Κουτάβι και καλλωπισμός: Καλλωπείστε το κουτάβι σας με τον σωστό τρόπο – vets.com.gr

Κουτάβι και καλλωπισμός: Καλλωπείστε το κουτάβι σας με τον σωστό τρόπο

Κουτάβι και καλλωπισμός: Καλλωπείστε το κουτάβι σας με τον σωστό τρόπο

Κουτάβι και καλλωπισμός: Καλλωπείστε το κουτάβι σας με τον σωστό τρόπο.
Πως βουρτσίζουμε το τρίχωμα του κουταβιού; Και πως το κάνουμε μπάνιο;
Φροντίδα σε νύχια και δόντια.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ : ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΣ

Ο καλλωπισμός του κουταβιού σας είναι σημαντικός για την συμπλήρωση της υγειούς εικόνας του.
Βουρτσίζετε το κουτάβι σας καθημερινά με επιμέλεια.
Βουρτσίστε όλο το κουτάβι, συμπεριλαμβανομένων της κοιλιάς του και των πίσω ποδιών. Ξεκινήστε το βούρτσισμα όταν το κουτάβι σας είναι μικρό, έτσι ώστε να συνηθίσει την θέα και την χρήση της βούρτσας.
Αρχικά ξεκινήστε με λίγα απαλά και σύντομα βουρτσίσματα, χρησιμοποιώντας λιχουδιές και παιχνίδια. Μην βουρτσίζετε το πρόσωπο και τα πόδια με τη μέσα πλευρά, διότι μπορεί να προκληθεί πόνος.
Το βούρτσισμα κρατάει το κατοικίδιο ζώο καθαρό και υγιές και σας επιτρέπει να ελέγχετε ανά πάσα στιγμή το δέρμα και το τρίχωμα του για πιθανά προβλήματα. Η κάθε φυλή έχει διαφορετικές απαιτήσεις, συμβουλευτείτε τον κτηνίατρο, έναν groomer ή τον παραγωγό για περισσότερες πληροφορίες.

Τι κάνουμε με τα  νύχια του κουταβιού; Ρωτήστε τον κτηνίατρό σας, ή τον groomer για να σας δείξει τη σωστή τεχνική κοπής και το ύψος κοπής των νυχιών. Λάθος τεχνική μπορεί να βλάψει το κουτάβι σας, ειδικά ανάλογα με το πόσο θα κοπεί το νύχι. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό εάν το κουτάβι σας έχει μαύρα νύχια, που τα καθιστούν δύσκολα στο να κοπούν στο σωστό σημείο. Νύχια που είναι άκοπα για πάρα πολύ καιρό είναι επικύνδινα, διότι μπορεί να προκληθεί πίεση στους καρπούς του σκύλου σας. Επίσης τα μεγάλα νύχια εύκολα προκαλούν ζημιές στα έπιπλα, στις κουρτίνες, αλλά μπορεί και να σας τραυματίσουν. Προγραμματίστε κάθε πότε θα κόβετε τα νύχια του κουταβιού κατόπιν συμβουλής του κτηνίατρου.

Φροντίδα των δοντιών και των ούλων. Κρατήστε τα δόντια και τα ούλα του κουταβιού σας υγιή. Δώστε του να μασάει ειδικά παιχνίδια που θα βοηθούν το κουτάβι να κρατάει τα δόντια του υγιή. Οδοντόβουρτσες και οδοντόκρεμες έχουν δημιουργηθεί ειδικά για σκύλους.  Ξεκινήστε από νωρίς τον καθαρισμό των δοντιών στο κουτάβι σας, έτσι ώστε να γίνει μια θετική εμπειρία για το ίδιο και μην ξεχνάτε να του προσφέρετε λιχουδιές και επαίνους.

Το μπάνιο του κουταβιού είναι επίσης σημαντικό. Κάντε μπάνιο το κουτάβι σας μόνο όταν χρειάζεται, να αποφεύγετε τις υπερβολές με το μπάνιο, 1 με 2 φορές το μήνα είναι αρκετό.  Σταδιακά μάθετε στο κουτάβι σας το νερό και τη διαδικασία να παίζει ενώ εσείς το μπανιάρετε.  Δώστε του απολαύσεις και επαίνους, ώστε να του αρέσει το μπάνιο.

ΓΙΑ ΟΠΟΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΛΛΩΠΙΣΜΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΒΙΟΥ ΣΑΣ Ο ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΘΥΜΟΣ ΝΑ ΣΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ.


Deprecated: Directive 'allow_url_include' is deprecated in Unknown on line 0