Τριχίαση, διστιχίαση, έκτοπη βλεφαρίδα σε ζώα- -vets.com.gr

Παθολογικές καταστάσεις των βλεφάρων στα ζώα
Τριχίαση, διστιχίαση, έκτοποη βλεφαρίδα
Ποιές οι πιό συχνές παθήσεις που παρουσιάζονται στα βλέφαρα των ζώων
Τι είναι η τριχινίαση; Τι είναι η διστιχίαση; Τι είναι η έκτοπη βλεφαρίδα;
Τι  θεραπεία υπάρχει;

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ: ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ  ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΣ – ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΣ

ΤΡΙΧΙΑΣΗ – ΔΙΣΤΙΧΙΑΣΗ – ΕΚΤΟΠΗ ΒΛΕΦΑΡΙΔΑ τρεις σοβαρές οφθαλμικές παθήσεις.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΤΡΙΧΙΑΣΗ: Τριχίαση είναι η παθολογική έκφυση των βλεφαρίδων με απόκλειση προς τα έσω, με αποτέλεσμα τον ερεθισμό του επιπεφυκότα και του κερατοειδούς. Παρατηρείται τόσο η συγγενής, όσο και η επίκτητη μορφή τριχίασης
ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΣΤΙΧΙΑΣΗ: Διστιχίαση είναι η ανώμαλη έκφυση μιας δεύτερης σειράς βλεφαρίδων από τα στόμια των ταρσαίων αδένων της βλεφαρικής στεφάνης.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΤΟΠΗ ΒΛΕΦΑΡΙΔΑ: Ένας ειδικός τύπος διστιχίασης είναι η έκφυση έκτοπων βλεφαρίδων. Είναι η έξοδος των βλεφαρίδων διαμέσου του επιπεφυκότα προς το μάτι και συνήθως στο μέσον του άνω βλεφάρου.
Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΣ – ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΣ είναι πρόθυμη να σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε μαζί της κάθε παθολογικό οφθαλμικό πρόβλημα του ζώου σας στα κατά τόπους οφθαλμιατρικά τμήματα του “ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ” ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ.
ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΔΙΣΤΙΧΙΑΣΗΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΠΗΣ ΒΛΕΦΑΡΙΔΑΣ: Η θεραπεία είναι η χειρουργική επέμβαση ή κρυοθεραπεία. Και στις δύο αυτές περιπτώσεις στοχεύουμε στην καταστροφή του θυλακίου της τρίχας με καυτηριασμό, κρυοθεραπεία, ή συνδυασμός αυτών των μεθόδων.


Deprecated: Directive 'allow_url_include' is deprecated in Unknown on line 0