ΚΟΥΝΕΛΙ ΒΕΛΓΙΚΟΣ ΛΑΓΟΣ – BELGIAN HARE RABBIT – VETS

Κουνέλι Belgian Hare – Βελγικός Λαγός – VETS

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΕΙΜΕΝΟΥ: Η ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ “ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ” ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

Belgian Hare –Βελγικός Λαγός .  Το κουνέλι Belgian Hare (βελγικός  Λαγός) είναι μια φανταχτερή φυλή κουνελιών, που αναπτύχθηκε μέσω της επιλεκτικής αναπαραγωγής με σκοπό τα παραγόμενα  κουνέλια να μοιάζουν περισσότερο με άγριους λαγούς σε φυσική εμφάνιση. Πιστεύεται ότι είναι μια από τις πιο έξυπνες και δραστήριες φυλές κατοικίδιων κουνελιών. Το κουνέλι Belgian Hare χαρακτηρίζεται από μακρύ, λεπτό σώμα. Έχει ευκίνητα πόδια που μοιάζουν πιο πολύ με εκείνα του  λαγού. Αυτό το κουνέλι μπορεί να ζήσει μέχρι και δέκα χρόνια ή και περισσότερο.

Το κουνέλι Belgian Hare είναι πιο γνωστό για την χαρακτηριστική  ομοιότητά του με ένα λαγό, καθώς έχει ένα μακρύ, λεπτό σώμα με μυϊκή ανάπτυξη και καλά στρογγυλεμένα οπίσθια τεταρτημόρια. Το κεφάλι του είναι μεγάλο και η ουρά του σε ευθείαν με τη σπονδυλική στήλη. Τα μπροστινά πόδια του είναι συνήθως τελείως ευθεία, ενώ τα πίσω πόδια του είναι ωραία και επίπεδΑ. Όπως πιστεύεται είναι η μόνη φυλή που διαθέτει ένα βαθύ κόκκινο ή πλούσιο καστανό χρώμα, σε συνδυασμό με μαύρο.

Το κουνέλι Belgian Hare είναι ένα από τα πιο έξυπνα και δραστήρια κουνέλια. Λόγω της φύσης του, ως αποτέλεσμα της ενεργού προσωπικότητά του, αποκαλείται το “κουνέλι κούρσας”. Είναι γνωστό ότι ανταποκρίνεται στους ανθρώπινους χειρισμούς, ιδιαίτερα όταν εκπαιδευτεί από νεαρή ηλικία, ωστόσο, συνιστάται ότι δεν θα πρέπει να γίνεται η εκπαίδευση του από τα παιδιά, κυρίως λόγω του μεγάλου μεγέθους του, και της ταχύτητα που αναπτήσει, όπου μπορεί να προκαλέσει τραυματισμό.

Η ιδανική ηλικία για το θηλυκό για να ξεκινήσετε την αναπαραγωγή είναι περίπου αυτή των 9 μηνών, και μπορεί να παράγει μεγάλες γέννες μεταξύ 4 έως 8 μωρών, με μια περίοδο κύησης που ανέρχεται από 28 έως 31 ημέρες.


Deprecated: Directive 'allow_url_include' is deprecated in Unknown on line 0