ΓΑΤΑ ΑΒΑΝΑΣ – HABANA BRAWN CAT – VETS

ΓΑΤΑ ΑΒΑΝΑΣ – HABANA BRAWN CAT – VETS

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΕΙΜΕΝΟΥ: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΣ

Γάτα Αβάνας  – Habana brawn cat: Έχει τεκμηριωθεί ότι οι γάτες αυτές εμφανίστηκαν στην Ευρώπη το 1890. Στη συνέχεια εξαφανίστηκαν μέχρι το τέλος  του Δεύτερου Παγκόσμιου Πόλεμο. Γάτες γοητευτικές, παιχνιδιάρικες και ευφυείς. Έχουν τρυφερές φωνές, στοργικές και αφιερωμένες στους  ιδιοκτήτες τους και δεν απαιτούν καμία ιδιαίτερη περιποίηση.

Η γάτα  Havana Brown είναι μια μεσαίου μεγέθους, μυώδης, συνήθως χοντρές, με κοντό τρίχωμα. Είναι μια μέτρια ενεργητική φυλή, σε σύγκριση με άλλες  φυλές.  Το χρώμα του τριχώματος πρέπει να είναι καφέ, συνήθως κοκκινωπό-καφέ. Τα μουστάκια πρέπει επίσης να είναι καφέ και το χρώμα των ματιών να είναι πράσινο. Το κεφάλι πρέπει να είναι ελαφρώς μεγαλύτερο σε φάρδος. Τα αρσενικά τείνουν να είναι μεγαλύτερα από τα θηλυκά και μεγαλύτερα σε  βάρος σε σύγκριση με άλλες φυλές.

Η Havana Brown είναι μια έξυπνη γάτα που συχνά χρησιμοποιεί τα πόδια της για να εξετάσει αντικείμενα και να επικοινωνεί με τους ιδιοκτήτες της. Η πιο πιθανή εξήγηση για το όνομα της φυλής θεωρείται ότι η Havana Brown  χρώμα τριχώματος παρόμοιο με το χρώμα του πούρου Αβάνας . Η γάτα της Αβάνας είναι σπάνιο ευφυές πλάσμα και εξαιρετικά σπάνιο αφού  υπολογίζεται ότι υπάρχουν λιγότερες από 1000 γάτες Αβάνας  σε όλο τον κόσμο.


Deprecated: Directive 'allow_url_include' is deprecated in Unknown on line 0