Υπάρχει κρυολόγημα στα ζώα; – vets.com.gr

ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΡΥΟΛΟΓΗΜΑ ΣΤΑ ΖΩΑ; – VETS
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΥΟΛΟΓΗΜΑ
.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΡΥΟΛΟΓΗΜΑ ΣΑΝ ΕΝΝΟΙΑ ΣΤΑ ΖΩΑ;

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ: ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΣ
ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΣ

Τι είναι το κρυολόγημα; Το κοινό κρυολόγημα, γνωστό και ως ρινοφαρυγγίτιδα, οξεία ρινοφαρυγγίτιδα ή απλώς κρυολόγημα, είναι μια εξαιρετικά μεταδοτική νόσος του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος, η οποία προσβάλλει κυρίως τη μύτη και αφορά μόνον τους ανρθώπους. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν βήχα, πονόλαιμο, ρινική καταρροή (ρινόρροια) και πυρετό. Τα συμπτώματα υποχωρούν συνήθως μέσα σε 7-10 ημέρες, ορισμένα, ωστόσο, μπορούν να διαρκέσουν μέχρι και 3 εβδομάδες. Ο αριθμός των ιών που μπορούν να προκαλέσουν κοινό κρυολόγημα υπερβαίνει τους διακόσιους, με πιο συχνό τον ρινοϊό.  

Υπάρχει θεραπεία για το κρυολόγημα; Δεν υπάρχει θεραπεία για το κοινό κρυολόγημα, παρά μόνο για την καταπολέμηση των συμπτωμάτων του. Πρόκειται για την πιο συχνή μεταδοτική νόσο στον άνθρωπο. Οι ενήλικες εμφανίζουν 2-3 κρυολογήματα το χρόνο, ενώ τα παιδιά από 6 έως 12. Πρόκειται για μια λοίμωξη που ταλαιπωρεί την ανθρωπότητα από την αρχαιότητα.

Υπάρχει κρυολόγημα στα ζώα; Το ζώο μου είναι άρρωστο, τρέχει η μύτη του, βήχει, αναπνέει με δυσκολία… Μήπως έχει κρυολογήσει; Υπάρχει περίπτωση να κρυολογήσουν τα ζώα;
Αν ο κτηνίατρος σας απαντήσει θετικά, τότε πρέπει να σκεφτείτε σοβαρά να αλλάξετε κτηνίατρο.!
ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ Η ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΚΡΥΟΛΟΓΗΜΑΤΟΣ ΤΑ ΖΩΑ
Να θυμάστε πάντα ότι τα ζώα δεν κρυολογούν ποτέ. Δεν υπάρχει η έννοια του κρυολογήματος, όπως την χρησιμοποιούμε εμείς οι άνθρωποι.

Πως αντιμετωπίζουμε τέτοιες καταστάσεις;  Όταν το ζώο σας είναι άρρωστο, τρέχει η μύτη του, βήχει, αναπνέει με δυσκολία και διάφορα άλλα παρεμφερή συμπτώματα, τότε πρέπει να αναζητήσετε αλλού την αιτία της ασθένειας του ζώου σας.
Ο κτηνίατρος είναι αυτός, που μαζί του  θα αντιμετωπίσετε αυτά τα συμπτώματα του ζώου, σαν μια τοπική ή γενικευμένη παθολογική κατάσταση. Μια παθολογική κατάσταση που απαιτεί άμεσα διερεύνηση, διάγνωση και αντιμετώπιση.



Deprecated: Directive 'allow_url_include' is deprecated in Unknown on line 0