ΜΠΟΣΤΟΝ ΤΕΡΙΕΡ – Boston Terrier – VETS

ΜΠΟΣΤΟΝ ΤΕΡΙΕΡ – VETS

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΕΙΜΕΝΟΥ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΣ

ΜΠΟΣΤΟΝ ΤΕΡΙΕΡ ΕΜΦΑΝΙΣΗ: Χαριτωμένος και πολύ ζωηρός είναι από της λίγες ράτσες που δημιουργήθηκαν στην Αμερική. Το τρίχωμα του είναι κοντό, λεπτό και γυαλιστερό συνήθως μαύρο με λευκό η ραβδωτό με λευκό. Το ύψος του φτάνει περίπου τα 40 εκατοστά και το βάρος του τα 11 κιλά. Μέσος όρος ζωής τα 11 με 14 χρόνια.

ΧΑΡΑΚΤΗΡIΣΤΙΚΑ: Απόλυτα αφοσιωμένο στον ιδιοκτήτη του και εξαιρετικά ευαίσθητο το τεριέρ της Βοστώνης είναι πολύ παιγνιδιάρικο και ορισμένες φορές αρκετά  πεισματάρικο. Είναι πολύ έξυπνο σκυλί που μαθαίνει εύκολα να ζει με κανόνες μέσα στο σπίτι. Τρελαίνεται για βόλτες και παιχνίδια με το μπαλάκι. Έχει καλή σχέση με τα άλλα σκυλιά σχεδόν χωρίς καθόλου επιθετική συμπεριφορά.   

ΦΡΟΝΤΙΔΑ: Χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις αγαπά το παιχνίδι και το αποζητά με τη πρώτη ευκαιρία. Του αρέσει πολύ η ανθρώπινη παρουσία. Δύσκολα μπορεί να ζήσει εκτός σπιτιού. Είναι ευαίσθητο στις υψηλές θερμοκρασίες και χρειάζεται προσοχή. Το τρίχωμα του απαιτεί χτένισμα όχι περισσότερο από μια φορά την εβδομάδα.

ΙΣΤΟΡΙΑ: Επίσημος  σκύλος της πολιτείας της Μασαχουσέτης ο σκύλος αυτός δημιουργήθηκε στην Αμερική αποκλειστικά για μονομαχίες. Όταν αυτές απαγορεύτηκαν  χρησιμοποιήθηκε ως σκύλος επιδείξεων με μεγάλη επιτυχία. Η δημοτικότητα του κυρίως στην Αμερική είναι υψηλή καθώς αποτελεί μια από τις πρώτες επιλογές για κατοικίδιο.


Deprecated: Directive 'allow_url_include' is deprecated in Unknown on line 0