ΓΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ – ORIENTAL CAT – VETS

ΓΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ  – ORIENTAL CAT – VETS

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΕΙΜΕΝΟΥ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΣ

Γάτα της ανατολής – Oriental cat  :   Η γάτα Oriental διακτίνεται σε Shorthair και σε longhair. H Oriental shorthair  είναι μια φυλή που συνδυάζει την γάτα του Σιάμ ως προς τον τύπο του σώματος με μία ποικιλοχρωμία στο τρίχωμα. Η φυλή αναγνωρίστηκε πρώτη φορά το 1977 στις Ηνωμένες Πολιτείες και διεθνώς το 1997. Οι γενετικές ρίζες της φυλής είναι στην Ταϊλάνδη  και είναι μία από τις πιο δημοφιλής φυλές γάτας. Οι Oriental Shorthairs, όπως και κάθε τύπος γάτας Σιάμ, έχει αμυγδαλωτά μάτια και σφηνοειδές κεφάλι με μεγάλα αυτιά που ταιριάζουν στη σφήνα του κεφαλιού. Το σώμα τους είναι κομψό και  μυώδες. Ουσιαστικά είναι ένας τύπος γάτας του Σιάμ χωρίς το χαρακτηριστικό χρώμα τριχώματος.

Η γάτα Oriental longhair  είναι η μακρυμάλλικη έκδοση της φυλής και ως τέτοια έχει αναγνωρισθεί από το 1995 και μεταφέρει απλώς ένα ζευγάρι των υπολειπόμενων  γονιδίων μακριού τριχώματος. Παλαιότερα την ονόμαζαν γάτα αγκύρας ή γάτα  ιάβας. Δεν πρέπει όμως να συγχέεται με την αυθεντική τουρκική Αγκύρας .

Το τρίχωμα της γάτας Oriental εμφανίζει πάρα πολλά χρώματα και συνδυασμούς χρωμάτων. Είναι μια διασταύρωση της γάτας της Αβησσυνίας (Oriental longhair)  και της γάτας του Σιάμ( Oriental Shorthair).


Deprecated: Directive 'allow_url_include' is deprecated in Unknown on line 0