ΚΟΥΝΕΛΙ ΦΛΑΜΑΝΔΙΚΟ ΓΙΓΑΣ – FLAMISH GIANT RABBIT – VETS

ΚΟΥΝΕΛΙ ΦΛΑΜΑΝΔΙΚΟ ΓΙΓΑΣ – FLAMISH GIANT RABBIT – VETS

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΕΙΜΕΝΟΥ: Η ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ “ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ” ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

Κουνέλι Φλαμανδικό γίγας – Flemish Giant ράτσα κουνελιών είναι μια πολύ παλιά και δημοφιλή ράτσα λόγω του μεγάλου μεγέθους του αναπαράχθηκε αρχικά τον 16ο αιώνα γύρω από την πόλη της Γάνδης, στο Βέλγιο. Είναι η ράτσα που προκαλεί δέος λόγω του μεγέθους του και εύκολα μπορεί κανείς να νομίσει ότι πρόκειται για σκύλο. Το βάρος τους μπορεί να είναι από 6 κιλά  έως 14 κιλά. Ο μέσος όρος ζωής του είναι μεταξύ 5 και 10 χρόνων.

Σήμερα θεωρείται ότι είναι μια από τις πιο δημοφιλείς ράτσες. Έχει επτά βασικά χρώματα το μαύρο, το μπλε, το χρώμα του ελαφιού, το ανοιχτό γκρι, το χρώμα της άμμου, το γκρι του ατσαλιού και το λευκό. Είναι ζώο πολύ υπάκουο, ιδανικό για κατοικίδιο ζώο και εξαιρετικός σύντροφος.

Είναι εύκολο να εκπαιδευτεί  για τις ανάγκες του και δεν απαιτεί μεγάλη προσοχή στην περιποίηση του τριχώματος λόγω του ότι το τρίχωμα του είναι κοντό. Σύμφωνα με τα πρότυπα της ράτσας, έχει ένα μεγάλο και όμορφα διαμορφωμένο κεφάλι, όρθια αυτιά, ένα μακρύ και ισχυρό σώμα, ένα ομοιόμορφα χρωματισμένο τρίχωμα, και  ωραίους στρογγυλεμένους γλουτούς.

Θα πρέπει να έχει σανό σε τακτική βάση. Συνιστάται, επίσης να έχει 2-6 φλιτζάνια ψιλοκομμένα σκούρα πράσινα φυλλώδη λαχανικά την ημέρα, ανάλογα με το μέγεθος. Θα πρέπει να αποφεύγεται το κουνουπίδι, το μπρόκολο και το λάχανο.

Συνολικά, αυτά τα φιλικά ζώα κάνουν και για κατοικίδια ζώα, καθώς και για ζώα σε show.

Παρά το γεγονός ότι μια εξημερωμένη ράτσα, το κουνέλι  Φλαμανδικός Γίγας εξακολουθεί να διατηρεί ορισμένα χαρακτηριστικά των άγριων κουνελιών. Έχει μεγάλα αυτιά που συμβάλλουν στην εξαιρετική ακοή και στην καλή όραση, τα οποία  τα βοηθάει να εντοπίσουν τα αρπακτικά ζώα.


Deprecated: Directive 'allow_url_include' is deprecated in Unknown on line 0