ΚΟΥΝΕΛΙ ΑΡΛΕΚΙΝΟΣ – HARLEQYIN RABBIT – VETS

ΚΟΥΝΕΛΙ ΑΡΛΕΚΙΝΟΣ – HARLEQYIN – VETS

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΕΙΜΕΝΟΥ: Η ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ “ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ” ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

Κουνέλι Αρλεκίνος Harlequin. Ο Αρλεκίνος είναι μια πολύχρωμη  ράτσα κουνελιού που προέρχονται από τη Γαλλία . Το ιδανικό βάρος ενός προτύπου κουνελιού Harlequin είναι 2-3 κιλά.

Το παραδοσιακό κουνέλι Harlequin έχει τρίχωμα  μαύρο (ένα μέρος) και κάποιο άλλο χρώμα λευκό ή πορτοκαλί. Επίσης έχει ένα ακόμα μίγμα των δύο χρωμάτων μισό-μισό στο χρωματισμό του κεφαλιού. Το κεφάλι χωρίζεται σε δύο χρώματα και τα αυτιά έχουν διαφορετικά και αντιθετικά προς το κεφάλι χρώματα. Τα αναγνωρισμένα πρότυπα χρώματος της ράτσας  είναι ανάμικτο με πορτοκαλί και μαύρο, μπλε, σοκολατί (καφέ). Βασικό γνώρισμα της ράτσας είναι  ο τρόπος κατανομής των χρωμάτων. Τα μπροστινά πόδια έχουν διαφορετικό χρώμα και τα πίσω πόδια έχουν αντίθετα χρώματα προς τα μπροστινά. Πρόκειται για ένα κουνέλι συντροφιάς. Το κουνέλι Harlequin είναι παιχνιδιάρικο, υπάκουο και έξυπνο. Όπως και οι περισσότερες ράτσες των κουνελιών, έτσι και ο Harlequin μπορεί να ανταποκριθεί στο όνομά του και ακόμη  να εκπαιδευτεί για τις ανάγκες του σε  λεκάνη υγιεινής. Είναι ευγενικό ζώο και είναι ίσως το ιδανικό κατοικίδιο κουνέλι για παιδιά.

Το Harlequin κουνέλι εμφανίζεται σε δύο τύπους:  τον  Ιαπωνικό  και τον Κίσσα ή καρακάξα. Το Ιαπωνικό είναι γενικά πορτοκαλί με  μαύρο, μπλε, σοκολάτα, ή λιλά, ενώ το Καρακάξα είναι λευκά (αντί του πορτοκαλιού) με μαύρο, μπλε, σοκολάτα, ή λιλά.

Μερικοί ειδικοί υποστηρίζουν ότι το Harlequin κουνέλι ή Αρλεκίνος,  δεν είναι μια ξεχωριστή ράτσα κουνελιού, αλλά η διαφορετικότητα υπάρχει μόνο στον  τύπο του χρώματος. Άλλοι υποστηρίζουν ότι είναι μια ράτσα κουνελιού με αυτό το συνδυασμό χρωμάτων. Αυτό είναι ακόμα συζητήσιμο.

Το κουνέλι Αρλεκίνος εκτέθηκε για πρώτη φορά στο Παρίσι το 1887. Στη συνέχεια  εισήχθη στην Αγγλία λίγα χρόνια αργότερα.  Το κουνέλι Harlequin χρησιμοποιήθηκε για το κρέας κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Πολέμου. Η μέση διάρκεια ζωής για το κουνέλι Harlequin είναι 5 χρόνια ή και περισσότερο.


Deprecated: Directive 'allow_url_include' is deprecated in Unknown on line 0