Τα δόντια της γάτας, φροντίδα των δοντιών της γάτας. -vets.com.gr

Οδοντιατρική ζώων: Τα δόντια της γάτας, φροντίδα των δοντιών της γάτας.

Οδοντιατρική ζώων: Τα δόντια της γάτας, φροντίδα των δοντιών της γάτας.

Οδοντιατρική ζώων: Τα δόντια της γάτας, φροντίδα των δοντιών της γάτας.
Οδοντιατρική φροντίδα για τη γάτα σας.

Πρόληψη οδοντικών προβλημάτων της γάτας.

Οδοντιατρικά προϊόντα για την φροντίδα των δοντιών της γάτας.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ: ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ  ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΣ – ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ*

Οδοντιατρική φροντίδα για τη γάτα σας. Τα οδοντικά προβλήματα στη γάτα μπορεί να κυμαίνονται από την ελαφρά παρουσία πέτρας έως την ύπαρξη συσσωρευμένης πέτρας. Επίσης  δόντια χαλασμένα ή ουλίτιδα που συχνά οδηγούν σε σοβαρή μόλυνση, και πολλές φορές μπορεί να προκληθεί η απώλεια των δοντιών και γενικότερα προβλήματα για την υγεία του ζώου. Δεδομένου ότι όλες οι γάτες θα εμφανίσουν κάποιο βαθμό οδοντικών προβλημάτων στη ζωή τους, Η ΛΥΣΗ είναι η πρόληψη κάθε οδοντικού προβλήματος. Τα προβλήματα αυτά μπορεί να είναι απλά όπως π.χ. κακή αναπνοή, ή πολύ σοβαρά, όπως π.χ. απώλεια δοντιών, λοιμώξεις που μπορούν να επηρεάσουν όλο τον οργανισμό τους και ειδικά την καρδιά, τα νεφρά.

Πως γίνεται η πρόληψη των οδοντικών προβλημάτων στη γάτα. Η καλύτερη στιγμή για να αρχίσει η πρόληψη των οδοντικών προβλημάτων είναι όταν η γάτα σας είναι σε μικρή ηλικία, με την καθημερινή καθαριότητα των δοντιών της. Είναι κάτι που μαθαίνεται εύκολα. Ακόμα κι αν αυτό μπορεί να ακούγεται παράλογο, μπορείτε να εκπαιδεύσετε το γατάκι σας να ανέχεται τον καθαρισμό των δοντιών του, αλλά να εκπαιδευτείτε και εσείς, στο να κάνετε τον οδοντικό καθαρισμό σε τακτά χρονικά διαστήματα.  Με τον τρόπο αυτό μπορείτε να αποτρέψετε σοβαρά οδοντικά προβλήματα, ακριβές οδοντιατρικές επεμβάσεις, και εξαιρετικά επιβλαβείς παθήσεις από λοιμώξεις της στοματικής κοιλότητας. Η τεχνική είναι εύκολη και διαρκεί πολύ λίγο χρόνο κάθε μέρα. Θα χρειαστείτε μια μικρή αδοντόβουρτσα δάχτυλο, ή ένα μαλακό πανί, ή μια ειδική πάστα. κάθε χρόνο ένας οδοντιατρικός καθαρισμός και εξέταση της στοματικής κοιλότητας της γάτας από κτηνίατρο – οδοντίατρο είναι ότι καλύτερο για την υγεία της.

Οδοντιατρική Προϊόντα. Σήμερα στο εμπόριο υπάρχει αφθονία οδοντιατρικών προϊόντων, που εύκολα μπορείτε να προμηθευτείτε πάντα με τις υποδείξεις του ειδικού κτηνίατρου – οδοντίατρου.  Οδοντόβουρτσες δάχτυλο, οδοντόκρεμες ειδικές για γάτες, ειδικά υγρά ξεβγάλματος, προληπτικά υγρά που προστίθενται στο νερό τους, διατροφικά συμπληρώματα κ.α.
Η σοβαρότητα των οδοντιατρικών προβλημάτων της γάτας σας καθορίζεται εν μέρει από τη γενετική, αλλά πάντα μπορούμε να ξεπεράσουμε κάποια από αυτά τα προβλήματα με ενημέρωση και με προσπάθεια.
* Στο “ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ” Κτηνιατρικό Κέντρο υπάρχει ειδικό τμήμα κτηνιατρικής οδοντιατρικής υπό την διεύθυνση του Γιώργου Παπαϊωάννου. Ο κτηνίατρος Γιώργος Παπαϊωάννου είναι ειδικός κτηνίατρος – οδοντίατρος με σπουδές πάνω στην οδοντιατρική μικρών ζώων και εξωτικών στην Σουηδία.
Για κάθε πρόβλημα που αντιμετωπίζει η γάτα σας με την στοματική κοιλότητα και τα δόντια επικοινωνείστε μαζί μας για πληροφορίες ή κάποιο ραντεβού.

Deprecated: Directive 'allow_url_include' is deprecated in Unknown on line 0