Κτηνιατρικό κέντρο βελονισμού: Αντιμετώπιση δυσπλασίας ισχίων σε σκύλο με βελονισμό- Εμφυτεύματα χρυσού -vets.com.gr

Δυσπλασία ισχύων, βελονισμός με εμφυτεύματα χρυσού,

Κτηνιατρικό κέντρο βελονισμού: Αντιμετώπιση δυσπλασίας ισχίων σε σκύλο με βελονισμό- Εμφυτεύματα χρυσού
Τι είναι η δυσπλασία των ισχίων σε σκυλιά και ποιός ο ρόλος του καθαρού χρυσού 24Κ
Χρυσός και δυσπλασία των ισχίων σε σκυλιά
Βελονισμός με εμφυτεύματα χρυσού

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΣ

    Η δυσπλασία του ισχίου στο σκύλο είναι μία παθολογική κατάσταση που αφορά τη μία ή και τις δύο αρθρώσεις του ισχίου, σε σχέσει με τον στηρικτικό και κινητικό ρόλος της. Η άρθρωση αυτή συνδέει το οπίσθιο άκρο με τον κορμό του ζώου. Οι αρθρικές επιφάνειες που την αποτελούν είναι αυτή του μηριαίου οστού και της κοτύλης. Η κοτύλη δεν είναι άλλο παρά ένα κυκλικό βαθούλωμα, που περιβάλλει την κεφαλή του μηριαίου, ώστε να επιτρέπει την κίνηση της, αλλά παράλληλα να την συγκρατεί. Οι επιφάνειες αυτές, όπως και όλες οι αρθρικές επιφάνειες επικαλύπτονται από έναν προστατευτικό μαλακό ιστό, τον αρθρικό χόνδρο. Η άρθρωση αυτή προκειμένου να είναι πλήρως λειτουργική χρειάζεται να είναι σωστά ανεπτυγμένη. Σε ορισμένες περιπτώσεις όμως αυτό δεν συμβαίνει. Η άρθρωση τότε έχει μη κανονικό σχήμα κάτι που οδηγεί στην εκφύλισή της. Το φαινόμενο αυτό ονομάζεται δυσπλασία του ισχίου. Προκαλείται από μια χαλαρότητα των μυών, του συνδετικού ιστού αλλά και συνδέσμων που στηρίζουν την άρθρωση. Η χαλαρότητα επιτρέπει την μη στενή επαφή των οστών, με αποτέλεσμα την αλλαγή του μεγέθους και του σχήματος των αρθρικών επιφανειών. Τα περισσότερα δυσπλαστικά σκυλιά γεννιούνται με φυσιολογικές αρθρώσεις, λόγω όμως του γενετικού τους προφίλ, αλλά και άλλων παραγόντων αποκτούν την παραπάνω χαλαρή σύνδεση των στοιχείων της άρθρωσης, με αποτέλεσμα αυτή τελικά να αλλοιώνεται.
Η δυσπλασία του ισχίου μπορεί να αντιμετωπιστεί τόσο χειρουργικά όσο και συντηρητικά, με τη χορήγηση δηλαδή φαρμακευτικών ουσιών. Ένας νέος τρόπος αντιμετώπισης της δυσπλασίας των ισχύων, που προτείνουμε εμείς στο Παπαϊωάννου κτηνιατρικό κέντρο, είναι η χρήση εμφυτευμάτων χρυσού.
Ο κτηνίατρος Παναγιώτης Παπαϊωάννου σας περιμένει να σας μυήσει στη θεραπευτική του βελονισμού και γιατί όχι να δοκιμάσετε μαζί του την αντιμετώπιση της δυσπλασίας των ισχίων στα ζώα με τον βελονισμό, με τα εμφυτεύματα χρυσού, από ΚΑΘΑΡΟ ΧΡΥΣΟ 24 Κ. Είναι μία μέθοδος χωρίς κίνδυνο και χωρίς καμία παρενέργεια και κυρίως με πολύ καλά αποτελέσματα.
Ευγενή μέταλλα, όπως ο χρυσός, έχουν χρησιμοποιηθεί από τους αρχαίους χρόνους ως θεραπείες για ένα ευρύ φάσμα ασθενειών, γνωστές ως χρυσοθεραπείες. Η χρήση των εμφυτευμάτων χρυσού προήλθε από το βελονισμό. Τοποθετούμε χρυσό σε ειδικά σημεία βελονισμού.
Σας έχουμε αναφέρει τις δραστηριότητες του «Παπαϊωάννου» κτηνιατρικό κέντρο σχετικά με τις εφαρμογές του βελονισμού. ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΟΜΩΣ Ο ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΣ ΜΕ ΤΑ ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΑ ΧΡΥΣΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΔΥΣΠΛΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΙΣΧΥΩΝ.!!! Τα περισσότερα σκυλιά μεγάλου σωματικού βάρους, παρουσιάζουν προβλήματα δυσπλασίας των ισχίων. Το μέγεθος του σκύλου και η ηλικία δεν έχουν καμιά σημασία για την επιτυχία των εμφυτευμάτων χρυσού. Κατά την εμφύτευση του χρυσού σε περιστατικά δυσπλασίας των ισχίων και τα δύο ισχία πρέπει να αντιμετωπίζονται στην ίδια συνεδρία.

Μόλις στο ζώο εμφυτευτεί ο χρυσός, υπάρχει μια σταδιακή αύξηση στην άνεση της κίνησης του ζώου, συνήθως διαπιστώνεται για πρώτη φορά μια αισθητή μείωση της χωλότητας μετά από τις πρώτες τρεις εβδομάδες. Η όρεξη και η συμπεριφορά των ασθενών φαίνεται επίσης να βελτιώνεται. Περαιτέρω βελτίωση της χωλότητας και εν γένει των κινήσεων του ζώου, συνήθως παρατηρείται μετά από μια περίοδο πέντε μηνών, αν και σε ορισμένα σκυλιά τα καλύτερα αποτελέσματα φαίνονται μετά από το χρονικό διάστημα δύο ετών, όπου δεν είναι μόνο πιο άνετες οι αρθρώσεις, αλλά συνολικά μεγαλύτερη σταθερότητα.
Ωστόσο, είναι επίσης ευεργετική η χρήση εμφυτευμάτων χρυσού σε αρθριτικά, εκφυλιστική νόσο των αρθρώσεων (αρθρίτιδα) που μπορούν να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά. Η χρόνια δυσκολία του διασκελισμού που προκύπτουν από την οστεώδη αρθρίτιδα ασφαλώς δεν μπορεί να αλλάξει, αλλά συνήθως τα συμπτώματα των αρθριτικών πόνων μειώνονται αισθητά.


Deprecated: Directive 'allow_url_include' is deprecated in Unknown on line 0