ΓΑΤΑ ΑΒΗΣΣΥΝΙΑΣ – ABYSSINIAN CAT – VETS

ΓΑΤΑ ΑΒΗΣΣΥΝΙΑΣ – ABYSSINIAN CAT – VETS

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΕΙΜΕΝΟΥ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΣ

Γάτα Αβησσυνίας  – Abyssinian cat:  Πρόκειται για μια φυλή εξημερωμένης γάτας  με ένα ξεχωριστό διακριτικό τρίχωμα. Υπάρχουν πολλές ιστορίες για την προέλευσή του, συχνά περιστρέφονται γύρω από την Αιθιοπία , αλλά η πραγματική προέλευση είναι αβέβαιη. Πολλοί πιστεύουν ότι η γάτα της Αβησσυνίας είναι η άμεση απόγονος της ιερής γάτας της Αιγύπτου. Γενετικές έρευνες δείχνουν τελικά, ότι η φυλή δημιουργήθηκε κοντά στις ακτές του Ινδικού Ωκεανού . Η φυλή αυτή παρουσίασε μεγάλη ανάπτυξη στη Μεγάλη Βρετανία.

 Η γάτα της Αβησσυνίας έχει γίνει μια από τις πιο δημοφιλείς φυλές  γάτας κοντού τριχώματος,  εξαιρετικά όμορφη και πολύχρωμη γάτα που έχει σχετικά μεγάλα και  μυτερά αυτιά. Το κεφάλι της είναι φαρδύ,  μετρίου σχήματος και μοιάζει με σφήνα. Τα μάτια της είναι αμυγδαλωτά και το χρώμα τους είναι χρυσό, πράσινο, φουντουκιά ή χαλκού. Οι πατούσες είναι μικρές και οβάλ. Τα πόδια είναι αδύνατα σε αναλογία με το σώμα, με μια λεπτή δομή  οστών.  Έχει μια αρκετά μεγάλη ουρά, χοντρή στη βάση και εκλεπτύνεται σταδιακά.  Είναι γενικά μεσαίου μεγέθους γάτες και έχουν δύναμη και ευκινησία. Το τρίχωμα έχει ένα ζεστό κοκκινωπό χρώμα με καφέ βάση και μαύρο. Τα πόδια και οι πλάτες των πίσω ποδιών είναι πάντα μαύρο.

Η νεφρική διαταραχή “Νεφρική Αμυλοείδωση” έχει συνδεθεί στενά με τη γάτα Αβησσυνίας και πιστεύεται ότι είναι γενετικής προέλευσης. Η διαταραχή αυτή συχνά οδηγεί σε νεφρική ανεπάρκεια και η πρόγνωση είναι κακή.

Η γάτα Αβησσυνίας είναι εξωστρεφής, εξαιρετικά δραστήρια, παιχνιδιάρα εκ προθέσεως και ευφυής. Δεν είναι συνήθως η γάτα της  αγκαλιάς και αυτό επειδή είναι συνήθως πολύ απασχολημένη με την εξερεύνηση και το παιχνίδι. Γενικά αυτή η γάτα λατρεύει τα παιχνίδια και μπορεί να παίζει για ώρες με την αγαπημένη της μπάλα.


Deprecated: Directive 'allow_url_include' is deprecated in Unknown on line 0