ΚΟΥΝΕΛΙ ΤΗΣ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ – DUTCH RABBIT – VETS

ΚΟΥΝΕΛΙ ΤΗΣ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ – DUTCH RABBIT – VETS

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΕΙΜΕΝΟΥ: ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ

Κουνέλι της Ολλανδίας – Dutch rabbit.  Το κουνέλι Ολλανδίας είναι μια ράτσα  εύκολα αναγνωρίσιμη από το χαρακτηριστικό μοτίβο στο χρώμα του. Το κουνέλι αυτό ήταν κάποτε το πιο δημοφιλές από όλες τις ράτσες  κουνελιών. Ωστόσο σήμερα το  ολλανδικό κουνέλι παραμένει ένα από τα κορυφαία δέκα πιο δημοφιλή κουνέλια σε όλο τον κόσμο. Είναι γενικά πολύ εγκάρδιο και αρκετά κοινωνικό, με μεγάλη προσωπικότητα και μπορεί να είναι πολύ δραστήριο. Είναι ένα κουνέλι έξυπνο και εκπαιδεύεται εύκολα.

 Η American Rabbit Breeders Association απαιτεί για πρότυπο ένα μικρό έως μεσαίου μεγέθους κουνέλι, με συμπαγές, καλά στρογγυλευμένο σώμα,  στρογγυλεμένη κεφαλή, κοντό, γεροδεμένο, και με τρίχωμα στα αυτιά. Το τρίχωμα είναι κοντό και  γυαλιστερό με έξι  χρώματα (Μαύρο, Μπλε, Σοκολάτα,  Καφέ Γκρι, Χάλυβα, ταρταρούγα) σε συνδυασμό με το λευκό που αναγνωρίζεται ως το βασικό.

Το βάρος των ενηλίκων ανέρχεται από  2,04 έως 2,26 κιλά. Τα βασικά χαρακτηριστικά αυτής της ράτσας είναι το χρωματικό μοτίβο και τα δυνατά, κοντά αυτιά με στρογγυλεμένες άκρες. Πρόκειται για ένα πολύ καλό ζώο συντροφιάς. Το κουνέλι της Ολλανδίας είναι το κατάλληλο κατοικίδιο ζώο για τα δύο παιδιά και ενήλικες.  Κατά μέσο όρο το κουνέλι αυτό θα ζήσει 5-8 χρόνια και αν το ζώο είναι στειρωμένο ο χρόνος ζωής αυξάνεται. Η μεγαλύτερη διάρκεια ζωής αυτής της ράτσας,  που έχει αναφερθεί είναι τα 15 χρόνια, τα δε 10 χρόνια ζωής είναι  συνηθισμένα.


Deprecated: Directive 'allow_url_include' is deprecated in Unknown on line 0