ΚΟΥΝΕΛΙ ΚΑΡΟ ΓΙΓΑΣ – CHECKERED GIANT RABBIT – VETS

ΚΟΥΝΕΛΙ ΚΑΡΟ ΓΙΓΑΣ – CHECKERED GIANT RABBIT – VETS

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΕΙΜΕΝΟΥ:ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ

Κουνέλι Καρό Γίγας –  Checkered Giant.  Πρόκειται για ένα μεγάλο κουνέλι με βάρος των ενηλίκων τα 5,44 κιλά τουλάχιστον και βέβαια δεν υπάρχει ανώτατο βάρος για αυτή τη ράτσα. Το αναγνωρισμένο χρώμα είναι το λευκό με μαύρες ή μπλε κηλίδες και μια ρίγα στη ράχη. Τα βασικά χαρακτηριστικά αυτού του κουνελιού είναι το μεγάλο μέγεθος του, οι κηλίδες και το καμπυλωτό σώμα.

Το κουνέλι καρό Γίγαντας προέρχεται από την περιοχή Lorraine της Γαλλίας και έκανε την εμφάνιση του προς το τέλος του δέκατου ένατου αιώνα και είναι γνωστό σε αυτή την  περιοχή  ως ο Μεγάλος Lorraine. Άρχισαν να εξάγονται προς τις Ηνωμένες Πολιτείες στις αρχές του εικοστού αιώνα, είναι γνωστό στην Αμερική ως ο Καρό γίγας. Το κουνέλι καρό γίγας είναι μία από τις μεγαλύτερες ράτσες κουνελιών. Το κουνέλι καρό γίγαντας αντισταθμίζεται από το γιγαντιαίο τσιντσιλά και το γίγαντα της Φλαμανδίας.  Αυτό το κουνέλι  θεωρείται ότι είναι ένα κουνέλι για show και όχι κουνέλι για κρέας .

Το κουνέλι καρό γίγας  έχει ένα λεπτό, αλλά με γεροδεμένο μυϊκό σύστημα. Το σώμα του είναι μακρύ και τοξωτά, με μακριά, δυνατά πόδια και ένα φαρδύ κεφάλι με μεγάλα και φαρδιά  αυτιά τα οποία παρά το μέγεθος τους τα συγκρατεί σταθερά όρθια.

Το κουνέλι καρό γίγαντας έχει ένα λευκό τρίχωμα με χρωματιστά σημάδια κυρίως στους μηρούς. Τα αυτιά έχουν διαφορετικό χρώμα, τα μάτια έχουν δαχτυλίδια γύρω τους  και στη μύτη εμφανίζετα ένα σχήμα πεταλούδας σήμανση. Τέλος μια ραχιαία λωρίδα διατρέχει κατά μήκος της  σπονδυλικής στήλης από τα αυτιά μέχρι την ουρά.

Η αναπαραγωγή αυτής της ράτσας δεν είναι εύκολη. Στις περισσότερες γέννες περίπου το ήμισυ των νεογέννητων δεν θα έχει καλή.

Η ιδιοσυγκρασία των κουνελιών είναι ήρεμη και είναι γενικά πολύ χαρούμενα. Είναι δραστήρια κουνέλια και μπορεί να γίνουν πολύ παιχνιδιάρικο. Λόγω του μεγέθους τους χρειάζονται αφθονία άσκησης. Μερικές φορές αναφέρεται ότι κάποια άτομα της ράτσας είναι επιρρεπή σε επιθετική συμπεριφορά.


Deprecated: Directive 'allow_url_include' is deprecated in Unknown on line 0