ΚΟΥΝΕΛΙ ΛΕΥΚΟ ΦΛΩΡΙΔΑΣ – FLORIDA WHITE RABBIT – VETS

ΚΟΥΝΕΛΙ ΛΕΥΚΟ ΦΛΩΡΙΔΑΣ – FLORIDA WHITE RABBIT – VETS

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΕΙΜΕΝΟΥ: Η ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ “ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ” ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

Κουνέλι Λευκό Φλώριδας  –  Florida White rabbit.  Το λευκό κουνέλι της Φλώριδας προέρχεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι κτηνοτρόφοι δημιούργησαν αυτή τη ράτσα μέσα από διασταυρώσεις του  λευκού κουνελιού της Νέας Ζηλανδίας, του κουνελιού αλμπίνο Αμερικάνικο, του λευκού Ολλανδικού και του λευκού Πολωνικού. Οι κτηνοτρόφοι προσπάθησαν να παράγουν μια ράτσα που θα ήταν  κατάλληλη και ως πειραματόζωο και ως κατοικίδιο ζώο.

Το κουνέλι Λευκό Φλώριδας είναι ένα κουνέλι, που έχει συμπαγές σώμα και μικρά οστά. Ζυγίζει συνήθως μεταξύ τεσσάρων και έξι κιλών. Τα τυπικά χαρακτηριστικά αυτής της ράτσας είναι το λευκό τρίχωμα, τα ροζ μάτια και τα σπασμένα αυτιά.

Είναι κουνέλια ήπιου χαρακτήρα, καλά ζώα και κυρίως καλά για κατοικίδιο ζώο. Ο μέσος όρος της ζωής τους είναι πέντε έως οκτώ  χρόνια.

Οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων που έχουν ένα κουνέλι λευκό Φλώριδας πρέπει να τα διατηρούν σε εσωτερικούς χώρους. Ωστόσο το κλουβί παραμονής του κουνελιού πρέπει να είναι αρκετά μεγάλο ώστε να μπορεί να κινείται άνετα. Το λευκό κουνέλι της Φλώριδας είναι μια πολύ δημοφιλής ράτσα. Η αμερικανική ένωση κτηνοτρόφων κουνελιών έχει αναγνωρίσει επισήμως τη ράτσα από το 1967. Οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων θα πρέπει να ταΐζουν αυτά τα κουνέλια με  μια διατροφή με πράσινα, φυλλώδη λαχανικά και με φρούτα. Τα κουνέλια αυτά πρέπει επίσης να έχουν πρόσβαση σε καθαρό νερό και σανό για να βοηθούνται  στη πέψη.


Deprecated: Directive 'allow_url_include' is deprecated in Unknown on line 0