ΓΑΤΑ ΤΗΣ ΒΟΜΒΑΗΣ – BOMBAY CAT – VETS

ΓΑΤΑ ΤΗΣ ΒΟΜΒΑΗΣ – BOMBAY CAT – VETS

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΕΙΜΕΝΟΥ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΣ

Γάτα Βομβάης – Bombay Cat: Αν επιθυμείτε να έχετε στο σπίτι ένα σκύλο, μια γάτα και έναν πίθηκο, τότε μια γάτα της Βομβάης μπορεί να σας καλύψει.  Η γάτα της Βομβάης είναι μια φυλή με κοντό τρίχωμα, που δημιουργήθηκε από την αναπαραγωγή της κοκκώδους φυλής της Βιρμανίας και της φυλής της μαύρης AmericanShorthair. Οι απόγονοι αυτής της αναπαραγωγής όντως μοιάζουν με τη μαύρη λεοπάρδαλη της Ινδίας και πήρε το όνομα της από την ινδική πόλη Βομβάη, είναι δε ένα παράδειγμα υβριδικής φυλής.  Η γάτα της Βομβάης είναι μια γάτα ως επί το πλείστον τύπου Βιρμανίας, αλλά με στιλπνό μαύρο τρίχωμα. Η βρετανική γάτα Βομβάης είναι  μια μαύρη γάτα της Ασιατικής  ομάδας. Η αμερικανική γάτα Βομβάης, αναπαράχθηκε το 1958 στο Louisville, Kentucky , με χρώμα ματιών  χαλκού ή χρυσά και με λίγες λευκές τρίχες στο στήθος, στα αυτιά, στην ουρά. Η γάτες της Βομβάης μοιάζουν με άγριους  πάνθηρες, που όμως δεν υπάρχει καμία απολύτως σχέση σε αγριότητα με πάνθηρες.

Με εξαίρεση το χρώμα, τα πρότυπα της γάτας Βομβάης και της γάτας της Βιρμανίας είναι πολύ παρόμοια. Το σώμα της Βομβάης είναι μεσαίου μήκους, ευλύγιστο, το κεφάλι είναι στρογγυλεμένο, με κοντό ρύγχος. Το τρίχωμα μαύρο είναι χαρακτηριστικό  κοντότριχο, επίπεδο, αστραφτερό.

Η γάτα της Βομβάης είναι μια ιδιαίτερα κοινωνική φυλή που αγαπά να έχει παρέα και αγκαλιές. Παρά την άγρια εμφάνιση, αυτές οι γάτες είναι πολύ φιλικές προς τον άνθρωπο, και είναι κατάλληλες για την συνύπαρξη με άλλα κατοικίδια ζώα. Συνδέονται με την οικογένεια  και απαιτούν την προσοχή του ιδιοκτήτη τους, και για τον λόγο αυτό, αυτή η φυλή είναι ιδιαίτερα κατάλληλη για τα παιδιά.  Οι γάτες της Βομβάης δεν είναι ανεξάρτητες και  αντιπαθούν να μένουν μόνες τους για μεγάλη χρονική περίοδο.  Παρά το γεγονός ότι τους αρέσει να είναι πάντα με ανθρώπους, η γάτα της Βομβάης επιδιώκει  να έχει ένα συγκεκριμένο πρόσωπο για ιδιοκτήτη. Η φυλή της Βομβάης είναι γάτα έξυπνη, παιχνιδιάρικη και αναζητά συνεχώς την προσοχή της οικογένειας, έχοντας ένα πολύ διακριτικό γουργούρισμα.


Deprecated: Directive 'allow_url_include' is deprecated in Unknown on line 0