ΣΑΡ ΠΕΪ – Shar Pei – VETS

ΣΑΡ ΠΕΪ – VETS

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΕΙΜΕΝΟΥ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΣ

ΣΑΡ ΠΕΪ ΕΜΦΑΝΙΣΗ: Με καταγωγή από τη Κίνα το ΣΑΡ ΠΕΪ ανήκει στις πλέον αναγνωρίσιμες και δημοφιλής φυλές κατοικίδιων σκύλων. Σήμα κατατεθέν  του οι διάσημες ζάρες στο δέρμα  του. Το τρίχωμα του είναι κοντό, τραχύ και πυκνό σε μεγάλη ποικιλία χρωμάτων ,όπως το μαύρο, καφεκίτρινο και κρεμ. Το ύψος φτάνει περίπου τα 50 εκατοστά και το βάρος τα 18-24 κιλά. Μέσος ορος ζωής τα 8 – 10 χρόνια

ΧΑΡΑΚΤΗΡIΣΤΙΚΑ: Γεμάτος αυτοπεποίθηση και σοβαρότητα ο ΣΑΡ ΠΕΪ είναι σκύλος με πολλές ιδιαιτερότητες. Είναι πολύ καλή περίπτωση για κατοικίδιο καθώς αν και όχι ιδιαίτερα εκδηλωτικός είναι πολύ προστατευτικός με τα μελή της οικογενείας. Είναι δύσπιστος με τους ξένους και επιλεκτικά φιλικός με άλλα τετράποδα.

ΦΡΟΝΤΙΔΑ: Τους αρέσει τόσο η ζωή στο σπίτι όσο και εύκολη πρόσβαση στο ύπαιθρο. Πάντα έτοιμοι για βόλτες και παιχνίδια είναι καλό να κοινωνικοποιούνται από μικρή ηλικία. Το τρίχωμα τους δεν χρειάζεται ιδιαίτερη περιποίηση καθώς μια φορά την εβδομάδα χτένισμα κυρίως για την απομάκρυνση των νεκρών τριχών είναι ότι πρέπει. Ιδιαίτερη περιποίηση απαιτούν οι ζάρες του δέρματος, πρέπει να καθαρίζονται τακτικά για να αποφεύγονται δερματικοί ερεθισμοί. Μεγάλη προσοχή και στα μάτια, καθώς είναι πολύ ευαίσθητα.

ΙΣΤΟΡΙΑ: Χρησιμοποιήθηκε πάρα πολύ σε μονομαχίες όπου είχε πολύ καλά αποτελέσματα λόγο της ιδιαιτερότητας του δέρματος του με τις τόσες ζάρες αλλά και της μυϊκής του δύναμης. Η ακριβής καταγωγή του δεν είναι γνωστή. Το σίγουρο είναι ότι έχει ρίζες στην ανατολή. Απεικονίσεις του υπάρχουν σε ανασκαφές  της δυναστείας του Χαν στη Kίνα, επίσης στοιχεία περί της καταγωγής του βρέθηκαν και στο Θιβέτ.


Deprecated: Directive 'allow_url_include' is deprecated in Unknown on line 0