Η ΓΑΤΑ ΤΟΥ ΜΠΑΛΙ – BALINESE CAT – VETS

 Η ΓΑΤΑ ΤΟΥ ΜΠΑΛΙ – BALINESE CAT – VETS

 ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΕΙΜΕΝΟΥ: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΣ

Η γάτα του Μπαλί – Balinese cat:  είναι πολύ δημοφιλής και δεν είναι στην πραγματικότητα από το Μπαλί ή από οποιοδήποτε άλλο μέρος της Ινδονησίας και δεν είναι καν μια φυσική φυλή, αλλά προέρχεται από ανθρώπινες ελεγχόμενες προσπάθειες αναπαραγωγής.

Η γάτα του Μπαλί αρχικά είχε καταγραφεί ως μια γάτα μακρύτριχη  Σιάμ από τις αρχές του 1920.

Το όνομα επιλέχτηκε σε μια προσπάθεια να ταυτιστεί η γάτα αυτή με τη χάρη και με την ομορφιά των χορευτών του Μπαλί, που έχουν στην κίνηση τους τη χάρη και την κίνηση των αιλουροειδών.

Όπως και η γάτα του Σιάμ, έτσι και η γάτα του Μπαλί έχει ένα μακρύ, λεπτό σώμα, σφηνοειδές κεφαλή και έντονο μπλε χρώμα ματιών. Το τρίχωμα είναι πιο κοντό σε σύγκριση με εκείνο των άλλων μακρύτριχων γάτων και επίσης δεν αποτελούν χαίτη. Στις περισσότερες ενώσεις γάτων, η γάτα του Μπαλί έχει γίνει αποδεκτή με ένα μεγάλο φάσμα  χρωμάτων, συμπεριλαμβανομένων των τεσσάρων παραδοσιακών χρωμάτων της φώκιας, του μπλε, το σοκολατί και το λιλά. Η γάτα του Μπαλί είναι μια φυλή γνωστή ως  μακρύτριχο Σιάμ, δεδομένου ότι είναι ουσιαστικά μια μετάλλαξη του Σιάμ.  Το Μπαλί είναι πολύ παρόμοια με τη γάτα της Ιάβας.

Η γάτα του Μπαλί είναι ευφυέστατη και έχει είναι βαθμολογηθεί  με το υψηλότερο βαθμό νοημοσύνης ανάμεσα σε όλες τις μακρύτριχες φυλές, με βαθμολογία 9-10. Σε σύγκριση δε με τη Περσική γάτα που βαθμολογείται με 6 και τη γάτα Ιμαλάιων ως που βαθμολογείται με 7. Η γάτα του Μπαλί  ζει μεταξύ 13 και 15 ετών.


Deprecated: Directive 'allow_url_include' is deprecated in Unknown on line 0