Κατοικίδιο, ένας νέος συγκάτοικος ( σκύλος, γάτα, ψάρι, εξωτικό ζώο, ερπετό πτηνό…) – vets.com.gr

Κατοικίδιο, ένας νέος συγκάτοικος ( σκύλος, γάτα, ψάρι, εξωτικό ζώο, ερπετό πτηνό…)

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ : ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΣ- ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΣ ΖΩΩΝ

    Με τον ερχομό του νέου έτους έχουμε συχνά στο σπίτι μας και τον ταυτόχρονο ερχομό ενός κατοικιδίου. Μέχρι πριν λίγο, τα  πιο γνωστά κατοικίδια, για τους περισσότερους από εμάς ήταν ο σκύλος και η γάτα. Τον τελευταίο καιρό όμως, τόσο η αγορά, όσο και τα σπίτια μας γέμισαν από διάφορα ζώα όπως ερπετά, σπάνια πτηνά, αιλουροειδή κ.α. Και το ερώτημα που γεννάται άμεσα είναι

Τι ζώο είναι καλύτερο να πάρει κανείς;

Το καλύτερο είναι να πάρετε οποιοδήποτε ζώο θέλετε,  οτιδήποτε σας αρέσει περισσότερο με έναν και μοναδικό όρο. Πρέπει να είσαστε υπέυθυνοι για την απόφασή σας και συνεπείς στις υποχρεώσεις σας απέναντι στη ζωούλα που αναλαμβάνετε τη τύχη της, αλλά και  απέναντι στους συνανθρώπους μας. Να θυμάστε πάντα ότι ο χειρότερος εχθρός των ζώων είναι ένας κακός “ζωόφιλος”. Μην αποφασίσετε λοιπόν, να αποκτήσετε ένα ζώο, όποιο κι αν είναι αυτό, εάν δεν είστε σίγουροι για αυτήν σας την αποφασή. Μην πάρετε ένα ζώο, εάν πρόκειται μετά από μικρό χρρονικό διάστημα να το πετάξετε στο δρόμο. Μην πάρετε ποτέ ένα ζώο, εάν δεν έχετε τον απαραίτητο χρόνο να του αφιερώσετε. Μην πάρετε ποτέ ένα ζώο από μόδα, από επίδειξη ή για να κάνετε πλάκα. Μην πάρετε ποτέ ένα ζώο σαν παιχνίδι για τα παιδιά σας. 

 Να θυμάστε πάντα ότι ένα ζώο στο σπίτι, απαιτεί κόπο, χρόνο, χρήμα και πάνω απ΄ όλα “απαιτεί” αγάπη πολλή αγάπη!

 Πρίν πάρετε την τελική σας απόφαση,για την απόκτηση ενός κατοικιδίου και στην περίπτωση που αυτό, είναι σκύλος, σκεφτείτε τα δεκάδες αδέσποτα που υπάρχουν και κάντε το μεγάλο βήμα. Υπάρχουν πολλά και καλά σκυλιά, που περιμένουν την σωτήρια απόφασή σας.


Deprecated: Directive 'allow_url_include' is deprecated in Unknown on line 0