ΚΟΥΝΕΛΙ ΓΙΓΑΣ ΑΓΚΥΡΑΣ – GIANT ANGORA RABBIT – VETS

ΚΟΥΝΕΛΙ ΓΙΓΑΣ ΑΓΚΥΡΑΣ – GIANT ANGORA – VETS

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΕΙΜΕΝΟΥ:  Η ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ “ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ” ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

Giant Angora – Γίγας Αγκύρας.   Το κουνέλι Giant Angora  είναι μια ποικιλία κουνελιών εκτρέφονται για το μακρύ και  μαλακό τρίχωμα . Είναι ένα από τα παλαιότερα είδη κατοικίδιου κουνελιού, με καταγωγή από την Άγκυρα και μαζί με την γάτα Αγκύρας και τις αίγες Αγκύρας είναι τα τρία διεθνώς γνωστά ζώα της Τουρκίας . Τα κουνέλια αυτά ήταν δημοφιλή κατοικίδια ζώα  από τα μέσα του 18ου αιώνα, και εξαπλώθηκαν σε άλλα μέρη της Ευρώπης μέχρι το τέλος του αιώνα. Εμφανίστηκε για πρώτη φορά στις Ηνωμένες Πολιτείες στις αρχές του 20ου αιώνα. Εκτρέφονται κυρίως για τις μακρύ τρίχωμα του. Υπάρχουν πολλές διαφορετικές φυλές των κουνελιών Giant Angora , τέσσερα από τα οποία αναγνωρίζονται από το Association American Rabbit Breeders .

Τα κουνέλια αυτά δεν έχουν τα ίδια αλλεργίες  αλλά προκαλούν σε ιδιοκτήτες  και σε πολλά άλλα ζώα. Το κουνέλι αυτό  μπορεί να ζήσει για περίπου 7-12 χρόνια, όταν φυλάσσεται σε εσωτερικούς χώρους και έχει καλή φροντίδα. Το βάρος των ενηλίκων: ανέρχεται σε 4,31 κιλά και άνω χωρίς να υπάρχει ανώτατο όριο βάρους. Το χρώμα του είναι λευκό με κόκκινα μάτια (αλμπίνο). Βασικό χαρακτηριστικό είναι το γιγάντιο μέγεθος του  και το φουντωτό τρίχωμα στα αυτιά. Εκτρέφεται κατά κύριο λόγο για το μαλλί του.

Τα κουνέλια Giant Angora  (γίγαντες Αγκύρας) είναι δραστήρια, παιχνιδιάρικα  και κοινωνικά, με έντονη προσωπικότητα. Απολαμβάνουν την προσοχή των ιδιοκτητών τους, καθώς και τη συντροφιά των άλλων κουνελιών. Τους αρέσει να κάνουν  παιχνίδια με μπάλα, κουκουνάρι, κάλτσες.


Deprecated: Directive 'allow_url_include' is deprecated in Unknown on line 0