ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ -vets.com.gr

ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ

timthumb.php_  Η αγάπη για τα ζώα και η εμπειρία μας όλα αυτά τα χρόνια, μας οδήγησε στην δημιουργία τμήματος φροντίδας υπερήλικων ζώων με στόχο τη διασφάλιση σωστής φροντίδας και ποιότητας ζωής στους ηλικιωμένους κατοικίδιους συντρόφους μας.
Τα ηλικιωμένα σκυλιά υποβάλλονται σε πολλές και διαφορετικές φυσιολογικές αλλαγές κατά τη διάρκεια της ζωής τους, λόγω της εξέλιξης του κύκλου ζωής.
Για να συμβαδίζουν όμως με αυτές τις αλλαγές, συνιστάται μια σωστή διατροφή, που θα είναι κατάλληλη για μεγάλης ηλικίας σκυλιά.
Η διατροφή όμως θα πρέπει να συμβαδίζει οπωσδήποτε με την μυϊκή άσκηση και τον έλεγχο του σωματικού βάρους. Σημαντικός επίσης παράγοντας είναι η ανάγκη τακτικών κτηνιατρικών εξετάσεων, και ίσως χρειαστεί να προστεθούν ορισμένα συμπληρώματα διατροφής, σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες του κτηνιάτρου.
Τα ηλικιωμένα σκυλιά υφίστανται αλλαγές συμπεριφοράς που σχετίζονται με αρθρίτιδα ή γνωστικές δυσλειτουργίες.
Δεν μπορούν εύκολα να ανεχτούν τα μικρά παιδιά, την κούραση, επιθυμούν να έχουν τακτικό και ήσυχο ύπνο, και τους συμβαίνουν συχνά ατυχήματα στο σπίτι, όπως ακράτεια ούρων, ατυχήματα που τα πληγώνουν και τα κάνουν να αισθάνονται άσχημα.
Η όραση τους αρχίζει να αδυνατίζει και μπορεί να παρουσιάζουν δυσκολία στο να βλέπουν καλά, κυρίως σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Αναγκαία η επίσκεψη σε ειδικό κτηνίατρο οφθαλμίατρο.
Μπορεί επίσης να έχουν μια απώλεια της ακοής και για αυτό εύκολα τρομάζουν.
Επίσης δεν έχουν τη μυϊκή δύναμη ή τη μυϊκή μάζα που είχαν σε νεώτερη ηλικία. Είναι λιγότερο δραστήρια και χρειάζονται ένα ζεστό και άνετο κρεβάτι περισσότερο απ” ότι στο παρελθόν.
Τα δόντια τους είναι φθαρμένα και είναι επιρρεπή σε οδοντικά νοσήματα και νοσήματα της στοματικής κοιλότητας. Οι συμβουλές ενός ειδικού κτηνιάτρου οδοντιάτρου είναι απαραίτητες. Επιπλέον, πολλά εμφανίζουν ασθένειες που σχετίζονται με το γήρας, όπως η νεφρική ανεπάρκεια ή τα καρδιακά νοσήματα. Για όλους αυτούς τους λόγους, αλλά και για αρκετούς ακόμα, ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στη διατροφή τους.
Η παχυσαρκία είναι ένα κοινό πρόβλημα στα ηλικιωμένα σκυλιά, και επειδή δεν ασκούνται τόσο πολύ, η απώλεια βάρους μπορεί να είναι μια πολύ δύσκολη υπόθεση. Είναι πολύ καλύτερα να μην αφήσετε το σκυλί σας να πάρει υπερβολικό βάρος, παρά να προσπαθήσετε να το κάνετε να χάσει βάρος, όταν γερνάει.
Ο έλεγχος του βάρους του ζώου σας είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να αυξήσει την ποιότητα και τη διάρκεια ζωής του.

Για όλους αυτούς τους λόγους δημιουργήθηκε το τμήμα φροντίδας ηλικιωμένων ζώων. Επικοινωνήστε μαζί μας για συμβουλές ή επισκεφθείτε μας σε ένα από τα κτηνιατρεία μας. Όλοι οι κτηνίατροι του «ΠΑΠΑϊΩΑΝΝΟΥ» ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ είναι πάντα πρόθυμοι να σας βοηθήσουν.


Deprecated: Directive 'allow_url_include' is deprecated in Unknown on line 0