ΕΞΩΤΙΚΑ ΖΩΑ ΚΑΙ ΠΤΗΝΑ

Αρχική σελίδα » Portfolio Item » ΕΞΩΤΙΚΑ ΖΩΑ ΚΑΙ ΠΤΗΝΑ

ΤΜΗΝΑ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ ΚΑΙ ΠΤΗΝΩΝ. Πτηνά όλων των ειδών, κουνέλια, τρωκτικά, νυφίτσες, σκαντζόχοιροι, μικρά θηλαστικά, ερπετά, ψάρια, έντομα, αράχνες και ότι άλλο βάζει το μυαλό σας περιλαμβάνεται στη λίστα των ζώων, που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι κτηνίατροι του "ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ" Κτηνιατρικό Κέντρο.

Το εξωτικό κατοικίδιο ζώο σας αξίζει ότι το καλύτερο και για αυτόν ακριβώς τον λόγο είμαστε εμείς εδώ !

Από το 2008, στο νοσοκομείο και στα κτηνιατρεία του ¨ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ¨ κτηνιατρικό κέντρο υπάρχει ειδικό τμήμα παροχής κτηνιατρικής φροντίδας αποκλειστικά για πτηνά, κουνέλια, νυφίτσες, τρωκτικά, ερπετά και κάθε είδους εξωτικών ζώων. Φροντίστε  το πτηνό σας ή όποιο εξωτικό ζώο έχετε, ώστε να του παρέχετε το απόλυτο της  υγείας. Αυτό απαιτεί ειδικές οδηγίες και γνώσεις σχετικά με το διαφορετικό ρυθμό ζωής, τη φυσιολογία και την ψυχολογία του κάθε είδους και επίσης τις ειδικές δίαιτες και τις  συγκεκριμένες ανάγκες στέγασης τους.

Οι κτηνίατροι του “ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ” Κτηνιατρικό Κέντρο έχουν ειδική εκπαίδευση στη φροντίδα των ζώων αυτών, στη διάγνωση των παθολογικών προβλημάτων τους και στην εφαρμογή της καλύτερης κτηνιατρικής θεραπείας ή της πιο κατάλληλης χειρουργικής επέμβασης.  Με την εξειδίκευση τους και την τεχνογνωσία τους στη φροντίδα των εξωτικών ζώων και τη χειρουργική εφαρμογή είναι πάντα έτοιμοι να σας βοηθήσουν.  

Η χειρουργική ενός πουλιού ή ενός εξωτικού κατοικίδιου ζώου απαιτεί εξειδικευμένη κατάρτιση και τεχνογνωσία για την εξασφάλιση της επιτυχίας. Έχουμε πραγματοποιήσει επιτυχημένες  χειρουργικές επεμβάσεις  σε όλα τα είδη εξωτικών ζώων και πτηνών.  Η ομάδα των εξωτικών ζώων και πτηνών είναι εξοπλισμένη και εκπαιδευμένη στη χειρουργική και μικροχειρουργική  επιτρέποντας μας να εργαστούμε ακόμη και στα μικρότερα είδη αυτών των κατοικίδιων.

Το χειρουργείο μας είναι εξοπλισμένο με σύγχρονο εξοπλισμό, ο οποίος μας επιτρέπει να πραγματοποιούμε πολλές διαγνωστικές διαδικασίες και  χειρουργικές επεμβάσεις  με μικρές τομές, λιγότερο πόνο και με μικρή χρονική διάρκεια. Λόγω της μοναδικής φύσης αυτών των ξεχωριστών ασθενών μας, το κτηνιατρικό προσωπικό και οι τεχνικοί μας, είναι ειδικά εκπαιδευμένοι και έμπειροι στις ειδικές χειρουργικές επεμβάσεις για τα πουλιά και τα εξωτικά κατοικίδια ζώα.

Στην κλινική μικρών ζώων του ¨ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ¨ κτηνιατρικό κέντρο στο Μαρκόπουλο Μεσογαίας υπάρχουν ξεχωριστοί χώροι,  που έχουν σχεδιαστεί για να φιλοξενούν ασθενή μικρά πουλιά, παπαγάλους, ερπετά και θηλαστικά. Αυτά το ξεχωριστό κομμάτι των εγκαταστάσεων  μας επιτρέπει να παρέχουμε ιδιαίτερη φροντίδα για κάθε είδος σε  ένα περιβάλλον στο οποίο θα αισθάνονται πολύ άνετα.  Σας συνιστούμε να φέρνετε μαζί με το ζώο σας και κάποια γνωστά παιχνίδια του για μια πιο ευχάριστη νοσηλεία.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ – ΟΔΗΓΙΕΣ. Ο ειδικός στα εξωτικά ζώα και πτηνά συμβουλεύει:

    Όπως όλα τα ζώα έτσι και τα πτηνά αλλά και κάθε είδος εξωτικού ζώου, πρέπει να υποβάλλεται  σε ετήσια κλινική εξέταση για λόγους υγείας και ασφάλειας και η μεταφορά τους να γίνεται με το σωστό μέσο μεταφοράς και κυρίως με ασφάλεια.

