ΚΟΥΝΕΛΙ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΑΣ – ENGLISH RABBIT – VETS

ΚΟΥΝΕΛΙ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΑΣ – ENGLISH RABBIT – VETS 

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΕΙΜΕΝΟΥ: ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ

Κουνέλι  Αγγλίας – English rabbit.   Το κουνέλι της Αγγλίας είναι μια ράτσα κουνελιού που αναπτύχθηκε στην Αγγλία τον 19ο αιώνα μέσω επιλεκτικής αναπαραγωγής . Το βάρος του κατά μέσο όρο κυμαίνεται  από 2,2 έως 3,6 κιλά. Tο κουνέλι της Αγγλίας είναι μια ράτσα μεσαίου μεγέθους, που είναι πιο γνωστή για τα διακριτικά χρωματιστά σημάδια στο σώμα του, συμπεριλαμβανομένου του σημαδιού της πεταλούδας, των κύκλων στα μάτια και τις κηλίδες στα μάγουλα. Η ράτσα έχει αναγνωριστεί επίσημασε πέντε ποικιλίες χρωμάτων: μαύρο, μπλε, γκρι, σοκολατί, και ταρταρούγα.

Είναι γνωστή ράτσα για το τοξωτό τύπο του σώματός του. Τα ισχία πρέπει να είναι καλά στρογγυλεμένα και ελαφρώς ευρύτερα από τους ώμους. Τα πόδια είναι μακριά και λεπτά. Οι μηροί είναι παράλληλοι με το σώμα. Τα αυτιά του πρέπει να είναι κάθετη θέση. Είναι ένα δραστήριο κουνέλι το οποίο χρειάζονται μία ή δύο ώρες άσκηση την ημέρα. Είναι πιο δραστήριο το πρωί και τη νύχτα, ενώ οι ώρες του ύπνου καλύπτονται κατά τη διάρκεια της ημέρας. Με αυτό τον δραστήριο τρόπο ζωής συνεπάγεται μια αυξημένη τάση για όρεξη. Όπως η πλειοψηφία των κουνελιών, έτσι και για το κουνέλι της Αγγλίας  το πιο σημαντικό συστατικό της διατροφής του είναι ο σανός. Επίσης από τα λαχανικά που προτιμάει και απολαμβάνει είναι ο μαϊντανός , το θυμάρι , ο κόλιαντρος , η πικραλίδα , και ο βασιλικός . Τα πράσινα, οι φυλλώδεις κορυφές από τα ραπανάκια και τα καρότα είναι επίσης άριστες πηγές θρεπτικών συστατικών, περισσότερο και από τα ίδια τα λαχανικά. Σημαντικό είναι να αναφέρουμε ότι, θα πρέπει να εισαχθούν στη διατροφή του  αργά τα φρέσκα  λαχανικά, λόγω του ευαίσθητου πεπτικού συστήματος των κουνελιών. Συνιστάται όπως το κουνουπίδι, το μπρόκολο, το μαρούλι και το λάχανο θα πρέπει να αποφεύγονται,  καθώς προκαλούν αέρια και μπορεί να οδηγήσουν σε γαστρεντερική στάση , η οποία μπορεί να αποβεί μοιραία για το ζώο. Λαχανικά, όπως οι πατάτες και το καλαμπόκι θα πρέπει επίσης να αποφεύγονται λόγω της υψηλής τους περιεκτικότητας σε άμυλο.

Η ράτσα αυτή έχει κοινό στην Αγγλία από το 1850, και εισήχθη στη Βόρεια Αμερική γύρω στο 1910. Η Λέσχη American English αυτού του κουνελιού ιδρύθηκε το 1924. Το γαλλικό όνομα της ράτσας είναι “Lapin Papillon Anglais», ή το κουνέλι English Butterfly από το σημάδι της  πεταλούδας που υπάρχει στη μύτη του.


Deprecated: Directive 'allow_url_include' is deprecated in Unknown on line 0