ΤΣΟΟΥ ΤΣΟΟΥ – Chow Chow – VETS

ΤΣΟΟΥ ΤΣΟΟΥ – VETS

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΕΙΜΕΝΟΥ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΣ

ΤΣΟΟΥ ΤΣΟΟΥ ΕΜΦΑΝΙΣΗ: Με αριστοκρατική εμφάνιση σα μικρού λιονταριού, και με μπλε γλώσσα και στόμα είναι πολύ δύσκολο να περάσει απαρατήρητος ένας σκύλος Τσόου- τσόου. Το τρίχωμα του είναι  τραχύ η απαλό, πυκνό και άφθονο, συνήθως μπεζ, μαύρο, κοκκινωπό και καφεκίτρινο. Το ύψος του φτάνει τα 50 εκατοστά και το βάρος του τα 20-30 κιλά. Μέσος όρος ζωής τα 12 – 14 χρόνια.

ΧΑΡΑΚΤΗΡIΣΤΙΚΑ: Δυνατός, πεισματάρης, αρχοντικός αλλά και συχνά ευέξαπτος και υπερπροστατευτικός ο σκύλος Τσόου- τσόου  είναι πολύ καλός φύλακας. Πιστός και αφοσιωμένος στην οικογένεια παραμένει δύσπιστος και επιφυλακτικός με τους ξένους.

ΦΡΟΝΤΙΔΑ: Τους αρέσει να μοιράζονται το χρόνο τους τόσο μέσα όσο και έξω από το σπίτι. Δεν ενδιαφέρονται για έντονη άσκηση αλλά ικανοποιούνται πολύ με καθημερινές μικρής έντασης βόλτες. Η ράτσα είναι ευαίσθητη στη ζέστη. Τα  ΤΣΟΟΥ ΤΣΟΟΥ με το τραχύ τρίχωμα έχουν ανάγκη από βούρτσισμα 2-3 φορές την ημέρα, ενώ αυτά με το απαλό χρειάζονται πιο αραιά χτένισμα, περίπου μια φορά την ημέρα.

ΙΣΤΟΡΙΑ: Με προέλευση μάλλον από τη Μογγολία πριν εισήχθη στη Κίνα, χρησιμοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία ως σκύλος φύλακας αλλά και ως κυνηγός. Λόγο των ικανοτήτων του αυτών υπήρξε για πολλά χρόνια η επίσημη συντρόφια της αριστοκρατίας. Από τα αρχαία κιόλας χρόνια η ράτσα ήταν πηγή τροφής, ενώ η γούνα του χρησιμοποιήθηκε για να προσφέρει ζεστασιά. Ακόμη και στις μέρες μας το κρέας του αποτελεί ,δυστυχώς, ξεχωριστό μεζέ σε πολλά μέρη της Ασίας.


Deprecated: Directive 'allow_url_include' is deprecated in Unknown on line 0