ΒΕΛΓΙΚΟ ΤΣΟΠΑΝΟΣΚΥΛΟ ΓΚΡΕΝΕΝΤΑΛ – Belgian Shepherd Dog (Groenendael) – VETS

ΒΕΛΓΙΚΟ ΤΣΟΠΑΝΟΣΚΥΛΟ – ΓΚΡΕΝΕΝΤΑΛ – VETS

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΕΙΜΕΝΟΥ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΣ

ΒΕΛΓΙΚΟ ΤΣΟΠΑΝΟΣΚΥΛΟ – ΓΚΡΕΝΕΝΤΑΛ ΕΜΦΑΝΙΣΗ: Το ευγενικό  και περήφανο αυτό σκυλί, θεωρείται το πιο όμορφο από από τους τέσσερεις συνολικά τύπους βέλγικων τσοπανόσκυλων (μαλινουά, γκρένενταλ, τερβέρεν, λακένουα). Το τρίχωμα του είναι μαύρο, μακρύ, πυκνό και λείο με λίγο άσπρο στα πόδια και το στήθος σε σπάνιες περιπτώσεις. Το ύψος του φτάνει έως και τα 65 εκατοστά ενώ το βάρος του τα 25 – 30 κιλά. Ο μέσος όρος ζωής τα 12 – 14 χρόνια.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ:  Πάντα προσεκτικός και επιφυλακτικός με τους ξένους, ο γκρένενταλ είναι έξυπνος και πολύ υπάκουος σύντροφος. Προστατευτικός με τα μέλη της οικογένειας επιζητά την ανθρώπινη παρέα. Έχει πολύ αντοχή και απολαμβάνει κάθε παιχνίδι όταν νιώθει άνετα στο χώρο.

ΦΡΟΝΤΙΔΑ: Το γκρένενταλ έχει ανάγκη από καθημερινή άλλοτε έντονη και άλλοτε ήπια άσκηση. Του αρέσει η διαμονή στο σπίτι καθώς απολαμβάνει πολύ την ανθρώπινη συντροφιά, όμως ιδανικά καλό είναι να έχει τη δυνατότητα εύκολης πρόσβασης σε εξωτερικό χώρο. Η εκπαίδευση του πρέπει να ξεκινά από τη πρώτη μέρα της άφιξης του στο σπίτι. Το απαιτητικό του τρίχωμα χρειάζεται βούρτσισμα τουλάχιστον 2 με 3 φορές την εβδομάδα.  

ΙΣΤΟΡΙΑ: Πάρα πολύ ικανά σκυλιά χρησιμοποιήθηκαν, και συνεχίζουν ακόμα, για πολλά χρόνια σαν σκύλοι εργασίας, τόσο στη φύλαξη κοπαδιών όσο και από την αστυνομία και το στρατό, σε διάφορες θέσεις και σε δύσκολες αποστολές.


Deprecated: Directive 'allow_url_include' is deprecated in Unknown on line 0