Εξωτικά ζώα: Πτηνά. Συμβουλές για την αγορά ενός πτηνού – vets.com.gr

Πτηνά: Συμβουλές για την αγορά ενός πτηνού

Εξωτικά ζώα: Πτηνά. Συμβουλές για την αγορά ενός πτηνού.
Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν αγοράσετε ένα πτηνό.
ΠΤΗΝΑ : παπαγάλοι, παπαγαλάκια, καναρίνια, καρδερίνες, ζεμπράκια, μάινες, περιστέρια, παγώνια, καρδινάλιοι, στρουθοκάμηλοι.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ :ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΣ
ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΣ – ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ ΖΩΩΝ

   Αφού σκέπτεστε να αποκτήσετε ένα πτηνό σαν κατοικίδιο, πρέπει πρώτα να βεβαιωθείτε ότι έχετε καλύψει τους βασικούς άξονες ώστε να εξασφαλίσετε στο πτηνό σας όχι μόνο υγεία, αλλά ευτυχία.

Λάβετε λοιπόν υπ΄όψην σας ότι:

    Μερικά πτηνά απολαμβάνουν να ζουν μαζί σε ζεύγη ή σε ομάδες, κάποια άλλα νοώθουν καλύτερα όταν ζουν μόνα τους. Φροντίστε να μάθετε από έναν πτηνοτρόφο ή ένα κτηνίατρο για το είδος στέγασης του πτηνού σας. Το καλύτερο είναι να του παρέχεται έναν άνετο χώρο που να ταιριάζει στις ανάγκες του.

    Ο χώρος που θα παρέχετε για το πτηνό σας, πρέπει να έχει τέτοιες διαστάσεις, ώστε να έχει αρκετή ευρυχωρία για να ανοίξει τα φτερά του, χωρίς τον κίνδυνο για χτύπημα που ενδεχομένως να προκαλέσει βλάβη στα φτερά του. Όσο πιο μεγαλύτερο χώρο μπορείτε να του παρέχετε, τόσο πιο ευτυχισμένο θα είναι το κατοικίδιο πτηνό σας. Και να θυμάστε πάντα, ότι ένα ευτυχισμένο πουλί θα σας ανταμείβει συνεχώς με πίστη και αγάπη.

    Παιχνίδια για συναισθηματική και σωματική υγεία είναι απαραίτητα διότι, τα πουλιά μπορούν να βαριούνται, όπως ακριβώς συμβαίνει και με τον άνθρωπο. Τα παιχνίδια θα πρέπει να εναλλάσσονται τακτικά για να αποφευχθεί η πλήξη και κάθε πιθανός κίνδυνος από τα παλιά αντικείμενα που γίνονται ανασφαλη και πρέπει αμέσως να αντικατασταθούν από νέα.

    Πολύχρωμα αντικείμενα δεν θα προσφέρουν τίποτα στο κατοικίδιο πτηνό σας, αλλά θα δημιουργήσουν μία οπτικά ελκυστική διάθεση περισσότερο για εσάς παρά για το πτηνό σας.

    Καθαρός αέρας στο περιβάλλον που ζει το πτηνό απαραίτητα και κάθε προσπάθεια από μέρους σας για τον συνεχή και τακτικό καθαρισμό του αέρα.

    Επειδή οι αεραγωγοί των πτηνών είναι εξαιρετικά μικροί και μπορεί εύκολα να προκληθούν προβλήματα απόφραξης με τρίχωμα, φτερά, σκόνη το φιλτράρισμα του αέρα είναι απαραίτητο για ένα υγιές πτηνό. Φραγμένοι αεραγωγοί είναι συχνά το πρώτο βήμα για την ασθένεια και τη μόλυνση. Δυστυχώς, επειδή τα πτηνά συνηθίζουν να αποκρύπτουν ενστικτωδώς τα συμπτώματα της ασθένειας τους, είναι συχνά αργά για να τα βοηθήσουτε, τη στιγμή που θα συνειδητοποιήσουτε ότι το πτηνό σας είναι άρρωστο.   

    Κρατώντας τους αεραγωγούς των πτηνών καθαρούς με τακτικό καθαρισμό του αέρα στο δωμάτιο, μειώνεται σημαντικά η πιθανότητα νόσου και μόλυνσης. Αυτό συνεπάγεται την αύξηση της διάρκειας ζωής του κατοικίδιου πτηνού σας, και αύξηση σίγουρα της ποιότητας της ζωής του.  Επίσης, ο συνεχής καθαρισμός του αέρα μειώνει τις όποιες αλλεργίες και το άσθμα που είναι πιθανό να ενεργοποιηθούν με την παρουσία ενός πτηνού μέσα στο σπίτι.

 


Deprecated: Directive 'allow_url_include' is deprecated in Unknown on line 0