Εξωτικά ζώα: Αράχνες εξωτικά ζώα, προσοχή στην επιλογή. – vets.com.gr

Αράχνες: Αράχνες εξωτικά ζώα, προσοχή στην επιλογή, vets

Εξωτικά ζώα: Αράχνες εξωτικά ζώα, προσοχή στην επιλογή.
Αράχνη για κατοικίδιο- Αράχνες: Αράχνες εξωτικά ζώα, προσοχή στην επιλογή, vets
Επιλογή αράχνης και τι πρέπει να γνωρίζετε

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ : ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΣ
ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΣ – ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΣ ΖΩΩΝ

Γιατί να επιλέξετε μια αράχνη σαν κατοικίδιο.

   Οι αράχνες μπορεί να γίνουν ένα συναρπαστικό κατοικίδιο ζωό. Είναι εξαιρετικά ήσυχα και καθαρά ζώα συντροφιάς και από τα ζώα που δεν χρειάζονται ούτε πολύ χώρο για να ζήσουν, αλλά ούτε μεγάλη ούτε δύσκολη φροντίδα. Απαιτούν λίγη προσοχή και λίγη κοινωνικοποίηση. Ωστόσο, πριν τη λήψη της απόφασης για την απόκτηση μιας αράχνης, σαν κατοικίδιο ζώο, πρέπει να δώσετε μια λογική εξήγηση στους λόγους που σας οδηγούν στο να θέλετε αυτό το είδος των ζώων συντροφιάς. Αν ο λόγος είναι μόνο η απόκτηση ενός κατοικίδιου ζώου που είναι μοναδικό, ασυνήθιστο και περίεργο, καθώς επίσης και λόγοι εντυπωσιασμού, τότε πιστέψτε με, καλό θα είναι να το ξανασκεφτείτε. Οι αράχνες είναι μοναδικές και ενώ δεν είναι υπερβολικά απαιτητικά ζώα στη φροντίδα τους, ωστόσο απαιτούν το ίδιο επίπεδο δέσμευσης με κάθε άλλο κατοικίδιο ζώο.

Η επιλογή του σωστού είδους αράχνης.

   Αν είναι πρώτη φορά που αποκτάτε μία αράχνη, είναι καλύτερο να επιλέξετε ένα είδος που δεν είναι ούτε πολύ ευαίσθητο, ούτε επικίνδυνο. Ορισμένες αράχνες ταραντούλες είναι αποδεκτές για αρχάριους.Τα είδη που συστήνονται για αρχάριους, δεν είναι ιδιαίτερα δηλητηριώδη και είναι αρκετά υπάκουα, σε σύγκριση με κάποιες άλλες ταραντούλες. Λάβετε υπόψη σας ότι αν έχετε παιδιά, τα περισσότερα έντομα συντροφιάς πρέπει να συνοδεύονται από την ένδειξη “κοιτάξτε, αλλά μην αγγίζετε”.

Τι χρειάζεστε να μάθετε πριν αποκτήσετε μια αράχνη.

   Πριν αποκτήσετε την αράχνη σας, μάθετε όσα περισσότερα μπορείτε για την περίθαλψη (στέγαση, περιβάλλον, διατροφή) που απαιτείται για αυτό το κατοικίδιο ζώο. Γενικά τα περισσότερα είδη αράχνης είναι ανέξοδα. Το μόνο ίσως έξοδο είναι η απόκτηση του κατάλληλου περιβάλλοντος, που να μπορεί να μιμείται το φυσικό τους περιβάλλον όσο το δυνατόν περισσότερο. Μάθετε επίσης τι χρειάζεται για την τροφή τους. Είναι πολύ σοβαρό θέμα η σωστή διατροφή. Ελέγξτε τη διάρκεια της ζωής τους, ώστε να μην βρεθείτε μπροστά σε εκπλήξεις. Τα περισσότερα έντομα ως κατοικίδια ζώα είναι πολύ βραχύβια, αλλά μερικές ταραντούλες μπορεί να ζήσουν για 20-30 έτη. Τα θηλυκά ζουν πολύ περισσότερο από ό, τι ζουν τα αρσενικά.


Deprecated: Directive 'allow_url_include' is deprecated in Unknown on line 0