    Τα πτηνά θα πρέπει να λαμβάνουν  τουλάχιστον μία θεραπευτική αγωγή κατά των έξω-  παρασίτων στη ζωή τους. Εάν το πτηνό όμως έρχεται σε επαφή με άλλα πτηνά, τότε η αγωγή αυτή πρέπει να είναι ετήσια.

    Για τους παπαγάλους εκτός από την κλινική εξέταση, απαιτείται μία φορά στη ζωή τους (εάν το πουλί παραμένει στο ίδιο σπίτι και δεν έχει καμία επαφή με άλλα πτηνά) ο έλεγχος της ψιττάκωσης (PBFD) και ο έλεγχος της Chlamydophila pneumoniae.  Σε περίπτωση που ένας παπαγάλος διατηρείται στο ίδιο σπίτι με άλλα πτηνά, τότε θα πρέπει όλα τα πτηνά να υποβληθούν σε αυτές τις εξετάσεις.

   Τα κουνάβια πρέπει να εμβολιάζονται κατά της μόρβας, εκτός  εάν το κουνάβι έχει παρουσιάσει κάποια αντίδραση στο εμβόλιο κατά το παρελθόν.

   Τέλος τα κουνέλια και τα τρωκτικά πρέπει να λαμβάνουν προληπτικά ετήσια θεραπευτική αγωγή κατά των παρασίτων με την άφιξη τους στο σπίτι.   

Το “ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ” ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ προσφέρει άμεση αντιμετώπιση προβλημάτων και πλήρη κάλυψη στους ξεχωριστούς αυτούς πελάτες μας. Πιστεύουμε στην προσφορά της καλύτερης κτηνιατρικής αντιμετώπισης για το ξεχωριστο σας κατοικίδιο και για αυτό αντιμετωπίζουμε τα εξωτικά ζωάκια με υψηλή κτηνιατρική ποιότητα, προηγμένη ιατρική τεχνολογία και με αγάπη ιδιαίτερη σε κάθε επαφή μαζί σας. Ακτινογραφία, υπερηχογράφημα, ενδοσκόπηση, εργαστήριο για άμεσα αποτελέσματα εξετάσεων αίματος, καθώς και υψηλής ποιότητας οδοντιατρικά μηχανημάτα είναι στη διάθεση κάθε εξωτικού ζώου και πτηνού.

Επειδή οι κατοικίδιοι αυτοί σύντροφοι είναι μικρόσωμοι, δεν σημαίνει ότι αξίζουν λιγότερο σε κτηνιατρική κάλυψη και φροντίδα. Ετσι η χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση ένας όγκου από ένα τρωκτικό, η στείρωση μιας νυφίτσας, η διαχείριση ενός ινδικού χοιριδίου με καρδιακές παθήσεις, η θεραπεία οδοντικού αποστήματος ενός κουνελιού είναι για εμάς κάτι σπουδαίο, αλλά ταυτόχρονα συνηθισμένο και για αυτό είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε.
Έτσι λοιπόν οι κτηνίατροι μας  είναι διαθέσιμοι για έναν πλήρη κτηνιατρικό έλεγχο υγείας του εξωτικού κατοικίδιου σας, διατροφικές συμβουλές σχετικά με τις ιδιαιτερότητες και τις ανάγκες τους, οδοντιατρικό έλεγχο και επίσης συμβουλές για τις συνθήκες διαβίωσης τους.

Το “ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ” ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ περιλαμβάνει στις εγκαταστάσεις του ειδική πτέρυγα για την φιλοξενία των ιδιόρρυθμων αυτών πελατών μας κατά τη διάρκεια των διακοπών σας.
Πτηνά, ινδικά χοιρίδια, κουνέλια, πάπιες, χελώνες, ερπετά, νυφίτσες, σκίουροι είναι κάποια από τα ζώα που μπορεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του ο υπεύθυνος κτηνίατρος αυτού του τμήματος.

Το τμήμα ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ ΚΑΙ ΠΤΗΝΩΝ του «ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ» ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ και
ΕΠΙΘΕΩΡΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΥΜΦΩΝΟ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΤΥΠΟΥ ISO 9001:2008
ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ: ΝΟΣΗΛΕΙΑ – ΘΕΡΑΠΕΙΑ – ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΜΙΚΡΩΝ ΖΩΩΝ