητα μεταξύ των 41 φυλών που αναφέρονται από την Cat Fanciers Association.


Deprecated: Directive 'allow_url_include' is deprecated in Unknown on line 0