Απόφραξη της ουρήθρας στη γάτα. Κυστετομία – περινεϊκή ουρηθροστομία.- vets.com.gr

Απόφραξη της ουρήθρας στη γάτα- αντιμετώπιση, vets

Απόφραξη της ουρήθρας στη γάτα

Απόφραξη της ουρήθρας στη γάτα και πως αντιμετωπίζεται
Κυστεοτομία στη γάτα
Περινεϊκή ουρηθροστομία στη γάτα   

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ: ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΥ
Όπως συχνά έχουμε αναφέρει π απόφραξη της ουρήθρας στη γάτα είναι μια εξαιρετικά σοβαρή παθολογική κατάσταση. Αν η γάτα σας λοιπόν, έχει συμπτώματα απόφραξης της ουροφόρου οδού, χρειάζεται άμεση θεραπευτική αντιμεμετώπιση. Αυτή η θεραπευτική αντιμετώπιση περιλαμβάνει μέθη ή νάρκωση, ενδοφλέβια χορήγηση ορών και χρήση αναλγητικών ή αντιφλεγμονωδών φαρμάκων. Αυτή η  θεραπεία θα προσφέρει  στη γάτα σας χαλάρωση, ανακούφιση και ελαχιστοποίηση του πόνου.
Στη συνέχεια ενδείκνυται η χρήση ουροκαθετήρα για την αντιμετώπιση της απόφραξης. Αυτό θα βοηθήσει στα να ανοίξει η ουρήθρα, να καθαρίσει από άμμο και κρυστάλλους ή μικρές πέτρες.
Αυτή η τοποθέτηση του ουροκαθετήρα θα παραμείνει για κάποιες ημέρες μέχρι τον πλήρη καθαρισμό της ουροδόχου κύστεως. 
Τι είναι η κυστεοτομία
Σε κάποιες περιπτώσεις καταφεύγουμε σε κυστεοτομή. Πρόκειται για μια χειρουργική επέμβαση, που αφορά το άνοιγμα της ουροδόχου κύστεως και την αφαίρεση όλων των κρυσταλλικών σχηματισμών. Αυτή η χειρουργική επέμβαση είναι απαραίτητη για τις γάτες που έχουν πολλές πέτρες στην ουροδόχο κύστη και εμφανίζουν επαναλαμβανόμενες αποφράξεις.

Τι είναι η περινεϊκή ουρηθροστομία
Η τελευταία λύση σε αυτές τις περιπτώσεις είναι
το ενδεχόμενο να γίνει στη γάτα σας η επέμβαση περινεϊκής ουρηθροστομίας. Η περινεϊκή ουρηθροστομία είναι μια κτηνιατρική χειρουργική επέμβαση στην οποία η ουρήθρα της γάτας διευρύνεται, ελαχιστοποιώντας την πιθανότητα να μπλοκαριστεί ξανά στο μέλλον. Αυτή η χειρουργική επέμβαση γίνεται λόγω συνεχών υποτροπών έμφραξης της ουρήθρας του από κρυστάλλους στρουβίτη και αδυναμίας απόφραξής της τελευταίας υποτροπής.

ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΕ ΜΕ ΤΟ ΟΥΡΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΓΑΤΑΣ ΣΑΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ.


Deprecated: Directive 'allow_url_include' is deprecated in Unknown on line 0