• Χωρίς κατηγορία

Εμβόλιο Καλά – Αζάρ

Εμβόλιο Καλά – Αζάρ
Πότε και πως πρέπει να γίνει το εμβόλιο του καλά – αζάρ
Μπορούν να εμβολιαστούν όλα τα σκυλιά;
Υπάρχουν παρανέργειες του εμβολίου;

ΤΟ ΚΑΛΑ ΑΖΑΡ /ΛΕΙΣΜΑΝΙΩΣΗ του σκύλου, είναι μια θανατηφόρος νόσος, που όμως μπορούμε να την αντιμετωπίσουμε με το ΕΜΒΟΛΙΟ που κυκλοφορεί.
Μετά από 20 χρόνια σημαντικών εξελίξεων από διακεκριμένους επιστήμονες, που περιλαμβάνουν εμβολιασμό πρωτοποριακής τεχνολογίας, το πολυαναμενόμενο εμβόλιο είναι τώρα διαθέσιμο για την προστασία των ζώων μας. Με τον εμβολιασμό είναι δυνατόν να παρέχουμε στα σκυλιά μας ένα νέο επίπεδο προστασίας έναντι της Λεϊσμανίωσης.

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Ο ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ
Το πλήρες εμβολιακό πρόγραμμα, για την πρώτη χρονιά εμβολιασμού, περιλαμβάνει τρεις ενέσεις (δόσεις) σε μεσοδιαστήματα τριών εβδομάδων (21 ημέρες συν – πλην 1 με 2 ημέρες) και παρέχει στο σκύλο μια μακρόχρονη εσωτερική άμυνα ενάντια στη νόσο. Ο ετήσιος επανεμβολιασμός είναι απαραίτητος, ώστε να διατηρηθεί η άμυνα του ανοσοποιητικού συστήματος του σκύλου έναντι στη Λεϊσμανίωση.

ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ
Ασφαλώς και μπορούν, εάν βεβαίως πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις. Αρχικά για να χορηγηθεί στον σκύλο το εμβόλιο της λεϊσμανίασης, θα πρέπει να μην έχει προσβληθεί από την ασθένεια. Επίσης θα πρέπει να μην νοσεί από άλλη παρασιτική ή μολυσματική ασθένεια. Να μην παρουσιάζει καμία φλεγμονή, γεγονός που μας το επιβεβαιώνει μια γενική εξέταση αίματος. Να μην έχει το ζώο παρασιτικό φορτίο (ενδοπαράσιτα). Τέλος το ζώο που θα εμβολιαστεί θα πρέπει να έχει συμπληρώσει τους έξι μήνες ζωής.

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ ΕΜΒΟΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΑ ΑΖΑΡ
Στον γενικό κανόνα για όλα τα εμβόλια (ανθρώπων και ζώων), η παρουσία ήπιων ανεπιθύμητων αντιδράσεων είναι αποδεκτή και η διάρκεια αυτών των αντιδράσεων πιθανώς να ανέρχεται έως και 15 ημέρες. Η συντριπτική πλειοψηφία των ζώων που εμβολιάστηκαν με το εμβόλιο του καλά αζάρ, σύμφωνα με την εταιρεία παραγωγής, αλλά και σύμφωνα με την εμπειρία των κλινικών μας, εμφανίζουν καλή έως πολύ καλή ανοχή στο εμβόλιο, ειδικά οι μεσαίες και μικρόσωμες φυλές.
Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΦΗΣΕΤΕ ΤΟ ΖΩΟ ΣΑΣ ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟ ΜΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΝΑ ΝΟΣΗΣΕΙ ΑΠΟ ΚΑΛΑ ΑΖΑΡ.

 


Deprecated: Directive 'allow_url_include' is deprecated in Unknown on line 0